Joomla Templates Mobile by About Justhost
ДОБРЕ ДОШЛИ В СТРАНИЦИТЕ  НА  ДВИЖЕНИЕ ЗА РЕАЛНА ДЕМОКРАЦИЯ “ИДЕЯ ЗА БЪЛГАРИЯ“ ОБЕДИНЯВАЩО БЪЛГАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ С БЪЛГАРСКАТА ЕМИГРАЦИЯ ОТ ВСИЧКИ КРАИЩА НА СВЕТА. ЧУЙ ГЛАСА НА РОДИНАТА, ТЯ ТЕ ЗОВЕ!"
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

logo star transparent arial 2

Идеологията на ДРД ”Идея за България” е РЕАЛНАТА ДЕМОКРАЦИЯ- демократичен модел на европейската социална/правова държава( welfare state),позната с още едно име"Държава на всеобщото благоденствие" представена в 8-те най-добре изградените социални и правови европейски държави от северна и средна Европа- Швеция, Финландия, Норвегия, Дания, Холандия, Германия, Австрия и Швейцария, които са същевременно и икономически най-развитите и мотора на Европа.
ДРД ”Идея за България”
се борим за пълна смяна на настоящето извънредно престъпно политическо статукво на България и пълна смяна на неолибералната олигархична - мафиотска-мутренска система от прехода.
Търсим пътища за максимално ефективна борба без губене на време и усилията на извънредно измъчения ни народ през бандитския ни преход.
'ДРД Идея за България'
си е поставила главна цел да отнеме властта от ръцете на олигархичната мафия и я върне на народа, като смени неолибералната олигархично-мафиотска- мутренска система от прехода с нова градивна и прогресивна система на европейската социална/правова държава(welfare state), изградена върху принципите на реалната демокрация.
От началото на 2013 г. ДРД"Идея за България" пое свой път на борба със специален политически проект -да гради мощно гражданско ДВИЖЕНИЕ 1 МИЛИОН-ПОБЕДА
с цел да обедини идейно и организационно силите на обществото нии с мощни организирани действия да предизвикаме нови избори до 1 година най -късно до септември 2014 г.
Сегашното статукво на България от прехода е породено вследствие на състоянието на Европа в последните 30 години с навлизането през 80-те години на 20-ти век в Европа на крайно десния, реакционен и ретрограден американски неолиберализъм, който унищожи старите леви и десни политически идеи на Европа и липсата на нова лява политическа идея за борба срещу него.
България излезе след 1989 г. от  тоталитарната комунистическа държава без изградено политическо пространство и без познание за политическите идеи на Европа. Веднага тя попадна в обятията на неолиберализма и под негово въздействие изгради порочен, престъпен политически модел от  неолиберален тип корпоративни партии на едрия, хищно заграбен по престъпни начини от обществото капитал и
чийто единствена идеология е неолибералната.
В България всички управлявали в прехода партии са обособили  обща мафия, която Европа смята за най-мощната и свързана с италианската мафия.
Отчитайки трезво това обстоятелство в България с наличието на обединена мафия, ние виждаме нейното ликвидиране само в о
бединение силите на обществото ни за борба и смяна на цялата порочна система и статукво, наложени от партиите през мутренския преход.
Възнамеряваме статуквото/системата да сменяме по мирен законодателен път, за това целим да влезем с мнозинство над 51% в НС, съставим самостоятелно правителство и с нашето законодателно мнозинство извършим мощни реформи за прилагане правилата на правовата европейска държава в цялото българско законодателство, като се започне с приемането на нова конституция и абсолютно ново цялостно национално законодателство.
Ние не се стремим към минимални проценти, към които се стремят всички 71 партии участващи в изборите на 12 май, нито се стремим към държавните субсидии за партии. Даже смятаме да ги премахнем веднага с влизането си в парламента и с това да започне борбата с мащабната корупция, генерирана от извънредно престъпния политически елит на България с използване политическата си власт да прибира половината обществен продукт за себе си и държи българския народ с най-ниски доходи в Европа.
Имаме собствена идеология "реалната демокрация", чийто принципи сме формулирали и разработили ние и смятаме, че принципите на реалната демокрация са новата лява политическа идея на Европа и България.
За идеологията на Движението ще прочетете в
"Знанието на ДРД"Идея за България" как става членството при нас и за организация на Движение "1 милион" в главния сайт сайта www.ideyazabulgaria.org в рубрикаЧЛЕНСТВО И ОРГАНИЗАЦИЯ, чийто под рубрики са извадени на начална страница на сайта като преки връзки.

