Joomla Templates Mobile by About Justhost

Cuéntame cómo pasó (Кажи ми как се е случило)

В електронното издание ”New Europe”( Ню Юръп) госпожа Надежда Нейнски( с предишна фамилия Михайлова) преди няколко дни помести свой анализ, в който оценява  прехода и социалистическия период на България от нейна гледна точка.
Анализът и бе преведен на български и публикуван в някои подвластни на СДС медии.
Ние го взехме от една от тях и публикувахме в нашия сайт, в рубриката „ От пресата –анализи /контра” , ще то прочетете
ТУК. А ето и малка информация за самото електронно издание „Ню Юръп”, взета от "Уикипедия"  http://en.wikipedia.org/wiki/New_Europe
Информацията е на английски. Според нея излиза, че „Ню Юръп” няма нищо общо с Европа макар да е вмъкнало в името си ”Европа”, то е американско издание на  американските архиконсерватори( неоконсерватори) от „Отворено общество” на Джордж Сорос и обслужва американските интереси в Европа.

 Естествено е изданието да публикува материала на Нейнски, та СДС са били и си остават най- компрадорската партия в България, преки проводници на американската политика у нас, техните организации( ИПИ, Центърът за либерални стратегии, Центърът за демокрация...) всички са спонсорирани и създадени от „Отворено общество”.
Друг е въпроса с поведението и облика на българските официални  медии, превели и разпространяващи статията на български език. Всички са в пълен слугинаж на българската олигархия.
И децата вече знаят, че цялото официално българско медийно пространство е в ръцете на три олигархии -на БСП, СДС и ДПС . Пък те от своя страна услужливо обслужват олигархията на НДСВ и ГЕРБ.


В анализа си Надежда Нейнски сравнява Тодор Живков със Сталин и Хитлер?
Това е напълно необективен подход на Нейнски към собствената си най-нова история.
Социализмът е период, който има плюсове и минуси.
Социалистическата система на Тодор Живков може да се сравнява със Сталин и Хитлер само по ретроградната тоталитарна политическа система, която имаше една партия и точно тази ретроградност на системата изяде главата на „социализма”.

Какво по-точно се съдържаше в плюсовете и минусите на „социализма”?
БСП за сега остава единствената партия на политическия хоризонт, други партии в българската политическа пространство  няма. Тези, които сега се наричат „партия”- сини ,червени и пембени , не са нищо повече от производни  на БСП.
БСП използва старите структури и идеологията на БКП да създаде електорат, който беше привлечен заради идеологията на старата БКП.  
БКП беше партия с мощна идеология, която издържа 50 години. Идеологическите партии са най-издръжливи и ако идеологията
e градивна и създава блага, става масов опиум.
Също идеологическите партия ражда непрекъснато свои подобия, заразени от нейния идеологически опиум. Така БСП роди в прехода всички останали партии, внушаваща лъжата ,че е носител на силна идеология .
БКП беше много градивна партия, тя материално градеше,
В материален план „социализма на БКП” беше много градивен, той изгради съвременна европейска България- изкара България от състояние на бедна селскостопанска страна и изгради индустриална България, цялата нейна инфраструктура напълно запазена до сега, даде труд, хляб, жилище и стандарт на всеки, човешките ресурси на нацията 1985 г. достигнаха 8,5 милиона, за да загубим 3,5 милиона от тях през унищожителния ни криминален преход. Това се потвърждава само от факта, че до 1985 г. страната нямаше външни заеми и мащабната корупция, каквато се роди след това, до тогава е трупала и създавала материално.
Но партията сама си изяде главата с подържаната ретроградна политическа система, с една партия, която се изживяваше в държава и имаше в ръцете си цялата власт, с неизменен политически елит и един вожд цели 50 години . Накрая последния елит на Лукантов и сие, смачкаха  и унищожи идеологическия и облик, превърнат партията в корпоративна бизнес  партия на няколко олигарси, спечелили богатствата си с използване властта на партията да краде пладнешки от другите.
Разграбването на държавата започна от 1985 г. със създаване на Лукановия клан създател на БСП и продължава до сега.
 
