Joomla Templates Mobile by About Justhost

 Българите още в края Българите още в края на 1989 г разградиха символите на комунизма, без да осъзнават, че комунистите ще останат на власт
Голяма част от българите продължават да не осъзнава причината за присъствието на комунистите в нашия живот и в управлението на държавата ни след 1989 г.
Пък и писанията на неолибералните американски политици - Збигнев Бжежински и Джозуеф Стиглиц( първият пишещ се за „десен“, известен като дясната ръка на Рейгън и пряк участник в провала на СССР и комунистическата система и вторият пишещ се за „ ляв“, бивш съветник на бившия ни комунистически президент Георги Първанов и един от създаделите след 1989 г. на новия неолиберален политически елит на България), изхождащи единствено от американския начин на мислене и трактовка на политическите процеси в духа на американската политика и интереси, изопачават истината.

Преди 1989 г. ние живяхме в системата на комунистите, която не признаваше други убеждения освен своята марксистко - ленинска идеология за строителство на социализма и преследваше всички инакомислещи. Многопартийността с разнообразието на идеи и свободата на словото, оставащи главни елементи на демокрацията, беше унищожена в бившата комунистическа система, на нейно място в държавата имаше само една партия - комунистическата обхванала като октопод цялата държава и едно мислене - на нейната идеология.
Всички трябваше да следват нейната идеология и политическа линия спускана с директиви отгоре, решавана от тесен политически елит на Партията, събран в Политбюро на ЦК, който поради липса на действащи демократични принципи и институции колеше и бесеше в държавата, а членската маса беше задължена безропотно да я приеме и да гласува за спусканите от горе ръководители.

Известната книга на Збигнев Бжежински „Големият провал“, мътеща главите на българите и скриваща истината за провала на СССР и комунистическата система.
До 1989 г. 9 милионна България имаше над 1 милион членове на БКП. В партията влизаше цвета и мозъка на нацията ни, защото трябваше да бъдеш член на БКП, за да можеш да си намериш добра работа с предимство, а ученът да реализира научните си разработки. Всеки учен, излизащ от страната, за да участва в научни семинари с обмен на информация и научни разработки извън граница, беше задължен да стане "сътрудник на ДС", така се градеше науката у нас.

Класово-партийният подход в бившата комунистическа система нанесе неизчислими поражения в морала на хората, поквари ги. Всички се юрнаха да стават партийни членове, като само 5 процента имаха реално достъп до управлението, но и те зависеха от взетите решения на по-големия брат в Москва – КПСС имаща „водеща и мъдра роля“ сред останалите комунистически партии в системата. Всички останали комунистически партии в бившата комунистическа система, макар и управляващи държавата бяха сателити на КПСС и решенията им се спускаха от Москва.
А партията с изпипаните си идеологически методи масово промиваше съзнанието на хората от първите стъпки на човека- чавдарче, пионерче, комсомолче...комунистче.

Тук ще отворя една скоба като добавя, че от края на 50-те години двете части на Европа строят социализма на Маркс, западът под форма на „социална държава“, изтокът го наричаше“социализъм“.
Справедливата същност на идеята на Маркс „социализъм“ като алтернатива на капитализма, за строителство на социално- справедливо общество без експлоатация на трудовия народ, със справедливо разпределение на печалбата и построените блага да се ползват равнопоставено от всички членове на обществото, превръща социализма на Маркс в най обичания идеал на всички европейски народи на изток и на запад и те го строят с огромен ентусиазъм.
Но за огромно съжаление , в тъмния 19 век, в началния хищнически етап на капитализма, Марс не е успал да
намери и посочи на човечеството начините за построяване на социализма, той само успява да намери формулата на тогавашния действащ „индустриален капитализъм“ и да я обрисува в своя епохален труд“ Капитала“.
Но и поя
вата на „ Капитала“ с ясна форма на капитализма, става силно оръжие за борба срещу него. Цялото човечество се впуска да търси начините за построяването на социализма.

