Joomla Templates Mobile by About Justhost
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Путин и Ердоган заедно в Истанбул за завършването на морския участък на "Турски поток"

Веднага жалките останки на нашите съветски комунисти, сега станали фенове на Путин, определиха светкавицата в чалмата на Ердоган от карикатурата на Христо Комарницки(втората от горе надолу) за „руска ракета, която се забива в главата на султана и нищо от империята не остава”.


Тази мисла може да се роди само в политически неграмотни съветски глави, които не знаят, че сега Путин и Ердоган са диктатори от един и същ тип, само с разликата, че  на мястото на идеологията на съветския комунизъм на Путин, Ердоган е сложил идеологията на исляма. Дори двамата диктатори сега си стиснаха ръцете и сплотиха в съюз и заедно кроят планове за подриването на Европа, еврото и сриване на ЕС.
Светкавицата в чалмата на Ердоган не е руска ракета, а бумерангът на опозицията в Турция срещу Ердогановия режим. След провеждане на референдума 2017 г., с който Ердоган направи промени в турската конституция и за пореден път фалшифицира изборните резултати, както прави нашата посткомунистическа мафия вече 70 години, той взема цялата власт на държавата в ръцете си и с това се издигна в очите на цяла Европа за вторият до Путин едноличен диктатор. Те са двата единствени останали диктатори в Европа на 21-ви век.

Карикатура на Христо Комарницки от 2017 г.
Всички видяха след референдума на Ердоган, че турското общество дълбоко се разцепи на две - „против“ и „за“ Ердоган, а турската опозиция поиска анулиране на изборните резултати и ново преброяване. Което показа, че тя владее повече от половината от турското общество.
Едва ли диктаторът Ердоган ще позволи повторно преброяване на гласовете, но ние видяхме силата на турската опозиция. Де да имахме като нея опозиция на нашето мутренското олигархично статукво, наложено ни от двата мастодонта ГЕРБ и БСП!!!
Под предлог, че са направили опит за преврат срещу него, Ердоган е арестувал над 60 000 души и сега те гният в турския Диарбекир. Узурпирал е всички медии, не позволява никаква свобода на словото, убива или затваря опозицията.
Пак под предлог, че се бори с „Ислямската държава“ Ердоган води системна война срещу кюрдите, а в същото време продава оръжие на „Ислямската държава“, така пришпорва бежанската вълна от Близкия изток към Европа.

Ердоган използва 25 милионната турска емиграция в Европа ( най голямата в Европа), за да я манипулира за свои цели, като сега се опита да я привлече да гласува за неговите цели в последния референдум. За тази цел изпрати външния си министър да направи агитационна обиколка сред турската емиграция в Европа и се опита да се намеси във вършените работи на Холандия, Германия, Франция, Австрия, в които има голяма турска емиграция. За това, че германското, холандско и австрийско правителство отказаха визи за външния му министър, той нарече Меркел „фашист“, Германия -“възродител на фашизма“, Европа – „фашистка" , обяви и „ джихад“ и я заплаши с нова бежанска вълна.
Ердоган постепенно ликвидира светска Турция като връща стария консервативен ислям с неравенството между мъжа и жената и за жената е въвел норми да носи задължително фередже, забрана да учи, задължава я само да седи в къщи и ражда деца.

Путин е другата страна на медала. Той е реставрирал старите прийоми на Сталин в управлението без двата лоста на демокрацията - свобода на словото и политическите убеждения. Въвел е жестока цензура, цялата преса в Русия излиза през неговата канцелария, създал е огромна пропагандна машина на всички езици да лъже и дезинформира своя народ и света.
Не позволява раждането на опозиция, убива или хвърля в затвора всички свои опоненти и инакомислещи. Фалшифицира изборите в ЦИК като сменя крайните числа в своя полза по завета на Сталин “Не е важно кой гласува, а кой брои накрая!“, фабрикува свои „високи“ рейтинги за да покаже на света, че неговия народ го подкрепя с голямо мнозинство.

