Joomla Templates Mobile by About Justhost



ОТВОРЕНО ПИСМО-ПРОТЕСТ
До президента на Република България

Относно промените направени в закона за българското гражданство през 2015 г., подлагащи на опасност съдбата на българската нация и държава и нуждата от нов закон, почиващ на всеобщата европейска практика.

Уважаеми г-н Президент,
БЪЛГАРИЯ и българската нация са в голяма опасност!
Нашите законодатворци в НС които сме избрали и на които сме гласували доверие да ни управляват,  играят нови политически игри, с които поставят в огромна опасност съдбата на българската нация и държава България.

Те достигнаха върха на отцепредседателството, като прокараха в НС поправки в закона за българското гражданство, според които "за признаване на българско потекло вече ще е достатъчно съответното лице да докаже, че има "поне един близък роднина от български произход". Под "близък" се разбира баща, майка, баба и пр., но и син, внук или роднина по сребърна линия до шеста степен включително (братя, братовчеди, лели, племенници и т.н.). До този момент законът допускаше единствено роднинство по възходяща линия. Аргумента на съставителите и приелите поправките бе, че по този начин ще се възстанови демографския дисбаланс в България.

Новите поправки в закона за българското гражданство бяха предложени от русофилските олигархични партии работещи за руско-българската олигархия под ръководството на Путин - АБВ, БСП , фалшивите патриоти АТАКА,НФСБ ,ВМРО и се прокараха в НС с мълчаливото съгласие на най-голямата партия ГЕРБ.
Целта на предложелите закона бе да се ускори придобиване българско гражданство на бесарабските българи живеещи в Украйна и по този начин те да се „спасят“ от мобилизацията, която украинското правителство обяви за всички свои граждани във връзка с агресията и войната на Путинова Русия в Украйна.

Един вид, нашите бесарабски българи, които са украински граждани да не участват на страната на Украйна срещу агресията на Русия и Путиновия режим.

Промените направиха закона крайно недоносче, който в този си вид ще ни донесе не само много негативи, но ще ускори смъртта на България:
1) Отваряме вратите на всички световни мошеници и терористи да стават български граждани за да се скрият в България от преследването на закона.

2) Улесняват се руските граждани, перещи пари на руската олигархична мафия в България да придобиват българско гражданство и след това да заминат в ЕС. Така, ще станем „троянския кон“ на руската олигархична мафия в ЕС, за което ще си донесем омразата на другите европейски народи и дори пълна икономическа и политическа блокада в Европа.

3) В Турция чакат 1 милион турци с български корени да получат българско гражданство и заминат за трудовия пазар на Европа, тъй като Турция не е член на ЕС и за да заминеш за Европа на рабата се изисква виза.

Никой от тези три групи не идва в България, а използва българския паспорт да замине безвизово за Европа. Същото правят и македонците от съседна република Македония. Никой от тях няма българско национално самосъзнание и най-малко такова се придобива в чужбина.
Тази поправка в закона,обаче, поставят България и бъдещето на българската нация пред голяма опасност, защото "другарите патриоти" и народни избраници в българския парламент  забравиха, че в Анадола за български паспорти чакат 1 милион турци с далечни български корени от диарбекирските хареми намиращи се под командата на реакционния и ретрограден режим на Ердоган имащ териториални претенции към България, да заминат безвизово към трудовия пазар за Европа, заобикаляйки България.
Тези хора нито един ден не са живели в България, нито я познават, но с български паспорти те вече имат право да участват във парламентарните и президентски избори на България. И това е целта на нашите партии прокарали закона. Всички те са загубили електората си в страната уморен от тяхната убийствена социална политика и разчитат на тези "нови"българи навън да гласуват за тях.

Така тези „нови“ българи, които не живеят в страната, не познават България и проблемите на нейното общество, голяма част от тях дори не знаят български език, ще определят съдбата и бъдещето на народа и. А всички знаем, че анадолските турци с български паспорти са "троянския кон на Ердоган- ДПС и нейната рожба ДОСТ" (на Местан), те автоматично ги правят първи партии и ставаме без бой вилает на Турция.

Бесарабските българи са с промито съзнание в 100 години съветски комунизъм и автоматично стават електорат на русофилските партии - БСП, АБВ и "патриотите" родени от една утроба, ще увеличат електората си. А ДПС- се сдобива с нов електорат от Турция и  остава вечно на власт.
Така нашите политически башибозуци си осигуряват електорат отвън.