Социализм
а започва да се строи в Европа след II Световна война, на запад и изток, по два различни начина и с различни политически носители.
На запад социализма се строеше от социалистите и социалдемократите с демокрация, правова държава и пазарни отношение в икономиката, а на изток се строеше от източните комунисти без демокрация, правова държава и без пазарни отношения в икономиката.
Западът строеше своя социализъм
с името „социална държава“ по теориите на английския ляв икономист Джон Мейнард Кейнс за „държавен социализиран капитализъм“ с пазарна  икономика, многопартийност и пълна свобода на словото.
Източните комунисти строяха социализма си по теориите на Ленин и Сталин за планова икономика спускана  от ръководството на единствената и управляваща партия в държавата- комунистическата, без пазарна икономика, никаква свобода на словото в обществото т.е без демокрация и продукта на демокрацията- правова държава.
Западна Европа строеше социалната си държава с реална демокрация, известна с още имена- открита, прозрачна ,пряка. Реалната демокрация на западноевропейците има едно огромно постижение- ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА, която от II Световна война до сега Европа издигна като единствен фактор за прогрес и развитие.
Правовата държава е наричана още „Европейския Пиночет“, защото стана фактора за поддържане на обществен ред, за ликвидиране на корупцията по всички нива на обществото, за развитие на демокрацията, защитаваше право на хората да упражняват демокрация и живеят в демокрация, налагаше справедливост в обществото.
Демокрацията и правовата държава не се съдържаше в идеологията на комунистите, те поддържаха обществения ред не с демократични институции и правила, а със силата на армията, полицията и института за национална сигурност „Държавна сигурност“.

За това по своята същност идеологията на комунистите се окачествяваше за реакционна
и ретроградна, защото отказа на българския народ да развива демокрацията си и има правова държава.
Липсата на демокрация и правова държава в системата на източните комунисти стана главната причина за провала на системата след 1989 г.


Между източна и западна Европа се водеше съревнование по строителството на социализма. Още края на 70-те и началото на 80-те години комунистическата система започна да губи съревнованието със запада по строителството на социализма и да се срутва под тежестта на собствените си грешки. Икономиката забоксува и изпадна в хронични икономически кризи. Макар да се произвеждаше магазините бяха празни, липсваха елементарни хранителни продукти от първа необходимост, тях можеше да купиш само в магазините продаващи със западна валута наречени "Кореком", въведоха режим на тока,  в 1984 г имахме само по 4 часа ток на ден, в обществото настана критично отношение към ръководството Партията, бяхме пред прага на вътрешна война.
Но ако ръководството на БКП признаеше грешките си пред народа си, това щеше да бъда краят на Партията, а те-ръководителите и щяха да загубят властта си.

За да предотврати избухване на вътрешна война, да запази властта си и да остане на власт, последният елит на КПСС реши тайно народа си да смени системата си „социализъм“ с друга напълно антиподна на социализма система- на „неолибералния олигархичен капитализъм" в американския му вариант. Това разказвам в материала си "Как глобализацията превърна комунистите от борци срещу капитализма в едри капиталисти"Това бе също и идеологическа смяна на комунистите, те замениха своята стара "идеология на социализма" с крайно противоположната и антагонистична идеологията на неолибералния капитализъм.


Смяната стана по специален план на Роналд Рейгън, при който "либералната" държава на САЩ бе преобразувана в „неолиберална“ като към нея се добави ГЛОБАЛНИЯ ПАЗАР(свободния пазар) и неолиберализма бе издигнат с политически акт в позицията на държавна идеология на САЩ.

Това не стана случайно.

Неолибералният капитализъм е последната форма на капитализма обвил света от 35 години. Той коренно се различава от всички предишни капиталистически форми, обяснено от мен в материала ми "Капитализъм и социализъм. Неолиберализмът направи Маркс неактуален. Търси се новия Маркс" , където правя сравнение между неолиберализма и индустриалния капитализъм, чийто формула Маркс намери в епохалния си труд „Капитала“.
Но главното, което различава неолиберализма от всички предишни капиталистически форми е глобалния пазар, стихийно движещ капитала без правила и национални рамки и издигащ капитала в позицията на наднационален.

Глобалният пазар работи за по силната икономика, като по-силната икономика дърпа капиталите на по-слабата икономика в своите банки.
По времето на Рейгън САЩ беше най-силната икономика в света.
Рейгън пръв прозря ползата  от глобалния пазар за САЩ, в началото на 80-те години още с идването си на власт издигна неолиберализма в положение на държавна идеология на САЩ и отвори вратите на САЩ към глобалния свят, и това автоматично насочи ресурсите на света към банките на САЩ.
С помощта на глобалния пазар банките на САЩ се добраха до парите на останалия свят, включително и до парите и националните богатства на най богатата страна в света Русия и започнаха да живеят на гърба на останалия свят. Така Рейгън направи американските банки- световни банки №1, които започнаха да налагат „нов световен ред“ и без видимо физическо присъствие в страните, без да си мръднат пръста и без да инвестират никъде навън, да обогатява по този начин своите банки и държавна хазна на САЩ за сметка на парите и ресурсите на останалия свят.