Путин започна война срещу суверенна държава Украйна и наруши Международното право като анексира незаконно Крим по „исторически причини“, възпламени война в източна Украйна с цел да прибере най-голямото богатство на украинския народ „Донбас“ за своите олигарси. Неговият външен министър Лавров, стоящ неотменно на този пост  от 2004 година, нарича редовно избраното правителство на Украйна „фашистка хунта“, а Европа „помагачка на украинската фашистка хунта“.

Откак се изкачи преди 15 години на власт Ердоган разви нова доктрина за възстановяване земите на старата Османска империя в днешна Турция. Дори направи ново министерство по подобие на бившите империи на Франция и Англия и го назова“Министерство на външните турци“, като „външни турци“ той нарича всички народи от бившите вилаети на Османската империя. Това министерство отдалеч се познава, понеже на вратата му е сложена карта със земите на бившата Османска империя, но върху тях се мъдрее името „Турция“.

С анексията на Крим "по исторически причини" Путин засили териториалните апетити на Ердоган към България и му даде  основание и той да наруши Международното право и започне действия също "по исторически причини" за реализиране на отдавна кроените си планове за „връщане земите на Османската империя в пределите на днешна Турция“.
Ердоган дори развя в интернета карта на „Нова Турска Странджанска република“, включваща земите на цяла Югоизточна България.

За да запази единствения останал посткомунистически режим в Близкия изток на Асад в Сирия, Путин започна война в Сирия и под предлог, че се бори срещу „Ислямската държава“ той бомбардира в Сирия не само позициите „Ислямската държава“, а всички групи на опозицията срещу Асад, като заедно с Асад сринаха 1 милионен град Алепо, избиха над 300 000 мирни жители, между които над 100 000 деца и пришпориха бежанската вълна от Близкия изток към Европа.
А всъщност Путин цели единствено да разгаря войната в Близкия изток, за да харчи оръжието произвеждано от олигарсите му като се конкурира със САЩ за делба на оръжейния пазар на Близкия изток. Там олигарсите на САЩ и Русия се надпреварват да продават оръжието си.
Вчера Тръмп беше на обиколка в Близкия изток и веднага сключи огромна сделка за много милиарда долара със Саудитска Арабия за продажба на американско оръжие, като насъсква арабите за нова война в срещу Иран.

Понеже руската рубла не е конвертируема валута, а прикрепена към долара и зависи от него, Путин води в Европа същата политика на САЩ за унищожение на еврото като първи конкурент на долара за местото му на първа световна разменна валута. За целта Путин гради схеми за създаването на хаос, дезорганизация в Европа и разпада на ЕС, като за целта финансира всички националистически популистки партии в Европа - на Герд Вилдерс в Холандия, на Мари льо Пен във Франция, на Фрауке Петри в Германия и други. Чрез тях той се опитва да завладее парламентите на тези страни, за да може чрез тях да обсебе външната и вътрешна политика на държавите. Сега всячески се стреми популистките партии да вземат превес в Европарламента, за да може чрез тях да обсеби ръководството на ЕС и го срине.
Но това е невъзможно в западните  общества, където се  упражнява реална/истинска/пряка/прозрачна демокрация, имат силно работещи правови държави спиращи всички врагове още на границата и имат 15 пъти по висок жизнен стандарт от този на Путинова Русия. Трудно може да накараш някой западняк да захвърли питомното( своята средна заплата 3500 евро) и да грабне дивото( средната заплата на Русия е 500 долара).

За това Путин се е насочил към България и други бивши комунистически страни, където продължават да управляват последните елити на комунистическите партии създали всички партии, в техните общества все още няма нито демокрация, нито правова държава да го спре, новите неолиберални капиталистически елити са произлезли от старите комунистически и те отварят вратите на държавите си за руските олигархични капитали,  да навлизат и завладяват икономиките им  и изнасят парите им в данъчни убежища и да поддържат  съзнателно нисък жизнен стандарт.
Путин гради към България специална политика да я изкара от ЕС и вкара на топло под своята мишница в създавания от него нов СССР наречен “Евразийски съюз“, като използва за целта близкия език, славянските корени и пропагандата на съветския комунизъм, насаждала 45 години в две поколения българи в култ към „освободителка Русия“.
За целта путиновата пропагандна машина бълва стотици измислени видомонтажи и снимкови колажи, с миража на парите влияе  върху съзнанието на бедния и тънещ в мизерия българин и го накара доброволно да излезе от ЕС и се завре под неговата мишница в “Евразийския съюз“ при най бедните страни в света, така да бетонира завинаги олигархията у нас и превърне България в суровинен придатък и дъвка в устата на своите олигарси.
Като гледаш пропагандните му филми за България, всичко в тях ти изглежда правдиво за ширещата се мизерия и бедност, но накрая непременно се завършва с извода, че  единствено виновен за това жалко състояние е  ЕС, а не продажния и корумпиран олигархичен посткомунистически преходен елит на България.
Слава богу ,че си имаме народна мъдрост за това- “Не е важно кой яде зелето, а кой му го дава!“ и народът ни със здравия си разум вярва на нея, а не на евтината Путинова пропаганда.