А  с унищожителната си социална политика БСП ликвидира възрастовия електорат на партията, който  пазеше идеите на старата БКП.
Във вестника на БСП-” Дума”продължават да се кланяте на две мумии- А.Луканов и неговия заместител Ал. Лилов - създали на БСП и нейните е олигарси и да стоят в идеите на старата БКП от началото на 80-те години. Ново „ идеологическо” поведение нямат.
БСП и чадата и се сдобиха с обща деградивна идеология- ПЛАДНЕШКИ ГРАБЕЖ НА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ И НАЦИОНАЛНИ БОГАТСТВА и дружно унищожиха всичко  материално, което БКП създаде- икономика, държава, над 3,5 милиони човешки ресурси и българския народ изпадна в материален и духовен колапс- най голямата национална катастрофа в най новата ни история. С унищожаването на 3, 5 милиона човешки ресурси –умрели и емигрирали, всички дружно извършиха най- големия човешки геноцид в най -новата история на Европа, тук в България.

Ретроградната политическа система без западноевропейския „политически плурализъм” и „свобода на словото”, гонеше мислещите българи навън и ги правеше политически емигранти. Тя създаде непроменен политически елит, от чиито среди излязоха първите капиталисти и олигарси, заграбили по най- незаконни начини държавната собственост при социализма, принадлежаща на всички.

Да си материално обезпечен е едно, но без духовна свобода човек трудно живее. Те са две  еднакво съвместими неща прикачени едно към друго като скачените съдове. Казал го е Ботев 140 години преди мен. Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек в пълния смисъл на думата!(в. "Знаме" бр. 23, 27 юли 1875 г. Христо Ботев). Без духовна свобода, казва поета, ти не си човек в пълния смисъл на думата или си половин човек.
Комунистическия режим не беше фашистки режим като този на Франко например. 1989 г. намери в България само 12 политически затворници в Сливенския затвор, между които беще Кошлуков и Доган. Доган бе осъден за работа в полза на Турция, Кошлуков за хулиганство.
Липсата на духовна свобода ни държеше в клетката на тоталитарната държава. Нямахме право да говорим на глас, да изберем политическата си позиция, да се борим за своето място в обществото за по–достоен живот, да  си управляваме сами държавата, да критикуваме някой от политическите велможи, да пътуваме свободно в Европа и света. Ако някой си позволеше такова поведение, беше осъждам за 24 часа и хвърлян в затвора за лошо политическо поведение.
Тоталитарната държава роди и страшното явление „политическа шурободжанащина”, което стана наш патент и си е патент въобще на тоталитарната или фашистка държава. Само членовете на сектата -БКП имаха право да получат по-добрите работни места, да изявят своята кадърност, да имат предимства за жилище, за туй онуй, бяхме пълни само с „ предимства” за добър и нормален човешки живот – ето, това стана нашия вариант на италианската мафия.
В същото време демокрацията на нашите западноевропейски колеги с „политически плурализъм", с признаване  и даване изява в обществото на всички политически идеи, с духовната свобода на индивида, не допущаш привилегии, нито политическа шуробаджанащина, хората бяха равни в обществото и се бореха постоянно за по-добър живот чрез нови и нови леви и десни политически идеи.
А ние излязохме от тоталитаризма без да познаваме нито една политическа идея на демокрацията и това ни направи хора лесно манипулирани от външни сили- врагове на държавата и нацията ни и без да осъзнаваме под тяхно ръководство унищожихме през прехода  държавата си. В това се състои нашето ниско все още обществено съзнание, спрямо западноевропееца.
За огромно съжаление и в година 2010 ние продължаваме да живеем със същите духовни правила на тоталитарната държава. Сега я наричаме „полицейска”, защото ни управляват децата на бащите си -наследството на БКП, този път в качеството на капиталисти -олигарси.
Има една народна мъдрост „Каквото си направиш сам, никой друг не може да ти го направи”

