Joomla Templates Mobile by About Justhost

     О, Шипка...

Shipka
НАШЕТО ПОСЛАНИЕ КЪМ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!

Националният празник на всеки европейски народ е ПРАЗНИК НА СВОБОДАТА И ДЪРЖАВНОСТТА.
На този ден всеки народ е получил свободата и независимостта на своята държава.

На  3-ти март българският народ получава  своята СВОБОДА И ВЪЗСТАНОВЯВА СВОЯТА ДЪРЖАВА! Тази дата е естествения завършек на Априлското въстание и деня, в който е подписан Сан-Стефанският мирен договор, чрез който се реализира вековната мечта на българския народ ЗА СВОБОДА, изпълняват се заветите на великия Дякон да се освободим от 5-вековното турско робство и възстановим държавата си, да обединим всички земи, където живеят БЪЛГАРИ В ЕДНА НОВА И СВОБОДНА ДЪРЖАВА.

И никой да не си мисли, че свободата ни е подарена!

О, Шипка,
боят на този чутовен връх, опровергава подобни твърдения от устата на псевдоисторици, нихилисти, продажници и служителите на чужди интереси.
Българският народ е извоювал своята свобода с много кръв и скъпи жертви и с право можем да смятаме 3-март за наш национален празник. Същевременно ние се прекланяме пред хилядите жетви на войната от страна на руски, финландски и други войници, били се за свободата на България в последната Руско-турска война и оставили костите си на нейна територия, независимо от политическите мотиви за избухване на войната.
Поробените християнски народи на Балканите  в петвековното турско робство вдигат  хиляди  въстания с голи ръце срещу империята, така отслабват нейната мощ и я правят „болното дете на Европа”.
Но и вършат най-главното - спират с голи гърди разширяването на империята към Европа и така СПАСЯВАТ ЕВРОПА от турския ятаган и ислямизиране.

Shipka3
Идеята за национално обединение е главна национална идея на всички европейски народи и се съдържа в новото идеологическо течение " реалната демокрация", родено непосредствено след Втората световна война в страните в Западна Европа и наложено като тяхна обществена надстройка.

Европейските народи са национални народи и всеки един залага в идеята за национално обединение само  обединение на техни земи с тяхно население, без да проявява стремеж към чужди земи и я реализирал след II Световна война до сега само с езика на МИРА И ДЕМОКРАЦИЯТА.

"Идея за България", която е носител на идеологията на "реалната демокрация", залага в нея силна национална идея, като един от главните елементи на тази своя идеология.

Ние считаме Сан-Стефанска България за наша справедлива национална идея и най справедливата национална кауза на Балканите, защото не се стреми към чужди земи, а само към наши исконни български земи и обединение на българите, останали навън от пределите на българската държава.

"Идея за България" използва опита на развитите европейски демокрации и предлага в своята национална доктрина пътища за национално обединение на българския народ и осъществи своя Сан-Стефански национален идеал в 21 век, България да стане демократична и благоденстваща държава, любима земя и притегателен дом за всички българи, а народът й да заеме достойно място в семейството на европейските народи. 

ДРД"Идея за България" призовава Българският народ  да остави Сан-Стефанска България и в 21 век  за свой национален идеал, мечта, стремеж и борба за национално обединение и  свобода!

Ето кратък откъс от нашата доктрина:
Една от мерките за побългаряването на Македония и връщането и в лоното на България, както и връщането на Западните покрайнини и останалото в съседни страни българско население и територии, е изграждане на икономически съюз без граници на Балканите на 4-балкански държави-България, Гърция, Сърбия и Македония по примера на други локални икономически съюзи в ЕС( Северноевропейски икономически съюз; Съюза между Германия Австрия, Франция през 50-те години),с обща културна основа,при запазване напълно държавността, на базата на икономически договори сключени между тях, с цел заедно да си възстановим икономиките и се вдигнем от националните катастрофи,недопускане на неолиберализма и минимизиране щетите и влиянието на глобалния пазар на неолиберализма, пропагандиране модела на България за социална и правова европейска държава с нейната реална демокрация, спиране турската инвазия към Европа и грандоманските планове на Ердоган за завладяване на Европа чрез „мирна икономическа и културна инвазия“, както и елиминиране влиянието на Турция и нейните пъклени неоосманистки планове към нас чрез създаващата се нова протурска държава „Велика Албания“.“

Настоящият ден е по-скоро за дълбоко замисляне. Защото българинът още влачи със себе си духовните и мисловните си бариери и окови и още не е осъзнал, че тепърва му предстои едно НОВО освобождаване от веригите и от белезниците, поставени му от всички досегашни продажнии  антинационални правителства(и техните партии) през прехода и роденото от тях НОВО НЕОЛИБЕРАЛНО ОЛИГАРХИЧНО -МАФИОТСКО РОБСТВО-лицето на новопръкналата се политическа мафия!

Надеждата умира последна!

Да си спомним стиховете на дядо Вазов от  "Героите на Шипка" с незабравимия глас на Константин Кисимов

И днес йощ Балканът, щом буря зафаща,
спомня тоз ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!
Иван Вазов, 11 август 1877 г.

O, Шипка !

 








България според Санстефанския мирен договор

България според Санстефанския мирен договор

 

 







Ваша"Идея за България"
3 март 

Добавете коментар


Реклами от Google