Путин е създал огромен платен отряд от пропагандатори в България от тролове, аз ги наричам „новите бай Кръстьовци“, готови майчиното си мляко да продадат за жълти рубли, колкото да не умрат от глад. Народът ни ги нарича"рубладжии", "копейковци". За щастие в него са влезли най-слабомислещите нашенци, повечето излезли от утайката на обществото, сред които са и последните останки от съветските комунисти, благоговеещи сега пред „бащицата Путин“, също като едно време се кланяха и благоговееха пред „бащицата Сталин“.
Ще ги разберете по езика им, изобилстващ с епитети насочени към Европа - „гейска“, „педераска“, „малоумна“ ,“джендърска“, плашат с „ислямска заплаха“ и „ислямизация на Европа“, без да си имат представа от силата на реалната /истинска/ открита/ прозрачна демокрация и правова държава на Европа, които никога няма да позволят ислямизация на Европа.
Нито пък виждат 15 пъти по-високия жизнен стандарт на западна Европа, в сравнение с този на сегашна България, сочена за най бедната страна в системата на ЕС, докарана до там от ограбването на обединената българо-руска  и турска олигархии. Нито виждат своите най-празни джобове и най -скъсани балкански потури в Европа.

А за нещастие нямаме нито правова държава, нито Национална сигурност да ги погне, понеже сега Национална сигурност се намира под мишницата на нашия нов президент, представител на руско-българската олигархия на БСП, който веднага я постави под шапката на КГБ. А КГБ ни постави веднага в руското интернетно пространство и путеновите тролове денонощно се трудят да запушват устата на българите говорещи срещу политиците си.
Ако имахте  правовата държава,  тя щеше да ликвидира на часа тяхната пропаганда, а пропагандаторите изправи на съд за държавна измяна и вкара в пандиза. Така постъпват правовите държави на всяка една западноевропейска държава и развита демокрация.

Не случайно негово превъзходителство и първи шпионин- шефът на КГБ   Решетников, изживяващ се в новия генерал губернатор на България, заел местото на задокеанския си брат, не се срамува да говори открито - “За Путин е без значение която партия ще дойде на власт- дали БСП или ГЕРБ!“- защото добре знае, че всички наши партии са олигархични, родени по комунистическа линия от руската олигархия, захранвани с руски олигархични капитали, намиращи се под  командването на по силната руска олигархия( един руски олигарх има най-малко 20 милиарда лично богатство, а един български- мижавите няколко стотици милиона), оглавени са от руско-български олигарси и по такъв начин Путин владее външната и вътрешна политика на България.
Руско-българските олигарси на двата мастодонта БСП и ГЕРБ владеят цялата икономика на страната( БСП) и цялата финансова система-банките (ГЕРБ), парите им се съхраняват в американски и английски банкови офшорни зони и се кланят едновременно както на Москва, така и на САЩ.