В момента в западна Европа с огромен успех се върти по телевизионните екрани испанския ТВ сериал със 198 епизода
Cuéntame cómo pasó (Кажи ми как се е случило). В него създателите с дълбока мъдрост, обективност, спокойствие, баланс, много хумор и цялата човешка чувственост, с много внимание и любов към човека разказват за своето време, преживяно при военната диктатура на Франко. Прекрасен сериал, гледаш го с огромно удоволствие и чакаш с нетърпение следващия епизод. Гледаш за Франковото време и сравняваш с България при Тодор Живков. Почти същото. Франко създаде сегашната икономика на Испания, материално напълни джобовете на испанците, създаде им материални блага. Но нямаха духовна свобода, нито демокрация. Разликата с българите е само в едно- Франко не унищожи частната  собсвеност и предприемаческата инициатива в икономиката и когато испанците излязоха от неговото време, те не се хвърлиха като нас подир миража за лесното забогатяване да приемат всякакви нови икономически модели, нито искаха като нас да станат притежатели веднага на МакДонълдс, нито унищожиха икономиката и държавата си.
Интересно защо българските ТВ канали надуто мълчат и не купуват тази серия да я покажат на българите. Вместо нея показват всякакви сапункови турски сериали, в които няма нито грам европейски дух и европейско мислене. Да не говорим и за другата помия, която изливат всички до един ТВ канали.

Друг е въпросът, че високо развитите страни от северна и средна Европасе вдигнаха от разрухата на II Световна война с много демокрация и изградиха мощни икономики, много по мощни от тези на Хитлер, Живков, Франко, но това е въпрос на друг анализ...

Българите продължават да обръщат гръб на западноевропейския си колега, да не го разбират, да говорят за „гнилия запад” така както времето на Т.Ж ги учеше, да не познават неговата социална и политическа система, да не познават нито една от десните или леви политически идеи на Западна Европа, да стоят в своят балкански полуостров и заден двор с 200 години назад от другата Европа, без да осъзнават все още това.
И това е вина изцяло на българските медии, които се ръководят единствено от интересите на своите собственици –олигарси. Ако олигарсите допущаха в медиите си да се покаже духовната свобода на западноевропееца и неговия материален живот, ние ще сме ги измели от живота си също за 24 часа.

Но да отричаш плюсовете на социализма стана патент и единствена идеология на нашия нов политически елит и най-бясно пропагандирана от СДС- партия от изчезващ вид, стръвно захапала кокъла и стремяща се да го ръфа възможно по дълго.

Тези всички неща западноевропейците знаят добре за нас поради своя развит опит.
Те правеха приватизация и либерализация на икономиките си по същото време, но със съвсем други -законни начини и достигнаха съвсем други резултати. Те не направиха лоши приватизационни сделки, нито ощетиха държавата и гражданите си дори с един цент. Даже вдигнаха с 12 пъти БВП и жизнения стандарт на нациите си в периода 1985 г. -2010 г.
Фактът, че в България продължава и сега разграбването на държавна собственост, което като факт г-жа Надежда Нейнски не пожелава да спомене, говори колко много материално е изградил социализма.
Най - големият грабител и рушител е целият политически елит на България, роден след 1985 г., сред който е партията на Надежда Нейнски –СДС , създадена изкуствено за „опозиция” на главната партия БКП/БСП- родител на олигархията и манипулатор на целия преход. СДС през своите две управления унищожи 60% от икономиката и човешките ресурси на държава България.
Реалната демокрация-новият демократичен модел на Европа, строен сред Втората световна война е била само градивна, а не разрушителна. И десни и леви политически сили само са градели и вдигнали Европа от разрушенията на войната и създадоха съвременна богата Европа, с по-висок жизнен стандарт вече от САЩ, създадоха признатия в света за най-високо развития демократичен модел -РЕАЛНАТА ДЕМОКРАЦИЯ
А израсналата след войната втора икономическа световна сила- Япония следва оттогава до сега неизменно европейския модел на реалната демокрация.
През прехода,  когато вие бяхте държавник, госпожо Нейнски, само се рушеше, не се създаде нищо.
Преди няколко месеца „Ройтерс „изнесе факти за нас, че през целия преход в България са се построили само 17 км магистрални пътища, докато българинът продължава да се движи и сега по магистралите, построени при социализма.
Не случайно, след 1985 г. до сега управлява един и същ политически елит създаден от Лукановия олигархичен клан на БСП- разрушителен, ретрограден и престъпен политически елит на България.
Той продължава да управлява България и да държи цялата власт в НС по изкуствени и криминални начини чрез ретроградната избирателна система - също останка от време тоталитарно.
Поради тези причини народът ни не може да се оцени обективно социалистическия период от най-новата история на България и го оставя празно поле в учебниците по история.
А същият политически елит не само не познава, нито следва една лява и дясна политическа идея на развита Европа, но е управлявал  и продържава да управлява с маниера на БКП и не случайно поради този облик на нашия новосъздаден политически елит, народа ни нарича прехода си „посттоталитарен”.
А Европа ни гледа и оценява със своя развит поглед. Не случайно същата Европа, към която вие се обръщате, казва за България, че престъпниците и вместо да се намират в затвора, се намират в Парламента и.