Всичко това са безхаберни и продажни политически игри на нашите провалени партии, да търсят в чужбина нов електорат.
Ние знаем как Ердоганова Турция е заинтересувана и се меси постоянно в нашите избори като води под строй изселниците ни да гласуват за ДПС, а откак Ердоган е на власт гради нова докрина за възстановяване на земите в бившата Османска империя в днешна Турция, което си е нагла териториална претенция към нас.
Достатъчно е Ердоган да изкомандва турците с български паспорти, където и да се намират в Европа, да гласуват в българските избори и ето ти ДПС и новата ДОСТ на Местан с милион нов електорат.

Съдбата на българската нация и бъдещето на България попада във водовъртежа на крайно ниски политически страсти и игри, а нашите законотворци-народни представители за пореден път показват ниската си политическа култура и законодателна некадърност.

Да ви припомним,че  БСП и нейната рожба АБВ са автори и крепители на друг продажен проект затриващ България - „Еврорайон Тракия“- за отваряне границата между България и Турция.

В същото време имаме навън над 3 милиона нова българска емиграции, буквално и по принуда изгонена  след 1989 г. поради разрушената икономика, липса на работни места и ниския жизнен стандарт - най-ниския сега в Европа, сред която са нашите деца и младата възпроизвеждаща част на българската нация, запазили българското си самосъзнание, в които България е направила огромни вложения да ги образова за трудовия си пазар и 99% от тях запазили българското си гражданство.  Това е огромен, загубен и безценен човешки ресурс на България и само със специална държавна политика за връщането му могат да се променят демографските ни дисбаланси.
Но нито едно правителство в последните 27  години преход не е направило  нещо реално да ги върне в България - с изграждане на правова държава, вложения в икономиката за подкрепа на малкия и среден бизнес и средната класа, за създаване на нови работни места, социална, бизнес и обществена обстановка по подобие на развита Европа. А това е единствения ни шанс да възстановим загубените през прехода човешки ресурси, спрем изнасянето на българското население навън, доминирането на малцинствата и циганизирането на държавата ни.

Ставащото у нас е в пълен разрив с другата Европа. Другите европейски страни са затегнали режима за гражданство си като позволяват гражданство само с условието най-малко преди това да си живял от 5 до 10 години в страната със статут на временно пребиваване. Швейцария изисква с постоянно пребиваване най-малко 12 години преди да те направи гражданин.
Освен това всички страни в ЕС са създали държавни стандарти за преподаване и изучаване на местния език и изискват от кандидатите за гражданство да са изучавали езика в страната по държавния стандарт, да представят свидетелство за сертификат на 5-то ниво и да бъдат препитани от специална комисия.

Новият закон е бомба със закъснител за България. Негативите от прилагането му ще бъдат бързи и страшни за България в момент, когато тя няма и изгледи да има правова държава съблюдаваща изпълнението на закона. Имаме продажна администрация, която ще издават всякакви фалшиви удостоверения за произход срещу... лева комисионни и нямаме правова държава да спре тази страшна корупция с българското гражданство. Постоянно се откриват български паспорти издавани за косовари, турци, без знание на български език. Шенгенската полиция постоянно аламира, че е открива български паспорти в турци от Анадола без да владеят българския език. 200 000 македонци чакат за български паспорти.
Без правова държава, България за броени години ще стане или губерния на Руската федерация и дъвка в устата на руските олигарси или вилает на Турция и дъвка в устата на Ердогановата олигархия.

Назначените от олигарсите продажни и аморални наши политици дори вече не се крият, когато вършат престъпленията. Сега обаче са предприели нещо много опасно, което може да сложи край на нацията ни. Нечувано престъпление в 21-ви век и то в европейска държава! Първо принудиха две трети от трудоспособното ни население да избяга и да се спасява в чужбина, а сега на тяхно място искат да докарат "братовчеди" от Централна Африка, Ориента и остров „Тимбукту“ и отварят вратите на държавата за всички световни престъпни елементи.

В сегашния действащ закон за българското гражданство се изисква единствено знание на български език и удостоверение по произход. Но никой не препитва кандидатите за българския език, нито държавата ни има някакви държавни стандарти за български език. Сегашният македонски език, изкуствено дебългаризиран в лабораторията на съветския професор Берщайн под четката на Сталин, с латинското j , пълен с турски и сръбски думи, които липсват в българската лексика, създаден на основа на западни наречия, които нямат нищо общо с книжовния български език, не е български език, господа,  за да има основания да се издават на македонци български паспорти. Нито българските паспорти ще побългарят македонците. Македонци, бесарабци и други взимат български паспорти, заобикалят в България и без един ден пребиваване в нея заминават за Европа. Там никой от тях не е казал, че е българин, макар да има български паспорт.

В сегашния си вид законът със сигурност ще падне във всеки международен съд, а политиците направили и прокарали го, могат да бъдат съдени за геноцид над нацията и държавна измяна. Въпросът е доколко България има сили да продължи и доколко нейните граждани осъзнават разрушителното действие на закона за да се противопоставят?