После Рейгън създаде специална нова външна политика за разпространение на американския неолиберален капиталистически модел по света с помощта на три американски институции- МВФ, Световната банка(СБ) и фондация „Отворено общество“ на американския финансов магнат  Джордж Сорос.
Като вкарваше модела си в страните, САЩ правеше народите свои послушни обществени копия и без война, по мирен път и терлици се добираше до техните пари и национални богатства и ги изсмукваше в свои банки, без да инвестира цент в техните икономики.
САЩ вкарваше модела си само там, където нямаше правова държава да го спре със силата на закона и имаше продажен и корумпиран политически елит, отварящ му вратите на държавата си.

В Европа САЩ успя да вкара модела си първо в Англия  с "пламналата любов" между консерватора и първи неолиберал на Великобритания- Маргарет Тачър и Роналд Рейгън  и САЩ скоро преварна по малката икономика на Великобритания  в свой пудел.
Последва бившата комунистическа система, където нямаше правова държава, изпозвано добре от Рейгън да подкупи и корумпира последните  им комунистически елити.
Също бе внесен в страните от южна Европа- Гърция, Италия, Испания, Португалия, където демокрацията беше неразвита, правовата държава слабо работеща и елита- корумпиран.

САЩ не успя да си вкара модела си в развитите европейски държави от северна и средна Европа със силно работеща правова държава, която спря неолиберализма още на границата и не му позволи да разгради социалната държава. Това разказвам още в първия си материал за неолиберализма излязъл 2009 г. с название Настъпването на американския неолиберализъм в Европа и ударите му върху европейската социална държава

Рейгън също прозря какво ставаше в комунистическата система, че тя се намира пред разпад и ръководството и търси начини да отложи краха на системата. За това Рейгън успя да убеди тогавашния ръководител на КПСС Горбачов да смени стария модел „социализъм“ с нов - този на неолиберален САЩ.
Това КПСС направи със специална нова политическа линия на КПСС, с Указ на ЦК на КПСС от едно изречение- "преминаване от непазарна в пазарна икономика", приет единодушно и безропотно от редовата членска маса.
После КПСС наложи новия модел на всичките си сателити в бившата комунистическа система- БКП, ЧКП, ПКП....

У нас КПСС беше последвана от ръководството на БКП около Луканов, който веднага издаде Указ на ЦК на Партията № 56 със същото съдържание.
Планът на Рейгън включваше и подкупване на последните комунистически елити, както им предостави достъп до американските банки да телят заеми.
До 1985 г никоя страна в бившата комунистическа система нямаше външни заеми.
Двамата неолиберални финансови магнати от обкръжението на Рейгън - Джордж Сорос и Робърт Максуел осигуряваха на Луканов и обкръжението му западни банки откъдето да теглят заеми. Липсата на правова държава в системата на комунистите да съблюдава харченето на държавните пари, си каза думата.


От теления 9 милиарден външен дълг на България в периода 1985 - 1989 г само половината влезе в страната под формата на остарели технологии, а другата половина потъна в джоба на Луканов и обкръжение и в джобовете на Сорос и Максуел. Така Сорос за кратко време направи 8 милиарда долара лично състояние и се издигна като водещ финансов магнат на САЩ, с ограбване на външните дългове на източноевропейските страни. А дълговете бяха хвърлени за изплащане на гърба на няколко поколения българи и костваха кръвта и бъдещето на народа ни. За това разказвам в материала си "
Кой е Сорос и как направи богатствата си ? Сорос в България. Сорос и Путин от едно тесто замесени"

Със започване на тегленето на заеми, Луканов започна да вкарва и неолибералния капитализъм в България.