Европа нази гледа, сочи и се смее...

С какъв гьонсуратлък  г-жа Надежда Нейнски  пише подобни анализи? Кого мисли да заблуди?
Народа си ли? Или западноевропеецът?
Ако се има предвид самото издание „Ню Юръп”, в което е поместен анализа,  издание на  американските архиконсерватори и „Отворено общество” според изнесената информация на "Уикипедия", то е насочено към източноевропейските страни и млади демокрации с цел да използва тяхното ниско обществено съзнание и да им мъти главите, като и така по-лесно ги  превръща в пълни американски сателити, чийто новосъздаден политически елит след 1989 г. под диригентската палка на „Отворено общество” вкара неолибералния икономически модел на САЩ (в България), заедно с него и американския обществен модел ( социална система и политически модел у нас чрез Плана" Ран Ът"), чрез който би унищожена  тяхната икономика и държава и лесно ги превърна  в свое подобие, лесно да им прибират ( изстискват) парите и финансите или ги използва за живо месо във войните им.


Сега „Отворено общество” се е поставило в България  в ролята на  новият  генерал губернатор в България , като е  яхнало официално българската външна и вътрешна политика на България и трайно  се е настанила на държавната трапеза. Официално българската правителство отделя годишно  46 милиона от държавната софра да храни „Отворено общество” и с него умиращата американска финансова система. Тези пари се взимат от хазната на най-бедния народ  в Европа  и му се  отрича правота да има здравеопазване и образование. За това цинично СДС мълчи, но пък успешно играе задкулисната роля  на ”градивен критикар”! Гнусна история!

След финансовата криза, разразила се в САЩ 2008 г. и оказала влияние върху целия свят, произлязла от неолибералния икономически модел на САЩ,  се поде нова американска политика в Европа-  подриване на ЕС и унищожаване на еврото, станал първи конкурент на долара, в което младите демокрации и техни сателити се използва като най-голямото подривно оръжие.

Западноевропеецът трудно ще бъде излъган с бръщолевения на г-жа Нейнски, защото той има РАЗВИТ ПОГЛЕД и достатъчно е да сравни БВП на България от 2009 г. с този от 1989 г. и ще види с просто око, че България сега все още не може да достигне БВП от 1989 г.
Или да влезе с кола от Калотино в страната ни ще види колко обрулена и разрушена, без човешки ресурси е клетата ни най-бедна и окрадена в Европа родина от собствената си политическа класа родена през прехода, включваща и нея като преходен държавник! Дори родината ни вече е изпаднала от листата на европейските държави!
Г-жо Нейнски, западнякът не е глупав, както го мислите, той е минал през всички тези процеси на България –и приватизация и либерализация и е достигнал съвсем други резултати. А за негативни  резултати в тези процеси той търси отговорност само от държавниците си.
Това едва ли се учи в третокласен американски колеж на ниво бакалавър, нито в коя да е американска медия като тази, в която вие пишете анализите си. Такива медии са насочени не случайно само към младите източноевропейски демокрации с неузрялото обществено съзнание на техните народи, понеже младото винаги е по-лесно манипулирано.

Подобен случай като този  на „Ню Юръп” стана номинацията на Кристалина Георгиева за еврокомисар на годината в друга медия, наречена „Юръпиън Воис”, списвана в пуделът на САЩ –Англия.
В същата медия преди година бе „номинирана” по същия начин и г-жа Меглена Кунева.
Англичаните оповестиха в  „Юръпиън Воис”, „ престижната награда” за Кристалина Георгиве като еврокомисар № 1 за годината, а се оказа, че  ръководството на ЕК въобще не знае за нея. Какъв цинизъм?
Западноевропеецът знае това добре и не чете медии като "Ню Юръп" и „Юръпиън Воис”, подминава ги. Нито допуска” Отворено общество”, Джордж Сорос или Световната банка през границите си. Те остават напълно непознати за него.

