Joomla Templates Mobile by About Justhost

Volgin2
Идеята за този конкурс ни подаде нашия съмишленик и член на Движението Митко Генов. Читателите на нашите сайтове ежедневно надвишават 2000 души, това ни даде повод да обявим КОНКУРС сред тях за написване на анализ „ Родната ни интелигенция -от Волгин до Волтер". Считаме анализа е крайно нужен за „доброто здраве“ и бъдеще на българската нация, тъй като всичките беди които сърбахме през прехода, се дължат на липсата на нова европейски насочена и мислеща интелигенция, която да поведе обществото напред и посочи верните пътища за излизане от батака на неолибералния ни олигархичен преход ! Подаваме на кратко опорните точки в него:

 

Европеецът Петър Волгин -журналист, водещ предаването „Деконструкция „ в Националното радио; съветски( сега путиновски) комунист със застинало мислене в 70-те години на миналия век и духовно изостанал с 50 години от другите европейци; без никакво разбиране за демокрация и правова държава и без знания за ставащите политически процеси в България, Европа и света последните 30 години; работещ за КГБ и режима на последния посткомунистически диктатор в Европа-Путин; провеждащ неговата политика срещу Европа и против европейското бъдеще на народа си; обслужващ българската мутроолигархия родена от руската олигархия с произход в последните елити на КПСС и БКП и продукт на новия олигархичен обществен строй на България от 30 години- неолибералния капитализъм.
Предаване на Волгин бе свалено от БНР, но тези дни той се похвали пред „Панорама“, че се връща поради „застъпването на интелектуалния ни елит“. А водещият „Панорама Бойко Василев му отговори“ "Не съм съгласен с вас, но ще се застъпя за вас в името на демокрацията!"
На този линк http://www.sbj-bg.eu/index.php?t=29985 ще прочетете имената на т.н. "интелектуален елит" от казионния "Съюз на българските журналисти", застъпил се за Волгин -все изпечени бивши комунисти, сега "цоциалисти" и застъпници на новата червена олигархия, подпомагащи я в грабенето на българския народ и работещи против неговите национални интереси:
Анжел Вагенщайн, Кольо Георгиев, Никола Инджов, Петър Анастасов, Георги Йорданов, акад. Александър Александров, акад. Васил Гюзелев, акад. Васил Стоянов Сгурев, Венелин Живков, чл.-кор. проф. дфн Васил Проданов, чл.-кор.проф. дтн инж. Димитър Бучков, чл.-кор. проф. дин Иван Ангелов, член-кор. проф. дпн Любен Димитров, проф. дтн Виктор Христов Анчев, проф. Панайот Панайотов, проф. ди Иван Маразов, проф. ди Чавдар Добрев, проф. Андрей Пантев;
Такива просто в демократичните и правови държави днес наричат"национални предатели" и ги пращат на часа зад решетките.
Приказката на Бойко Василев, че „било демокрация връщането на Волгин“ е крайно смешна(те го наричат"нарушение на плурализма"). Тези хора, които изричат това, продължават да си нямат представя от „демокрация“. Демокрация ли е да връщат един слуга на олигархичното мутростатукво, работещ за чужди небългарски държавни интереси и да му дават думата в националните медии, издържани с парите на данъкоплатците да работи против техните интереси?????
Това не е демокрация , а демОСРАция! Точно това демокрацията отрича и такива нарича „национални предатели“. Точно защото тези хора не познават демокрацията, а пълнят властта, медиите, образованието и пропагандират своите фалшиви демократични ценности, точно за това българския народ сега се намира в клоаката на Европа, най беден и най ограбен от своя новороден елит, с липсваща демокрация и правова държава и върлуваща олигархична политическа мафия, продължаваща да го ограбва и прави всеки ден по-беден.
Тези които върнаха Волгин, са същите които го уволниха преди това. А Бойко Василев на "Панорама" е добре познат като достоен заместител на Гарелов, също като него преди 1989 е обслужвал елита на БКП, а след 1989 г обслужва техните деца, заместили родителите си във властта и добре си служи с маниера на комунистическата демагогия!!!

Volter
За Франсоа Волтер четем във Уикипедия:

Френски писател и философ, един от символите на епохата на Просвещението. Роден 1694 г., починал 1783г. Волтер е водеща фигура на ранния либерализъм, запомнен със своята непрестанна борба срещу религиозния фанатизъм и в подкрепа на прогреса и толерантността. В същото време той има деистични възгледи, а идеалът му за държавно управление представлява умерена и либерална монархия, просвещавана от „философите“. Подробности от биографията му в Уикипедия ще прочетете на този линк: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%BE%D0%BB%D1%82%D0%B5%D1%80

Волтер е един от родоначалниците на "либерализма", който действаше в Европа до края на 70 те години на миналия век и през 80-те бе заменен с "неолиберализма"- ново идеологическо течение родено в 70-те години на миналия век в САЩ и станало основа на системата на неолибералния олигархичен капитализъм.
Но нашият сегашен „интелектуален елит“ продължава да се рови във времето на на Волтер и не иска да "забележи" факта, че живее в системата на неолиберализма, защото самите те са част от нея.

Най-добрия анализ ще бъде публикуван в страниците на Идея за България www.ideyazabulgaria.org , www.facebook.com/ideyazabulgaria , www.twitter.com/ideyazabulgaria , ще му бъде връчена наградата "Пулицер на Идея за България" и 100 лева!

Изпращайте вашите предложения на и мейл – Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Благодарим на всички отзовали се!

Дора Апостолова -идеолог, учредител и председател на УС на Движението за реална демокрация“Идея за България“

Тома Троев- писател, поет, учредител и член на УС

Митко Генов, художник и поет

Добавете коментар


Реклами от Google