Разработили сме перспективна доктрина, където посочваме конкретно как принципите на реалната демокрация ще бъдат приложени в България, за да изградим истинска социална и правова държава по примера на най-добре изградените европейски държави.

Средствата за борбата са черпени от демократичната практика и развития опит на Европа и това са:"мирна парламентарно-политическа революция", усилията на цялото българско общество заедно, със съзнанието  и доброволния вот на българските избиратели!

ДРД"Идея за България" има
антинеолиберална насоченост и върви по пътя на Исландското национално антинеолиберално движениеиталианското движение "5 звезди" ( Грилините), СИРИЗА в Гърция, ПОДЕМОС в Испания и всички леви сили в Европа, борещи се срещу неолибералния капитализъм.
Движението е носител на
новата лява политическа идеяна Европа за борба срещу неолиберализма с лостовете на реалната демокрация.
Движението смята, че
реалната демокрация е новата лява политическа идея на Европаза борба с изключително реакционния и ретрограден неолиберализъм- последния вид капитализъм, в който сега света живее.

'ДРД Идея за България' поддръжка изграждането на обединена и интегрирана Европа
със своя парична единица-еврото, в лицето на ЕС и Еврозоната, но счита, че това може да стане само върху принципите на реалната демокрация и ЕС да бъде ръководен от истински демократи. Сегашното ръководство на ЕС в лицето на двата най-големи блока ЕНП наричани "десни" и социалистите/социалдемократите от ПЕС представящи се за "леви", не могат да реализират това, понеже са еднакви неолиберали- представители на едрия бизнес и частните банки и поддържат глобалния пазар, загърбили са интересите на средната класа, прокарват в Европа фалшивата американска представителна демокрация и новата американска политика за ликвидиране на еврото, като най-големия конкурент на долара за местото му на първа световна разменна валута. Неолиберали сега управляват ЕС и са го довели до пълна дезорганизация, хаос и разпад.

Движението призовава към обединение на всички антинеолиберални движения в Европа, за сваляне неолибералите от власт и от ръководство на ЕС и прогонвоне неолиберализма от Европа.

Началото на ДРД"Идея за България" е 3 март 2004 г,когато българи от средите на емиграцията и живеещи в България се срещат в интернетното пространство, обсъждайки тежкото състояние на България попаднала през прехода в огромна национална и хуманитарна катастрофа и търсейки пътища за спасението на България.

Движението няма лидери, а само идеологическо ядро от 7 човека с ръководител- историк, политолог Дора Апостолова -автор на политическата идея на Движението и формулирала принципите на реалната демокрация и неолиберализма.

От 2004 до 2008 г ДРД"Идея за България съществува само в интернетното пространство, през ноември 2008 г се регистрира в СГС като неправителствена организация -сдружение с име "Движение за реална демокрация-Идея за България"

Какво целим и какви ни са намеренията, ще прочетете  в натиснете  Кои сме ние и какви ни са намеренията?

Автор: Дора Апостолова- председател на идеологическото ядро на ДРД"Идея за България"
 
Други материали за четене:


ЗНАНИЕТО НА "ИДЕЯ ЗА БЪЛГАРИЯ" ЗА РЕАЛНАТА ДЕМОКРАЦИЯ

 ДОКТРИНА

ЧЛЕНСТВО И ОРГАНИЗАЦИЯ

 АНАЛИЗИ

КОМЕНТАРИ

ПРАВИТЕЛСТВО В СЯНКА

ПРИЗИВИ

ПОСЛАНИЯ

НАШИТЕ ПЪРВИ СРЕЩИ ОКТОМВРИ 2005 г. В СОФИЯ

alt

alt

Пишете ни на е-майли КОНТАКТИ С НАС 


Ваша "Идея за България"

Добавете коментар


Реклами от Google