Joomla Templates Mobile by About Justhost

Sad
Никола Рибчев: Благодарение на статията Ви( става въпрос за статията"Как малка България е изяждана от олигархиите на три големи геополитически сили- САЩ, Русия и Турция"), си направих труда да изчета разясненията за неолиберализма, а това засили доверието ми към добрите Ви намерения. Независимо от това, не ми стана ясно по какъв начин, и кои точно ще отнемат заграбеното от престъпниците ?

Има ли достатъчно читави магистрати, които ще се нагърбят с тази дейност, или ще се действа по ,, онзи " начин, с комисарите и тричленките ? Каква ще е ролята на съществуващите полиция и армия ? Десетки са въпросите ми относно темата ... някои, касаещи се до числата, които са в началото на публикацията, умишлено не бих поставил ... с надеждата да ги коригирате. Успех !

Дора Апостолова : Ние сме ги коригирали г-н Рибчев, в нашата ДОКТРИНА, където се казва точно как ще стане отнемане заграбеното през прехода. Това трябва да свърши сам българският народ, а не някой от вън- комисар или тричленки и да го извърши ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА. Точно тя липсваше през прехода , за това и стана разграбването на голямата държавна собственост от последния елит на БКП от чиито среди излязоха олигарсите, бе извършено унищожението на икономиката и държавата, България бе вкарана в най-голямата си национална катастрофа в своята най-нова история..
Съвременната правова държава е представена в най-развитите европейски страни от северна и средна Европа ( Швеция, Норвегия, Дания, Финландия, Холандия, Германия, Австрия, Швейцария, Франция) - 6 от които управляват ЕС и чийто правила са станали неотменни демократични ценности на Европа, заложени са в конституцията на ЕС.
Тя има следните железни правила, заложени в конституцията на всички западни държави:
1) Съдебната система да бъде отделена от политическата власт и поставена като НАДСТРОЙКА на обществото( не на държавата), отгоре да гледа и на часа да коригира действията на политическата власт.,
2) Частна собственост да не се трупа с използване властта и извършване грабеж на държавна собственост и над другите от обществото( както си натрупва състоянието нашата нова бизнес класа от мултимилионери и олигарси),а да бъде трупана само с честен труд на много поколения.
3) Разделение на бизнеса от политиката - да не могат политиците да използват властта си да крадат обществения продукт.
4) Въвеждане закона за проверка произхода на началния капитал и въртящите се капитали в икономиката, чистотата на финансите на партии, политици, медии.
5) ДEполитизиция на целия живот и най важното - деполитизирана избирателна система, като ЦИК да не се избира от партиите както е сега, а се деполитизира и се замести от един постоянно действащ държавен орган от държавни служители, работещи под зоркото окото на върховенството на закона.

Така партиите се изкарват от изборите и им се отнема възможността да ги фалшифицират, както правят сега и са го правели неизменно последните 70 години.Горните 5 принципа съставляват същността и гръбнака на правовата държава на развита Европа, но липсват в сегашното българско законодателство, защото България няма правова държава вече 70 години в неспирното управляние на комунистите!

Как ще стане поставянето основите на правова държава.

1. Нашата партия си е поставила за цел да влезе с ГОЛЯМО МНОЗИНСТВО в НС
, както направи партията на народа на съседка Гърция „Сириза“, да състави самостоятелно правителство и със свое законодателно мнозинство започваме реформите. За да влезем с мнозинство в НС, ние създаваме национално антиолигархично/антинеолиберално движение и тази наша стратегия подробно е развита в Генералната ни политическа линия  .


2. Първото, което правим е да приемем с наше законодателно мнозинство нов закон за референдумите, с който ще ги направим със задължителен характер и по лесни за иницииране. След това обявяваме серия от национални и местни референдуми.

- За нова конституция и ново подзаконодателство, в които залагаме горните изброени 5 правила на западноевропейската правова държава и залагаме основите на правова държава. .
- Обявяваме местни избори за всяко место на магистрат и всяко место на полицай. На местно ниво хората се познават и избират най- некорумпирания кандидат. По такъв начин прочистваме съдебната система и полицията от корумпирани представители и ги привличаме към нас, да работят истински за държавата, обществото и делото.

3. След това се инициира нов референдум, с който се криминализират всички приватизационни и концесионни сделки от 1985 г насам, заедно с външните дългове и изчезналия валутен резерв при първото правителство на Луканов.

След референдума съдебната система има законово основание да започне преразглеждане на всички приватизационни и концесионни сделки от 1989 г насам, по закона за следприватизационния контрол, който бе приет от правителството на Иван Костов, но никога не е изпълняван от тогава до сега.