Нашият българин не е свикнал да мисли национално отговорно като си избира политиците, все още не е разбрал, че редовия човек носи последствията за деянията си единствено той и сам, но за деянията на политика страда ЦЯЛ НАРОД. В случая предложителите на тези поправки в закона, ще бъдат окачествени в правовите държави за НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ и хвърлени в затвора. Ние нямаме правова държава да ги подгони, те си живеят на свобода, пълнят парламента, управляват ни и множат националните си предателства до пълната гибел на нацията.

В стария и новия си вид законът за българското гражданство е пълна девалвация на националните ценности, подигравка с един от най старите езици в света с над 1100 годишна история- българският език писменост, с най старата държава в Европа държава, с българската народност и нация.

Г-н Президент,
Сегашните ни русофили излизат с аргумента „Бесарабските българи са българи. При застаряването и намаляването на населението, нищо лошо няма да привлечем малко българи. И били в тежко икономическо положение“
Не сме съгласни и не приемаме това за  „аргумент“. Русофилите си затварят съзнателно очите за ставащото и факта, че вместо да идват в България, бесарабските българи взимат български паспорт и заобикаляйки България заминават безвизово за трудовия пазар на Европа или остават в Украйна и се "спасяват" от мобилизация. Какво такива „българи“ допринасят за България и как ще намалят "застаряването и намаляването на населението и" ?
В тежко икономическо състояние е целият български народ, 8 милиона българи по света и у нас са в същото окаяно положение като бесарабските българи. Не случайно имаме над 3 милиона икономическа емиграция заминала след 1989 г. и сме нацията с най голяма емиграция на глава от населението в Европа. Не случайно населението на България намалява с най-бързи темпове в света, миналата година е намаляло с 55 000- умрели и заминали навън. Не случайно по-голяма част от трудовата ни работна сила е навън, а не в страната.
Не е национално отговорно мислене да се набляга над проблемите на 1 % от българите и да се забравят останалите 99%.
Нужно е мислене и защита на целокупните български интереси ,чак тогава интересите на малцинството ще бъдат защитени и подсигурени. Пък и сегашния жизнен стандарт на България, считан за най ниския в Европа, с 300 лева минимална заплата никого няма да привлече. С такива доходи дори наем не може да се плати в  България.

Русофилите ни нападат с грозни обвинения,че сме антибългарско движение. Което не е истина! Движение „Идея за България“ е най-българското движение с най-национално отговорно поведение и мислене.  Ние не сме против правото на бесарабските, македонските  и всички външни българи да станат български граждани, но сме против настоящата антинационална и антибългарска практика на нашите предателски и корумпирани до зъби партии и техните политици. Но искаме закона за българската гражданство да се преведе в подходящ вид, защитаващ преди всичко националните интереси на България и народа и, почиващ на всеобщата европейска практика.
Тонът на настоящето ни писмо не е националистическата риторика на Сидеров, Симеонов, Каракачанов. Ние изповядваме реалната демокрация упражнявана в развития европейски запад, в която е вграден патриотичния национализъм, поставящ държавните и обществени интереси на най-висок пиедестал и борещ се за целокупния материален и духовен просперитет на нацията. Балканският национализъм на нашите фалшиви "патриоти" Сидеров,Симеонов и Каракачанов няма нищо общо с демокрацията въобще.

"Движение за реална демокрация- Идея за България" настоява да станете инициатор на нов закон направен единствено в национален и държавен интерес  следващ всеобщата европейска практика:

1. Да изискате от института за български език към БАН да създаде държавен стандарт за изучаване и преподаване на езика по примера на Германия , Финландия и всички западноевропейски страни с минимум 5 нива на изучаване на езика.

2. В новия закон за българското гражданство да се позволява даване на гражданство по произход, но само ако си живял и работил в България най малко 5 години със статус на постоянно пребиваващ, да си положил изпит за знание на български език и имаш издаден сертификат за 5-то ниво.

Г-н Президент, горещо се надяваме нашата инициатива да откликне във вашето сърце като пръв държавник, майка и татко и обединител на нацията и единствено в името на българските национални интереси и бъдещето на България!

Движение за реална демокрация- Идея за България“

Дора Апостолова, председател на УС на Движение за реална демокрация-Идея за България“


п.п. Настоящето писмо за първи път бе  изпратено на
14 септември 2015 година  до тогавашния президент на страната Росен Плевналиев, но до сега не е получен отговор. Сега ние го актуализирахме и  повтаряме до новия ни президент Румен Радев.
актуализирано на 22 юли 2017 г.

Добавете коментар


Реклами от Google