Joomla Templates Mobile by About Justhost
Cenzura
На 5 януари в 21 часа  администратора на "БНР Новини", Фейсбук ми забрани да пиша коментари. Причините са, че изказах открито мнение по следните въпроси:
1) окачествих Иван Костов като провален политик , с държавническите си решения и действия нанесъл огромен ущърб на държава,
2) нарекох Иво Христов- демагог на най печената партия БКП/БСП със 100 годишен стаж в демагогията,
3) нарекох нашите депутати- търтеи и слуги на червената олигархия,
4) протестирах за нарушаване на закона с политизиране на обществените медии от партиите на властта,
5) рекламирах учредителната декларация на изграждащата се нова партия НАРОД СРЕЩУ ОЛИГАРХИЯ.
Правото на мнение се счита за защитено човешко право според БГ конституция, а отказа да бъде публикувано се окачествява като политическа цензура и се наказва по закона. Но у нас никой не прилага закона, защото нямаме независима от политическата власт съдебна система да съблюдава прилагането му.
Защо да нямам правото в обществена медия да представя нова партия, бореща се срещу статуквото ни? Нима само техните олигархични партии, окради българския народ и го направили на бедния в Европа, имат право да бъдат показвани в обществените медии? С какво право БНТ и БНР дават думата на проваления политик Слави Трифонов и неговата изкуствено регистрирана партия , производна на Мултигруп, за какво да ни губят времето и ни харчат парите да слушаме менторството на Славчо ?
Нечувано е в демократична държава, каквато е България по конституция, да се прилага политическа цензура в обществените медии, издържана с парите на данъкоплатците, включително и с моите. Това е подсъдимо както по БГ наказателно право, така и по Международното право.
Не ви ли се струва, че у нас продължава да тече старото тоталитарно комунистическо време, в което комунистите отричаха инакомислещите и забраняваха тяхното мнение да стане публично? Впрочем, то никога не е свършвало в последните 77 години, защото ни управляват комунисти, окупирали ръководствата на всички партии.
Всяка партия, в нарушение на закона, когато е идвала на власт политически е назначавала ръководството на обществените медии БНТ и БНР, а те от своя страна по линията на старата комунистическа шуробаджанащина са назначавали журналистическия състав на медията не на професионалния критерия, а на шуробаджанашкия, както беше в старата комунистическа държава.
За това обществените медии БНТ и БНР са пълни с некадърни журналисти, които канят и дават думата в медията само на провалени и мразени от народа бивши и сегашни политици, също и на представители на старата комунистическа интелигенция( Киркоровци..), преди 1989 година обслужвали елита на единствената партия БКП, след 1989 обслужва техните деца, превърнали се с незаконни и грабителски методи в крупни капиталисти, които дерат, подстригват народа, заблуждават още повече българите като им поднасят изопачена и манипулирана информация.
А обществените медии формират съзнанието на обществото! 
Поради липса на такива и продължаващото политизиране и оглавяване на обществените медии от бивши и нови комунисти, по старому верни изпълнители на политическите поръчки на властта, нашия народ и в 2022 година продължава да няма ново съзнание, да няма демокрация в обществото си, да не разбира „що е то правова държава“.
Правовата държава е продукт на развитата демокрация на Европа, издигната е от ВСВойна до сега като единствения фактор в Европа на развитие и прогрес, на нея западните народи дължат богатството си и високия си жизнен стандарт, сега с 15 пъти по висок от потуранеца българин, живял непрекъснато 77 години под управлението на комунистите, отказали му да живее в демокрация и да има правова държава.
За това и народа ни в 2022 година продължава се лута в тъмния тунел и не може да намери начините да свали от власт и лустрира посткомунистическата олигархична политическа каста, окупирала властта с незаконни начини и фалшифициране на изборите.
Банирането ми не е направено само от администратора на БНР, в него има участие дългата ръка на отдела „Специални разузнавателни средства“( СРС) към ГДБОП оглавяващ се до 2018 година от Рашков, сегашен министър на МВР, разполагащ с най модерни софтуерни програми.
Преди той се намираше под мишницата на Бойко Борисов, който го използваше да запушва устата на българите в социалната мрежа, а след падането му, СРС премина под мишницата на президента ни Радев и служителите смениха резбата, започнаха да работят за дошлата на власт БСП и със същия хъз да запушват свободата на словото на българите в социалната мрежа.
Не без известно е, че ГЕРБ и БСП са произлезли от БКП, почти сиамски близнаци, пълни с комунисти, служещи си с еднакви болшевишки методи на управление и мислене.
Властта премина от ГЕРБ в БСП, но къде е промяната се питаме? Има ли въобще такава?

Въпросът ще се отнесе до международния съд за защита на човешките правa в Страсбург!
Автор Дора Апостолова
https://www.ideyazabulgaria.org/autors/doraapostolova
Добавете коментар


Реклами от Google