Joomla Templates Mobile by About Justhost

                                                                   


     В предаване на "Афера" по СКАТ, наречения "скандален" писател Христо Стоянов каза следното: "Сега България няма интелигенция и духовни водачи!"
Той обаче бе нареден до другите участници в предаването- Борислав Ралчев и Бранимир Балачев.

Напълно сте прав господин Стоянов, "Сега България няма интелигенция и духовни водачи!"
Само не разбираме защо авторите на предаването са ви сложили до другите личности в предаването, заедно с партията си НДСВ синоним на корупция в позорния ни преход, които сега като Т.Дончева и Яне Янев "слизат до масите" и се дикизирват в "граждански лица" на "критикари", чувствайки надигащото се възмездие?!

В България сега няма интелигенция и духовни водачи, защото останалото население в България е възрастово, над 50 години и не познаващо напредничавия опит на Европа, не може да го прилага.


За това са причина американците, които след 1989 г. спуснаха нова "Желязна информационна завеса" и родиха "Втора студена война" между източна и западна Европа, чрез „Отворено общество”, явяващо се инструмента на новата  външна политика на САЩ в  Европа за моделиране по свой образ и подобие младите демокрация на източна Европа.
С една цел- източноевропейските млади демокрации, излизащи от тоталитарни режими без никакъв политически опит, нищо да не знаят за истинските леви и десни политически идеи, родени в напредничавия Европейски запад и достигнали върхове там и да не могат да формират своите нови политически системи по европейски.
И това вършат с помоща на родения под тяхна четка нов, продажен и позорен български политически елит, нямащ нито общо с ценностите на европейската развита демокрация.

В слугинаж на американците  са се поставили:
1) Всички обществени науки в България Отворено общество внася в България американския обществен модел чрез "Плана Ран Ът", провежда американска политика, но с пари на европейските данъкоплатци от еврофондовете. Владее изцяло обществените науки на България като подкупва бедната българска интелигенция и по този начин затваря очите на интелиганцията-водеща сила в обществото ни за постиженията на европейската ”реалната демокрация” - най високоразвит модел в света и я спира да извърши промяната на статуквото. "Отворено общество" изважда България от Европа!

2)
Български медии, до една притежавани от новите български олигарси, родени пак по съветите и диригентската палка на чичо Сам по подобие на американската олигархия, държат в слугинаж и желязна клетка отряди свои журналисти политолози социолози, манипулират новините, ограничават свободата на словото и държат населението в пълна тъмнина за постиженията на нашата Европа по пътя на истинската демокрации, за нейния най-високо развит в света демократичен модел"реалната демокрация".


Населението ни за това не чете програми на партии, нали трябва с нещо да ги сравни?
Няма знания и не може да сравни с ничий опит от вън. За това то гласува за мускули, красиви личица, кози бради  или красив изказ на речта.

Българите не са прост народ, те имат един от най красивите фолклори в света, предизвикващ всеобщо възхищение и адмирации.
Българите са истински творци с изящните ръце и прекрасни гласове, наследство от ненадминатите и до сега тракийските майстори и орфеевски музиканти- една световна цивилизация, най-старата и най-красива цивилизация на Европа.
Българите са дали третата азбука на Европа и света?!

Българинът има поговорката "Преклонена глава сабя не я коси". Но тя не означава, че народът ни не е борбен и винаги е предпочитал робството пред борбата? Българският народ е завоювал достойно мястото си под небето-  един от най борбените народи в света, с най старата държавност в Европа, винаги с името „България” , извоювал си е достойно правото на съществувание след преживяното най- тежкото робство  в Европа- турското.
Сега той не воюва, временно  
e„заспал”. От своя дълъг  национален и път той знае едно ”За да успееш в борбата си за свободата, трябва да знаеш добре душманите си, за да знаеш срещу кого да воюваш!”.

Народът ни усеща, че не е подготвен сега за битката, която му предстои срещу "новото олигархично робство", защото още не е видял лицето на истинските си душмани, той дори не разбира какво значи „олигарх”?!
За това е временно” заспал”. Но само временно! Наближава и часът за неговата истинска борба.

Българите сега са абсолютно смачкани от криминалния преход, намират се материален и духовен колбас, ограбени, без човешки ресурси.Те само нямат информация за другата Европа и това ги прави привидно"заспали" и "апатични".
Ако се знаеше опита на Европа,  щеше да види минусите на програмите, криещи се зад "мускули, красиви личица, кози бради  или красив изказ на речта".

Връзката на България с нейната естествена цивилизационно място- Европа има две измерения.
Докато до края на 14 век България е била върхова цивилизация в Европа, с огромен дял в европейската културна съкровищница  и Европа се движи след нас, вследствие на завладяването ни от една по-ниска цивилизация с унищожаване на човешките ни ресурси и материални паметници и прекараното 5 века турско робство-едно от най-страшните робства в света, което другата Европа не познава, от тогава ние започваме да се движим след Европа.

От времето на Първото българско възраждане до сега ние вървим след Европа, но тъй като се чувстваме свързани с пъпната си връв за нея, всички  политически процеси в Европа  се отразяват и движат процесите в България.

Началото е във Френската революция, нашите хъшове донасят идеите на Френската революция за равенство, свобода и независимост, образоват с тях народа ни- Левски с цървулите, Раковски и Ботев с перото и той се вдига да отвоюва  свобода си.

Не е трудно да се родят водачи като Левски, Раковски или Ботев, нужно е за това много знания за опита на нашата съвременна Европа- наше цивилизационно място и родила най големите идеи на човечеството.

Сега е нужно другото- образованата, младата и възпроизвеждаща част на България е в нейната огромна, над 2 милиона емиграция.
Трябва точно тази емиграция да върнем, за да повтори тя подвига на нашите хъшове от Възраждането.
 

Автор: "Дядо Йоцо гледа" на "Идея за България"-колектин анализатори
Дора Апостолова, д-р Георги Чакъров, Диляна Владая, Антон Секеджиев, Петър Георгиев, Владо Чернев,

15 март 2010 г.

p.s. Близки по съдържание материали натисни>>> ПОСЛАНИЕ КЪМ МЛАДИТЕ
 
                                                                натисни >>> НАШЕТО ПОСЛАНИЕ КЪМ ЕМИГРАЦИЯТА

Добавете коментар


Реклами от Google