Joomla Templates Mobile by About Justhost

БСП е тръгнала устремено да си връща властта, а за опашката и както винаги е закачен Доганя.

Баба Партия без угризение на съвестта, че е със същите "муцуни" начело, е започнала проформа" опозиционна борба" срещу ГЕРБ -да го сваля и тя да се връща пак на власт като втора сила.
Бившият енергиен министър и неизменен енергиен бос откак партията същестува- Овчаров определи държавата на Борисов за една година станала "държава- мошеник". Станишев се оплака на Европа от "полицейщината на Борисов" и нарече срамежливо неговата банкерка "Пепеляшка", а Първанов ту мери мускули  с Борисов, ту се здрависва  в името "на бизнеса".
 

Защо в последната една година?  Вече цели двайсет и...години държавата ни е "мошеник"?!
Откъдето и да погледнеш, каквото и да повдигнеш -далавера. Нима господа от БСП не го знаехте или това за тях беше "устойчива норма"?
БСП е недоволна сега от ГЕРБ,  макар да е прясно в паметта и, когато държеше заедно с ДПС ЦИК на последните парламентарни избори, как "даде" на ГЕРБ ? "мъртви души" - от скритите си дълбоки резерви в избирателния списък, за да увеличи процентите му от 27 на 40%. И това извърши дългата ръка на ДПС, като "баба Партия" добре знаеше кви ги върши ДПС, но си мълчеше ловко и хитро по старому.

Целта беше да се даде властта на олигархия, която ще защитава гърба на нейната олигархия.
"Олигарх олигарху око не вади!"- казва една народна мъдрост за гарвана ( перифразирана).
И така става сега- вършат се показни полицейски акции- подхвърлят цаците и прикриват акулите и после се оплакват един от друг- нещо като "хърбела се оплакал от щърбела".
Обаче сметките на БСП излязоха доста криви, ГЕРБ-аджиите се оказаха по-алчни отколкото се предполагаше, сега искат да грабнат имотите и бизнеса на БСП-то.
Това не се харесва на БСП-то, как  олигарси му ще останат без бизнес и имоти?

И "баба Партия" сега дълбоко съжалява. За това е поела целеустремено курс да сваля ГЕРБ и да се върне отново на власт, но непременно на бял кон.
БСП е започнала фалшива "опозиционна борба" да сваля ГЕРБ- хитри Луканови/Лилови/Гоце-вски сметки, бързо"забравили", че БСП -то ги вършеше същите като беше на власт.
Какво да се прави-нащи олигарси са далеч по- нискокачествени от американските си колеги- алчни , но и късопаметни…
И още нещо. БСП забрави, че създаде криминалния морал на прехода.
Първа поръча в Търговската камара на САЩ престъпния "План Ран Ът", с който бе унищожена българската икономика и започна с него разграбването на държавна собственост, като предаде заветите си на своите отрочета

Според морала на лявата политическа идея на Европейския запад, не може БСП да се нарича "лява партия, нито "наследник на БКП", по простата причина, че тя
не е градивна партия, тя само е унищожавала през своите управления. Левите партии в Европейския Запад са били винаги ГРАДИВНИ-творели са и създавали, без да се опетнят с нито едно петно корупция.
Чадото на БСП-Доган излезе по- хитър от майка си, даже я надмина по хитрост. За да оцелее след разгрома на тройната коалиция намери ново поле за изяви,  "силно религиозния"Доган се сдуши с принц Омар от Катарския фонд и сега заедно вкарват "инвестиции" и купуват златни кокошки от българската икономика, купуват земята българска.
Не случайно двамата ГЕРБ-ови министри -на земята и на строителството,  изведнъж запяха тържествени химни да бъде продавана българската земя за 1 долар/м2 на едри инвеститори?!
През прехода БСП унищожи през всичко материално, което БКП създаде през 45 години управление- икономиката, социалната система, изпразни държавните пенсионни фондове напълнени през социализма, но пък БСП- то гьосуратлъшки се писа за "БКП наследник"!