4. Отделно залагаме в конституцията икономическата структура на социалната държава на гореизброените 9 най-развити европейски социални държави от северна и средна Европа, в която ясно е казано, че основните отрасли в икономиката- енергетика, транспорт, телекомуникации, горива и прочее са държавна собственост и се управляват на пазарния принцип.

5. След това пускаме правовата държава да извърши пълно преразглеждане на прехода и новото преразпределение на собствеността.

Например предприятие, на което новият собственик не е изпълнил договора в последвалия 5 годишен следприватизационен контрол, сделката се разваля и предприятието се връща на държавата. След това се преценява дали предприятията принадлежат към гореизброените държавни отрасли и трябва да бъдат държавна собственост, оставяме ги държавна собственост и не ги приватизираме наново.
А предприятия, които не влизат в тези отрасли, отново приватизираме и парите от приватизацията отиват в специален фонд за подпомагане на малкия и среден бизнес, т.е се вливат в икономиката за нейното възстановявани и развитие , за създаване и стабилизиране на средната класа, която е главна и управляваща класа в европеската социална държава.
С преразглеждане на собствеността става отнемане парите от ръцете на олигархията и нейното ликвидиране.

Въобще,правовата държава в действие ще ликвидира не само олигархията ,която генерира престъпността и корупцията, а и самата корупция по всички нива, която изяжда стандарта на българското общество и го държи с най-ниския жизнен стандарт в Европа.Всичко това се върши с мотива за излизане от националната катастрофа, в която България бе вкарана в прехода от своите политици.

6. Правовата държава ще направи досиета на всички политици от 1985 г насам, ще им провери богатствата и ако се открие корупция и работа срещу държавните и националните интереси, те ще си получат заслуженото.

7. Със закона за произхода на началния капитал и чистотата на въртения капитал се проверява за корупция и нашата новосъздадена бизнес класа, на всички милионери и милиардери, на медии, партиите и прочее.

Там се перат и препират много мръсни пари, добити с използване властта на партията да заграбят държавна собственост или пари идващи от организираната престъпност, които никой не следи и конфискува, поради липса на правила и работеща съдебна система.

По този начин ще изчистим икономиката си от мръсните пари, ще се внесе справедливост в обществото, престъпниците няма да се разхождат по улиците на свобода ,нито ще управляват държавата, както е сега, корумпираните ще бъдат изправени на съд, конфискувани и пратени там където им се полага.

Гореизброените групи не са големи- те се състоят от 38 олигарси с 1000 политически слуги и 1000 охранители на гузната им съвест , срещу 8 милионен български народ. За такива затворите ни имат достатъчен капацитет.

Разбира се, ще има брожения на хора с гузна съвест, участвали на страната на мутростатуквото и яли от неговата софра. Но за това ние сме привлекли на наша страна както съдебната система, така и полицията и армията.

8. Ще бъдат преразгледани всички държавни заеми от 1985 г насам взети от българските политици и стоварени за изплащане върху гърба на целия български народ.

9. Ще бъдат потърсени и върнати изнесените пари навън от нашите приватизационни крадци и с тях ще бъде възстановена икономиката.
Ние читави магистрати имаме, важното е да не бъдат избирани на политическа основа, направени зависими от партии и политици и изпълняващи само политически поръчки, каквато е сегашната практика и е била последните 70 години, а магистратите да работят по нови правила, да бъдат независими от политическата власт, както е в развитите европейски демокрации, да се кланят само на един бог- ЗАКОНА и го изпълняват безпрекословно!

За това трябва да създадем законово основание, за да не бъдем обвинени от някои хора в лов на вещици, ще се появят неминуемо такива, които ще почнат да се оплакват по европейските правни институции.
Законовото основание ще бъде създадено по правилата на развита Европа и ЕС, с което ще получим тяхното одобрение и подкрепа.

Това е много кратко описание, по подробно е описано в нашата доктрина, а инструментите и механизмите ще ги мислим като дойдем на власт. Доктрината е направена преди 5 години и ще я намерите в главния сайт www.ideyazabulgaria.org.


На въпроса на г-н Никола Рибчев е отговорила Дора Апостолова - председател на УС на ДРД"Идея за България", негов учредител, автор на неговата идеология, докрината, политическата линия и всички негови документи, наука за неолиберализма и социалната европейска държава, създала визията за правовата държава на България по развития опит на западноеропейските демокрации.
С нейната автобиография и трудове можете да се запознаете по-подробно в нейния блог в главния сайт на линк
http://ideyazabulgaria.org/autors/doraapostolova

Добавете коментар


Реклами от Google