А  ние, ако искаме да бъдем европейци и достойни такива, да се уважаваме и самоуважаваме като западняците, утре трябва да изправим  „Отворено общество „ и слугите му на скамейката на народния съд и да им поискаме отговорност за всеки унищожен човешки живот и краден лев от бедния българин.


По точно статията на Надежда Нейски е насочена към собствения и народ, използвайки положението му на американски сателит и вършеенето на СДС във висшите етажи на властта и в правителството.
Очебиещ е факта, че всички кадри на ГЕРБ в правителството предварително са минали школата на СДС.

С тази си статия пред народа си Надежда Нейски иска да се пише първи и най-чист десен политик и демократ сред елита на България?
Но г-жа Ненски няма и представа от поведението на западноевропейския десен политик и демократ в обществото.
Западноевропейският десен политик също така като левия политик живее под върховенството на закона и е като него национално- отговорен и некорумпиран. Той не краде, не използва властта за лични облаги, не предава национални интереси на чужди държави, не купува гласове на изборите, каквито се вършеха от всички през прехода български държавници и техните партии.
Ако кирливите ризи на СДС- политици не бяха изкарани до сега, причината е в НЕработещата съдебна система на България, която не е изкарала нито една черна риза на нито един политик от прехода.
За да стигне до това неработещо положение вина имат всички управлявали партии през прехода и продължаващи същите да държат цялата власт в НС.
Никоя от тях не е искала да заработи съдебната система и съзнателно нищо не е правила за реформирането и, за да не изкарат техните черни ризи. 
А модели за реформи има и те са в развитите европейски държави, в които съдебната система работи отлично като по часовник и е безкомпромисна към корумпирани политици и тези, унищожаващи нацията и държавата им.

Що се отнася до поведението на г-жа Нейнски, излъчвано в този анализ, то тя се стреми по подобие на стопанина на партия СДС  г-н Иван Костов да се постави в ролята на „градивен критикар”, макар и съуправляващ на Борисов.
След две години подкрепа, Синята Койлиция на г-жа Нейска иска да се дистанцира от  управлянието на ГЕРБ и да не отговаря за поразиите, нанесени от втората поредна тройна коалиция /ГЕРБ, Атака и Синята коалиция/ върху цялото общество.
Няма да мине този номер, г-жо Нейнски, защото всеки с просто око ще види, че въпреки критиките ви, вие сте сЪуправляващи, понеже всички кадри на Борисов са минали предварително през школата и възпитанието на СДС.
И когато народът даде оценка на управлението на Борисов, СДС ще бъде причислен към него и ще му се даде оценка на сЪуправленец.
Когато падне ГЕРБ, което се очертава от сега да бъде разгромяващо, със сигурност и СДС ще падне с него също така лошо като сЪуправленец.
Що се отнася до критиките ви към Борисов, то те са отправени с голяма доза лицемерие.
Защо се пренасяте във времето на ”усмивките от старите ленти” и обсъждате едно изказване на Борисов не касаещо неговото настояще управление?
Изказването на Борисов, цитирано във вашия анализ е от рода „да мине номера”.
Действително като управленец той нищо не направи за България до сега- не прави никакви инвестиции в икономиката за нейното възстановяване, не се дават никакви пари за наука, за образование и здравеопазване.
А  икономиката, здравеопазването, образованието, науката са приоритетни в  мисленето на развитите демократични страни на Европа, където се упражнява "реална демокрация".
Борисов единствено обогатява своя финансов олигархичен клан, за когото работи целия ГЕРБ във властта.
Защо премълчавате, г-жо Нейнски,  тези факти от управлението на Борисов сега?
Къде в другата демократична и развита Европа управлява финансова олигархия?
Съзнателно не споменавате, защото точно управлението на Костов роди финансови клан на СиБанка с червени пари на "лукановия клан" на БСП.
Това и децата го знаят, но Надежда Нейнски не желае дори да го спомене.