В края на 1989 г. тоталитарната комунистическа система се срути под тежестта на грешките си. Месец ноември 1989 г. във всички бивши комунистически страни последните елити на Комунистическите партии извършиха преврати и свалиха старите си диктаторски режими.
У нас това се случи с вътрешнопартиен преврат на 11 ноември 1989 г.
Направи го ръководството на БКП под диригентската палка на мозъка му – Андрей Луканов. Преврата бе извършен  под ръководството на Луканов и неговия кръг „Монтерей“, който свали  комунистическия диктатор Тодор Живков и завзе властта.
Луканов дойде на власт края на 1984 г. и макар да не беше член на Политбюро на БКП, успя да завземе властта в партията и ръководи партията, като състави „невидимо“ за народа ни паралелно правителство до това на изкуфелия и одъртял диктатор Тодор Живков. Тодор Живков направи опит да съхрани властта си, като в последната си реч 7 дни преди преврата на Луканов, той  призна провала на комунистите и нарече социализма- "недоностче". Но на Луканов Тодор Живков повече не му беше нужен, неговия имидж изграден в света като "комунистически диктатор" пречеше на имижда на  Луканов, издигащ се като "новия демократ" на България.

Луканов, заедно с идеолога на БКП- Александър Лилов , станал после първи идеолог на БСП, преименуваха за една нощ партията от „комунистическа“ в „социалистическа“ и основаха БСП. От първия си час БСП не е била "социалистическа партия", а "неолиберална" на едрия олигархичен капитал. Но това Лукановци и Лиловци успяха да прикрият пред политически неграмотния ни народ и за да заграбят огромната материална база на БКП и икономиката на страната, писаха БСП за "наследник на БКП".

Новият неолиберален капиталистически модел бе вкаран у нас с американския икономически план „Ран Ът“. направен 1990 г. от последния елит на БКП, създал двете първи партии БСП и СДС . Плана " Ран Ът" бе приет 1990 г. единодушно с дълги ръкопляскания в НС от всички 240 народни представители.
Подобни планове с други имена има за всички останали бивши комунистически страни от източна Европа, направени от техните последни комунистически елити.

В Русия системата бе сменена с американския план „Дълес“ направен още 1947 г в интелектуалния център на ЦРУ, със започването на Студената война между изтока и запада и целта на САЩ да сринат СССР за който разказва прекрасния филм и статия на покойния вече български журналист Георги Тамбуев, създадени още пред 90-те години -"Планът Ран-Ът 1990 и гибелта на българската икономика".

Планът „Ран Ът“ смени първо икономическата система и донесе нов икономически модел. Той изискваше цялата държавна собственост на социализма да бъде приватизирана и стане частна. Върху новия икономически модел се изгради и съответен йерархически модел- политически и социален и той повтаряше модела на САЩ. Както го каза един философ-"Битието определя съзнанието".

В 1989 г. ние излязохме от тоталитарната система без политическа система и без да познаваме западноевропейските политически идеи.
Новата капиталистическа система роди нови партии и естествено е огромната членска маса на БКП да влезе в тях.
Новите партии се родиха направо с една обща нова идеология - на неолибералния олигархичен капитализъм под четката на американското „Отворено общество“, което тогава беше третия инструмент на Рейгън за разпространение на американския неолиберален олигархичен капитализъм по света.
Всички новосъздадени партии бяха запълнени с бивши комунисти, които доминираха в ръководството и определянето на вътрешната и външна политика на партиите.

Така след 1989 г. се роди новия политически елит на България, произлязъл от стария комунистически, за което разказвам в материала си „Сорос в България“.
Новата неолиберална идеология започна да определя поведението на членовете на всички партии и комунистите влезли в новите партии се преобразиха от „борци срещу капитализма“( каквито бяха в БКП) в нови едри „неолиберални капиталисти“( пълнещи ръководството на  БСП).
От редиците на последния елит на БКП около Луканов, който продължи да държи властта в новата неолиберална система, излязоха крупните капиталисти - олигарси- всички поставени лица на последния елит на БКП, който използва властта си да извърши приватизация на голямата държавна собственост по правилата на плана „Ран Ът“.

Комунистите признаваха единствено своята идеология за построяване на социализма и отричаха западноевропейския социализъм строен от западните социалисти и социалдемократи  в т.н. "социална държава", наричаха го "загниващ капитализъм", "буржоазен“ .
Парадоксалното е , че точно западния социализъм остана и се запази до сега в най-развитите европейски социални държави от северна и средна Европа, докато източния социализъм не успя да се изгради, а социалните блага строени по негово време, след 1989 г., бяха разграбени и унищожени от децата на тези, които ги строиха.