БСП създаде всички останали партии -нейни отрочета и управлявали в нейната сянка и под нейната диригентска палка целия преход.
Но Доган е бил най хитрия политик -стратег през прехода-така казва нашия народ, но винаги за своя джоб, не за народу.
По Догановите- Катарски подвизи БСП мълчи и дума не обелва в своята "опозиционна риторика", пази гърба на отрочето си. Сигурно се надява и тя да докопа парчета от трапезата.
Стратегът Доган преминал школата на БКП-АОНСУ веднага прозря алчността на Гербаджиити и предпочете за по-сигурно да им даде мръвка от трапезата си, като ги направи "съдружник в бизнеса".

Това не е конспиративна теория, драги ни читателю, това е истината и само истината. По този сценарий продполагаме, даже сме сигурни, че ще се развива по- нататък "опозиционната борба"между тандемите на ГЕРБ( с пажовете СДС и АТАКА) и БСП с верния си съратник -ДПС!
Макар да знае криминалния характер на действащата българска настояща избирателна система(такава я окачествява Европа), управлявана и самоконтролирана от управляващите партии, БСП дума не обелва да я промени по европейски, защото се надява отново на съглашателство с останалите олигархични партии и най- вече с управляващите(ГЕРБ,СДС и превърнала се в техен верен паж- АТАКА), които по действащия сега избирателен закон ще управляват следващите избори за Парламент и Президент.
БСП- то устремно и уверено е тръгнало към властта, разчитайки отново на същата избирателна система да не допусне нови партии в Парламента, които непременно искат "връщане на заграбеното през прехода" и показващи ясни пътища за това. Вероятно БСП смята да направи ново съглашателство с управляващите и си размени с тях властта, сговорно да запазят позициите си в парламента- "вся власт советом"( политическата власт) и защитят взаимно гърбовете на своите олигарси.

И така, властта ще се предават от клан на клан, докато се оберат последните прашинки от брашнян чувал наречен "България" и ни оставят само едно географско петно в Европа- без държава и без население…

Абе, както казва онази "другата Европа", в България има най -мощното обединение на държава и политическа мафия, понеже престъпниците и вместо да се намират в затворите, са се наместили в парламента, взели цялата политическа власт с помощта на криминалната българска избирателна система и гласа на 30% български избиратели-лумпени, гласували в последните избори( от тях 15 % за ГЕРБ).
Пуста да опустее тази Европа, уж сляпа към проблемите на България( така си мислят нашите "интелигенти"- балкански субекти), но пък всичко гледала и виждала, дори и със затворени очи знаела какво става в България- С ОЧИТЕ НА РАЗВИТИЯ ДЕМОКРАТ. 

Другата част от нея - старата русофилска интелигенция пък мечтае да се върне доброто старо време на Тодор Живков, обсипва с цветя паметника му, с умиление гледа внучката му, ако се появи Батето вика-Урааа! , или чака отново "Русия да ни освободи", а тя пък -Русията хал хабер си няма!Ааа , защо тази Европа не ни "освободи" от това "ново олигархично робство", рИве една част от българската интелигенция и сочи тази Европа-"Какви егоисти са тези европейци, какво чудо? Не ни трябва Европата…!"- отсичат накрая.

Другари и другарки,
Нашата Европа има желязното правило- всеки сам да си оправя двора, да носи отговорностите си сам и да определя бъдещето си също сам!
Я вижте, защо развитите европейци не направиха подобни като нашият "План Ран Ът", не допуснаха американците в двора си, нито тяхното "Отворено общество", нито неговия чичко Сорос до финансите си, не разбиха икономиките и държавите си?!
Те за това са РАЗВИТИ ДЕМОКРАЦИИ, защото обществата им живеят ПОД ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА и това е изкоренило корупцията в държавата сфера, обществата им отдалеч усещат мириса й и я ликвидират, създало им е високо национално отговорен политически елит, който се страхува ОТ ЗАКОНА, работи само за държавните и обществени интереси, спира всички врагове на границата си, харчи държавата хазна ПРОЗРАЧНО с питане за всеки цент данъкоплатците си, НЕ продава един национален интерес, ПРОЗРАЧНО И НЕКОРУМПИРАНО УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА И ИКОНОМИКАТА СИ. Ако някой се опита да кривне по другия път, се праща за 24 часа на гилотината- няма пощада!
За това тези европейски народи -малки и големи имат силни икономики, а те правят и държава им силна, а обществата им богати, не се кланят на ничий "голям брат", живеят независимо и свободно!