Народът вече нарича новият ни премиер „премиерът ножица „ , ежедневно си ходи с по няколко в джоба - за всеки обект различна. Още в началото тотално изхарчи всичко, което  бе останало в „ брашнен чувал България”/ пари, резерви, спестявания държавно имущество/ , ръсейки и оправдавайки се с кризи в мирно време,  с предходни  управления и пр. нелепости. Сега тотално разпродава всичко, останало от държавните активи( пътища, мостове, пристанища) на мои и свои хора по” Костовски маниер”. Тотално прехвърли отговорностите и трудностите върху бизнеса( предимно малкия и среден), като го рекетира постоянно с проверки обявявайки го целия за престъпен, но не пипа едрия ( свой ) бизнес.
Лиши народа от здравеопазване, образование ,наука, играе нечестно спрямо интелигенцията /учени, лекари и пр./, вадейки СРС-та където му трябва и тотално унищожава всичко българско. Да му имам ножиците и магистралите, по които няма да има един читав българин да мине!/
добавка от коментар/
Национализира средства на публичния държавен фонд НОИ и ги вкара в републиканския бюджет от които да плаща другите си разходи. В същото време една банка на семейство Ц.Б и Б.Б-- СиБанка прибира и върти всички държавни пари, като се има предвид, че банката е чужда на неизвестен собственик, а семейството за 9 години казват, че е направило богатство от 500 милиона( с използване на властта) и закон за конфликти на интересите не го фаща...


Мдааа, БСП с опашката си -ДПС е напълно "ослепяло" за тези  деятелности на управленците, предпочита да води "опозиционата си борба" срещу ГЕРБ с методите на "Калинките и дипломите". Но, както виждаме и г-жата "приятелски критикар" не желае дори да спомене за това. Ами тогава по какво СДС се различава от БСП?

Ще дойде време да се направи равносметка на г-жа Надежда Нейнски - как е стигната до ЕП и какво е правила там, как е работила в БП и какво е правила там?
Народът рано или късно ще и направи тази оценка.
И ако тя иска да измие срама от лицето си, нека даде отчет за всеки свой ден като европарламентарист, на който народът ни плаща 11 000 евро месечна заплата от вноската си в ЕС . Така постъпват западноевропейските и колегии развити демократи! Те дават ежедневно отчет на своите избиратели.

В противен случай ще и кажем от сега за този анализ на г-жа Нейнски:
Не излагайте и не унижавайте народа си пред Европа с подобно политическо поведение, пълно с лъжи и фалш, за да не предизвикате гнева му!

6 декември 2010 г.

Автор: д-р Георги Чакъров*
, Швеция, съвместно с Дора Апостолова**, Финландия от Идея за България -алтернатива на статуквото



Близки по съдържание материали:

натисни>>>
РАЗГОВОР: РАВНОСМЕТКА ЗА 21 ГОДИНИ „10 НОЕМВРИ”

натисни >>>
РАЗКАЗ: ОТ ДАН КОЛОВ ДО КРИСТАЛИНА

натисни >>>
АНАЛИЗ : ЗЛИЯТ ДУХ НА  АМЕРИКА БРОДИ ИЗ ЕВРОПА

натисни >>>
ПАМФЛЕТ: СИНЯТА КОАЛИЦИЯ Е УМОРЕН КОН...

* Визитка: Д-р Георги Чакъров е на 61 г. , роден в гр. София. Политически емигрант от 70-те години, непосредствено след завършване на Медицинска академия- София. Първо се установява в САЩ и специализира в Бостон. След това се връща със семейството си в Европа и сега работи като неврохирург в 3 европейски столици. Д-р Чакъров има съпруга българка и две дъщери. Той е един от първите основатели на ДРД”Идея за България” заедно с Дора Апостолова. Той не твърди, че е успял българин в чужбина. За него никога българският емигрант не се чувства "успял" в чужди общества, сред чужди нрави, той остава винаги и до края на живота си с носталгията по Родината. Мечтата на д-р Чакъров е да положи костите си в последния си час в България, но демократична и просперираща България, уважавана европейска страна в семейството на европейските народи.

Добавете коментар


Реклами от Google