Комунистите не смениха само вида на собствеността, а смениха цялата обществена система на социализма с нова обществена система на неолибералния капитализъм в американския му вариант.
Сега като гледаш Русия, България и останалите страни от бившия комунистически лагер, виждаш от пръв поглед, че те са пълни обществени копия на САЩ, с еднакъв икономически, политически и социален модел.
Икономиката на САЩ е 100% частна. Нашата икономика сега 2019 г. е също почти 100 % частна .
Американската държава се управлява от едрия олигархичен капитал в ръцете на големи частни корпорации. У нас ( и в Русия) на мястото на корпорациите се намират еднолични олигарси - всички произлезли от последния елит на БКП( и КПСС).
Политическият модел на САЩ са корпоративни партии управлявани от едри олигархични корпорации. У нас всички партии като почнеш от БСП и свършиш до ГЕРБ са корпоративни партии, собственост на олигарси.
Социалният ни модел е почти еднакъв с този на САЩ- образованието и здравеопазването ни стана платено, социалните услуги за пенсионери, инвалиди, деца бяха тотално унищожени или станаха платени. В САЩ 43% бедни американци нямат пари да си платят здравната застраховка. У нас също 45% български граждани нямат пари да си платят здравната застраховка.
Сега българинът е безработен, без социална защита, пенсиите и заплатите му са най ниските в Европа, жизнения му стандарт е под социалния минимум и прага на бедността.

Поради липса на труд, работни места и ниския жизнен стандарт в последните 30 години страната са напуснали над 4 милиона български граждани превърнати по неволя в емиграция, което прави половината от населението.
Това е безвъзвратно унищожен човешки ресурс, което подлага под угроза съществуването на българската нация и държава.

Другата причина за разграбването на икономиката от партиите се крие в съзнанието на комунистите. Комунистите в старата си система грешно строяха социализма си - без пазарни отношения в икономиката и без разбиране за пазарна икономика, унищожен бе малкия и среден частен производител и предприемаческия дух , без демокрация и правова държава.
Същите продължиха да управляват и сред 1989 г, този път добавили към политическата си власт нова - икономическа власт, превърнали се за 1 нощ в крупни капиталисти с пладнешки грабеж на държавна собственост и ограбване на другите от обществото.

Поради липса на правова държава да съблюдава изпълнението на приетия при правителството на Костов-СДС т.н. закон за следприватизационен контрол, бе унищожена българската икономика.
Но тъй като управляващите партиите комунисти останаха със старото си съзнание без разбиране за пазарна икономика и без знания за управление на икономиката и бизнеса в условията на пазарно стопанство, вместо да развият икономиката, те препрочетоха да я продадат  и уникожат.

Велможите от последния елит на БКП и техните слуги, затрабили държавна икономика за 1 лев, не я развиха в пазарна, защото не знаеха как да го направят, нямаха познания за това, за това предпочетоха още следващия ден да препродадат предприятието за 100 пъти по висока цена, изгонят персонала навън, приберат парите в джоба си и изчезнат от страната, купят вили по крайбрежието на Миями и се излежават сега там.
Така унищожиха българската икономика и оставиха милиони българи безработни, без работа и социална защита, за това през прехода починаха над 1,5 милион българи, ненавършили 60 години, кой от притеснение, инфаркт инсулт..
Малко българи осъзнават, че през прехода управляващите партии извършиха над българския народ най-големия геноцид в най-новата история на Европа.

Такова заграбване на държавна собственост, западноевропейската правова държава никога не би допуснала. Но ние го допуснахме, защото нямахме правова държава.

Класово партийният подход в бившата комунистическа система беше тотално разложил обществото и унищожил морала му, а липсата на демокрация, фалшификацията на изборите в Политбюро и отказа на демократичен вот, бетонираше комунистическия елит, направи неговата власт пожизнена, той се назначаваше, а не избираше от народа, което се използва по късно от последния елит на БКП да заграби голямата държавна собственост и да я предаде „по наследство“ на децата си.
Партиите използвали властта си да заграбят държавната икономика на социализма, със своите новосъздадени олигарси завзеха и ключовите позиции в икономиката и си поделиха както икономиката на страната, така и финансовата система- банките.
Сега 36-те олигарси на БСП, СДС и НДСВ владеят цялата икономика на страната, олигархът на ГЕРБ "двойката ББ и ЦБ" владее цялата финансова система-банките и парите на данъкоплатците, а олигархът на ДПС- Пеевски владее съзнанието на обществото- неговите медии.