След Втората световна война Европа тръгва по коренно различни пътища-мирни и градивни, тя се отказва реваншизма, от старите вражди между народите, стари врагове се прегърнаха и градят мирно житието и битието си, без войни и без ламтеж за чужди територии, използва други мирни средства да си връща загубени от войната територии, изконни земи със свое население, като свали границите помежду си и  създаде ЕС.
А я да си видим клоаката на Европа- нашия Балкански полуостров...
Малки държави враждуващи помежду си, едва ли може спокойно да преминеш от една държава в друга, все някой ще те спре или обере, или тероризира на границата, ще чакаш по цели дни на границата нечие благоволение да те пусне отсреща...?

За разлика от САЩ, който вкарва "демокрация" чрез войни отвън, Европа има друг подход-счита демокрацията за естествено обществено развитие и разчита на УЗРЯВАНЕТО НА ОБЩЕСТВЕНОТО СЪЗНАНИЕ.
Наскоро един западен дипломат ми каза: Какво спечели Европа след Югославската война, в която бе вкарана под диригентската палка на американците? Спечели една "изкуствена държава Косово", превърната в "новия барутен погреб на Европа" и една силна Албания -"нова протурска държава", увеличаваща турското влияние на Балканите. А населението на Македония, Сърбия, Хърватия не си мръдна нито с йота съзнанието, остана със същото посттоталитарно и неокомунистическо съзнание.
В същото време в съседна Турция- най могъщия фактор на Балканите, процъфтява ренесанса на Османската империя-идеологически и всякак.
След Югославската война Европа осъзна поуката си и никога няма да допусне повече война на своя територия, нито с войни ще позволи да стават размествания на границите й.
Като член на ЕС, България има пълната възможност да се добере до сърцето на развитите европейски демокрации, да отбере от техния опит най -полезното и добро и да го приложи. 

Нали да това ни вкараха с политическо решение в сърцето на западноевропейската развита демокрация- ЕС, а не от "икономически заслуги"?!
Това искат да ни кажат развитите европейци с членството на България в ЕС.
В ЕС според "Лисабонския договор" България е напълно независима и суверенна държава в ЕС и защитата на нейните национални интереси зависи единствено от качеството на собствения й политически елит- само ако се сдобием с политически елит със същите качества като този развитите европейски държави и железните обществени правила на тяхната "реална демокрация", само тогава ние можем да живеем като тях- да имаме тяхната демокрация в обществото си, да достигнем за много по-кратки срокове техния материален и духовен просперитет, да станем като тях богати.
Окото на високо демократична Европа добре вижда криминалната същност на нашия политически елит, знае ги поименно от делата им. Нашите правителства са отритнати във всяка страна на Европа. Сегашното правителство се поддържа единствено от САЩ, пудела му Англия и специфичното италианско явление" Берлускони"-плод на традиционната италианска мафия известна поне от 2 века и напълно изолирано в Европа.
 
