Joomla Templates Mobile by About Justhost

Ако искате да разберете най-добре какво представлява Държавата на прехода, представете си я като оная ламя, като оня змей от народните приказки, който върши злини.

Страшен бил този змей, бълвал огън и много хора погубил, и никой не смеел да се опълчи срещу него, когато най-накрая дошъл един юнак, и казал, че ще победи змея.

Изправил се храбрият Юнак балкански срещу ламята, замахнал с меча си и и отсякъл главата, наречена БКП. Ала тутакси на мястото на отрязаната глава израснали други не две, а ти наведнъж: БСП, СДС и ДПС!

Още по-страшна станала ламята триглава и още повече огън бълвала.

Ала не се уплашил Юнак балкански, замахнал втори път и отрязал СДС. И какво от това? Тутакси на мястото на отрязаната глава на змея се появили две нови: ОДС и ДСБ.

Представяте ли си тази петглава ламя? Какви поразии започнала да върши!

И пак не се уплашил Юнак балкански. Замахнал и отсякъл и двете наведнъж. Ала те отново поникнали, та даже и още една се пръкнала - НДСВ и станал змеят шестглав...

Знаеш как продължила по-нататък приказката, читателю!

Замахнал юнакът с меча си и отрязъл НДСВ, а на нейно място се появили други две: ГЕРБ и Атака. И станала ламята осемглава, че и деветглава, защото още една се пръкнала - РЗС, и взел да хапе Яне Янев и да съска дори повече от всички!

И сигурно е щяла да стане и стоглава ламята, ала се спрял Юнак балкански. Облегнал се той на меча си, въздъхнал, забърсал запотено чело и се замислил.

А Държавата на прехода, Ламята, стояла пред него невредима, удряла по земята с опашка, въртяла насам-натам деветте си глави, които съскали, зъбели се и се хапели една друга.

"Какво да се прави?" - като Чернишевски бихте се запитали и вие.

Замислил се и Юнакът и си рекъл: "Какво да правя: ха съм резнал главата на Станишев и на БСП, ха на тяхно място ще се появи Татяна Дончева с нейната партия и Георги Първанов с неговото "АБВ"! Ако резна главата на Доган и ДПС, нали на тяхно място ще изникнат други две още по-зли етнически партии?!

Така е, читателю, дори и накрая главата на Бойко и ГЕРБ да отсече Юнак балкански - нали само това чакат да се появят тези на Алексей Петров и на Мафията, пардон, на Бизнеса! Току виж, осъмнали сме един ден с още шест нови партии  и пази боже от такава Ламя, тоест от такава Държава на прехода!

Дошла тогава при юнака една старица и му рекла: "Слушай, синко, няма така да победиш Държавата на прехода, колкото глави отсичаш на избори, двойно повече стават! Другаде трябва да удариш!

"Ще ударя аз този змей, рекъл юнакът, не ме е страх, ала къде, бабо, нали виждаш, целият е покрит змеят със сребърна и златна броня, а гръбнакът му е  стоманен и назъбен като трион!"

"Така е, рекла старицата, , ала има тази Ламя, тази Държава на прехода едно слабо място - там трябва да удариш! Слушай сега: като застане срещу тебе Ламята и започне да бълва огън с всичките си девет глави, ти не се бой, ала и не бързай да посягаш към тях, няма смисъл, ала я чакай да се изправи на задните си крака. И като се изправи в цял ръст срещу тебе, забий тогава меча си долу, право в сърцето и!

Уцелиш ли Държавата на прехода в сърцето и, с един удар, ще се пръсне сърцето и, ще се пръсне и цялата Държава на прехода, заедно с всичките си партии и помен няма да остане от тях!"

Е, нататък знаете какво станало, завършила народната приказката с щастлив край. И аз си мислех, че това е краят и на нашата приказка за Държавата на прехода и, успокоен, съм задрямал, но по едно време се сепнах, по-точно една мисъл ме сепна и ме събуди. Добре, ама къде е, по дяволите, точно това слабо място на Държавата на прехода, КЪДЕ Е СЪРЦЕТО И?!

Да я ударим, но къде? Това е вече въпроса, читателю.  
Авторски материал на „Идея за България”

Автор :Тома Троев
7 януари 2011 г.
Горе карикатура "Народни приспиватели" от Христо Комарницки,
натиснете >>>
голям размер на карикатурата

Видеозапис
"Стани, стани юнак балкански!"
нитисни линка>>>  http://vbox7.com/play:98038bf3

Повече за автора, ще прочетете в раздел>>> АВТОРИ

Добавете коментар


Реклами от Google