Комунистите в управляващите партии продължиха със старите навици на БКП да заграбват медиите и ги правят партийни, да политизирват съдебната система и другите власти, да спират развитието на демокрацията и изграждане на правова държава. Сега медиите се държат от 3 партии- БСП, СДС(крилца и перца) и ГЕРБ, а обществените медии са държави от партията, управляваща в момента и ръководството им пълно със стари комунисти, бутащи напред и даващи думата само на старата комунистическа интелигенция, преди обслужваща елита на БКП, след 1989 г обслужваша техните деца, превърнали се в едри неолиберални капиталисти.

Мозъкът на бандитския ни преход- стария комунистически елит, създал партия БСП, продължава да се лута между старата комунистическа и новата неолиберална идеология.
В година 2019 и двете са в пълен провал, комунистическата деградирала и провалена, неолибералната  идеология окачествявана също за ретроградна и реакционна и връщаща капитализма в първоначалните му хищнически форми. Тя  се провали първо в меката и майката на неолиберализма САЩ, като предизвика най голямата в историята на човечеството финансово ипотечна криза 2007-2008 г, банкрутира над 200 американски банки, изнесе производствата на САЩ в зони с по ниско заплащане на труда- Китай и Азия и ликвидира голямата производителна средна класа на САЩ, остави милиони американци безработни, свали няколко пъти жизнения стандарт на американците.
Сега американецът, за да достигне жизнения си стандарт от 80-те години, се принуждава да работи по 16 часа на ден, на няколко места, с незащитен труд ,без право на отпуск и майчинство(като е в социалната държава на Европа). Но странно защо, нашите партии до един продържават да изповядват неолибералната идеология, а СДС на Костов( ДБ) , под крилото на Джорд Сорос, продържава да бетонира неолибералния американски икономически и обществен модел у нас и   буквално е заложило в своята програма  външната и външна политика на САЩ.


Липсата на пазарни отношения в старата комунистическа система и заменянето им с планова икономика спусната отгоре, доведе до забавени темпове на строителството на социализма в източната комунистическа система, сравнено със западна Европа, където социализма се строеше с пазарни отношения в икономиката и правова държава, ликвидираща корупцията по всички нива.
Това предопредели провала на комунистите в построяването на социализма и загубата на построените социални блага.
Когато 1989 г комунистическите режими паднаха и обществата прогледнаха за демокрация, изтокът се видя с няколко пъти по ниско развити икономики и по-нисък жизнен стандарт от запада.
Точно тогава комунистическият елит внесе у нас новата неолиберална система с нейния глобален пазар движещ капитала без правила и национални рамки и дърпащ парите и националните богатства на по слабата икономика в банките на по силната икономика.

Също тогава в западна Европа през Англия навлезе от САЩ неолибералния капитализъм и целия свят и всички европейски държави отвориха вратите си към глобалния свят. За това 1989 г, когато новите престъпни и дълбоко корумпирани източни посткомунистически елити започнаха да раздържавяват държавната собственост на социализма и да изнасят капиталите си навън, по силните западни икономики привлякоха парите на по-слабите източни икономики и така направиха източна Европа “бедната роднина на запада“.
Сега нашите работници слугуват на западна Европа за по високо заплащане, пълнят нейните хазни, като държат българската празна, а жените ни проституират на запад за парче хляб.
За това жалко положение на България  сега е виновен не Запада, не народа ни, а единствено управляващия ни посткомунистически елит, който без да ни пита смени прогресивната система „социализъм“ направила западняците богати, с ретроградната и реакционна система на американския неолиберализъм и с него отвори вратите на България не само към глобалния свят, а предимно за навлизането на руската и турска олигархии, да заграбват българската икономика, експлоатират българския народ, изнасят парите му в американски банки облагодетелстващи така американската финансова олигархия и да държат българския народ с най-ниския жизнен стандарт в Европа.

Автор: Дора Апостолова
19 януари 2019 г.

Две снимки:
1. Българите още в края на 1989 г разградиха символите на комунизма, без да осъзнават, че комунистите ще останат на власт.
2. Известната книга на Збигнев Бжежински „Големият провал“, мътеща главите на българите и скриваща истината за провала на СССР и комунистическата система.

Добавете коментар


Реклами от Google