На 19 юни имаше в Швеция кралска сватба, женеха първата принцеса и излъчваха директно сватбата за света и Европа. Сред гостите зърнахме и наш Симеон Кобурготски. Водещият споменаваше имената на всички гости - поканени роднини за сватбата. Не знам защо името на Симеон Кобурготски единствено не бе споменато. По този начин високодемократична Европа го окачествява не като "цар комунист", а като "окалян до ушите в корупция държавник". Такива държавници тази Европа праща на гилотината за 24 часа, но го прави с националните си правосъдия. И за това очаква от българите чрез тяхното правосъдие сами да накажат крадците си и да ги обявят поименно на Европа. Тогава и по роднинска линия няма да бъдат канени на ничие роднинско парти, а и всички крадени от тях и изнесени капитали можем да си върнем с помощта на ЕС.
 За България членството в ЕС означава "заедно с естественото й цивилизационно лоно-Европа".
Без Европа и вън от ЕС, България излиза от Европа и ще попадне отново в ориенталското менгеме на най-
недемократичната държава -Турция, продължаваща да живее с мисленето си в 18 век.
Сега, след 20 години крадлив преход България има напълно унищожена и ограбена икономика от новородената си политическа класа и това Турция добре използва да навлиза в България по "мирен път" чрез икономически инвестиции, използвайки нашият продажен от всички партийни цветове елит.
Цели 20 години преход нито едно българско правителство не създало ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА ЗА ИНВЕСТИЦИИТЕ И ИНВЕСТИТОРИТЕ по подобие на развитите западноевропейци, скача от всяка новина за "инвестиции" независимо откъде дошли, усещайки мириса на нови комисионни за собствения си джоб, а националните интереси са отдавна хвърлени на прасетата.
Турция продължава безпрепятствено "мирно" да навлиза с икономически инвестиции в България, зад които "крие" далечни политически цели за териториално завземане. Турция на Балканите работи открай време ръка за ръка със САЩ, а САЩ имат също нова политическа линия на Балканите за "превръщането им в новия Барутен погреб на ЕС на всяка цена".

Тези неща и това жалко състояние на страната ни, нашата мила и родна интелигенция не вижда, тя не знае нищо за своите събратя западноевропейци, за техния развит демократичен опит, нито за тяхната най- нова история, понеже цялата българска преса се намира в същите олигархични ръце и "ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО", които нямат намерение да кажат истината на  обществото за външното и вътрешно състояние на България.
С внасянето на американския икономически модел чрез "Плана Ран Ът", който неотменно се е изпълнявал от всички управления вече 20 години, се тласна общественото развитие на България по други, коренно различни от европейските пътища, България изкуствено бе изкарана от Европа и се направи пълен сателит на САЩ, който сега има нова политика: да изсмуква финансите на сателитите си за спасение на своята умиращата финансова система и да търси глупаци, с техните пари и пушено месо да води войната си в Афганистан, от където пак ще печели военнопромишления олигархичен комплекс на САЩ, а от цъфтящия "маков  бизнес" в Афганистан да се вливат нови свежи пари във финансовата им система...
А българската интелигенция като водеща сила на българското общество не може да прогледне и намери пътища за ликвидирането на старото порочно политическо статукво на държавата си, да изчисти парламента от старите партии- престъпници, да върне заграбеното от тях, да ги лустрира и да намери новите пътища към бъдещето си.

И докато продължаваме да се туткаме, ще викаме:

Да живее политическата система на България!!!- най- мафиотската, най-корумпираната, най-престъпната, дълбоко криминална, с корпоративни партии обвързани с едър бизнес, придобит с престъпни средства и начини, притежаван от криминални лица на една малка прослойка, захванали ключови позиции в управлението на държавата и икономиката, унищожаващи България и народа и, правещи го всеки ден по беден, най ограбения и най-беден народ на Европа, оставящи го без бъдеще.
А С ВОТА си доброволно ще продължава да дава политическата власт и вкарва в Парламента гробокопачите си.

ЕВРОПА НАЗИ ГЛЕДА, СОЧИ И СЕ СМЕЕ...!

Предлагаме ви един клип на със заглавие"Те погребаха България".
Клипът е правен от млад човек 25 годишен, не го познаваме, случайно го открихме в интернетното пространство и разбрахме веднага, че този млад човек все още
не е неясно с най новата "погребална история" на България, понеже не е сложил в центъра на колажа сред политиците-гробокопачи на съвременна България най важната и знакова фигура от прехода-Андрей Луканов( Бог да го прости и бог да пази България!). Не го обвиняваме- все пак е млад човек, даже го адмирираме, понеже в тъмнината на българското медийно пространство, той все пак е успял от своите 25 години да съзре повечето лица на гробокопачите на съвременна България! 
Гледайте го тук:




Написал : "Дядо Йоцо гледа"
Автори-колектив анализатори на "Идея за България": Антон Секеджиев-Германия, Петър Георгиев-България, д-р Георги Чакъров-Швеция, Дора Апостолова-Финландия
ideyazabulgaria.org
26 юни 2010 г.

Карикатура от Доньо Донев

 

Добавете коментар


Реклами от Google