Путин е първи и най-богат олигарх на Русия, използвал властта да натрупа 40 милиарда долара лично богатство с ограбване на руския народ, съхранявано в американски банки и офшони банкови зони. Той се явява последния посткомунистически диктатор в Европа, оформил фашистки режим, съчетал в управлението си две мракобесни и ретроградни системи еднакво отричащи демокрацията и правовата държава - новата на неолибералния олигархичен капитализъм и старата на съветския комунизъм.
Той лично номинирва руските олигарси от средите на последния елит на КПСС и от своя двор, като им е раздал цялата икономика и всички национални богатства за 1 рубла, те плащат 13% данък на държавата( а тези които са регистрирани в данъчните убежища въобще не плащат данъци на държава Русия), проценти за неговия джоб, а останалите  по линията на глобалния пазар на неолиберализма изнасят в американски  и английски офшорни банки.
Руски икономисти са установили, че ежегодно руските олигарси изнасят в американски банки над 300 милиарда долара-печалбите от нефта и  газта на Русия продадаван на Европа и това са всички пари събирани годишно от руските данъкоплатци. Представете си какви пари са изнесени от Русия в последните 30 години неолиберален преход
И всичко това става под мъдрото ръководство на Путин лъжещ народа си, че е негов „ангел хранител“ и пази държавата от разпад. А в същност с изнасянето парите на Русия държавата му е един разграден двор без  граници.
А когато руските олигарси изнасят парите си в американски банки, като по-силните дърпат парите на българската олигархия( т.е парите на България) и ги изнасят в американски банки заедно със своите. Това подсилва безнадеждното положение на България пъшкаща под гнета на новото олигархично робство донесено ни от Русия.
От статията ми „Как малка България е изяждана от олигархиите на три големи геополитически сили- САЩ, Русия и Турцияще разберете подробности как руската олигархия има водещо място в изяждането на малка България и я направила най-бедното и тъжно място в света.

Чрез смесената руско-българска олигархия владееща всички медии в България, Путин е завладял цялото медийно пространство на България, чрез него се опитва да влияе върху съзнанието на българите и спира тяхната борба срещу неолибералния капитализъм и нейния продукт- олигархията.

Като Путин е и Ердоган, неговата партия е носителка на идеологията на неолибералния капитализъм, чийто автор  сега е мразения от Ердоган Гюлен, живеещ в САЩ и притежаващ банка. Сега между Ердоган и Гюлен става боричкане за власт и пари, нищо повече.
Ердоган, също като Путин, кове олигарси от своя двор, като им раздава държавно имущество за 1 лира.

А в околните страни на Балканите, където няма правова държава да го спре, Ердоган създава и финансира свои партии, с които се надява да завземе властта.
Той финансира със същите цели и свои партии сред голямата турска емиграция в Европа .

Винаги съм считала, че пръв виновник за състоянието в Близкия изток са Щатите, понеже те първи започнаха войните там, като първо направиха войната в Ирак. Но малко виждат, че Путинова Русия с намесата и във войната в Сирия продължи делото на САЩ.
Това идва от факта, че от 30 години САЩ и Русия имат еднакъв обществен строй - на неолибералния олигархичен капитализъм. Русия го прихвана от САЩ с „любовта между Горбачов и Рейгън“ и с него Рейгън успя да срине СССР и бившата комунистическа система.
В Русия американския неолиберализъм бе донесен от последния елит а КПСС, Горбачов назначи Елцин, Елцин назначи Путин, който оформи диктатура като съчетание на две обществени и политически системи - новата на неолибералния капитализъм и старата на съветския комунизъм и от 20 години Путин бетонира неолиберализма в Русия.
При неолиберализма едрия олигархичен капитал управлява партиите, а когато партията е на власт, управлява държавата. Разлика между Русия и САЩ сега е само в едно - на мястото на големите американски олигархични корпорации управляващи партиите, Путин е поставил своите 102 олигарси лично номинирани от него и произлезли както от неговия двор, така и от средите на последния елит на КПСС.
А на мястото на бившата КПСС, сега Путин е поставил своята партия“Единна Русия“.
Противопоставянето между САЩ и Русия сега не е идеологическа основа, като беше през време на Първата студена война, защото обществата им не изповядват различни идеологии, а става бой между олигарсите на тези две най-големи световни енергийни сили и производители на конвенционално оръжие за делба на енергийните пазари на Европа и оръжейните в Близкия изток.

САЩ след финансовата криза разгоряла се от тях 2007-2008 г и повлякла целия свят, останаха без пари, а неолиберализмът срина икономиката им.
Това се видя в последните им президентски избори, които преминаха под знака на унищожената икономика и изнесените производства в Китай.
Сега Щатите нямат пари и за това се изтеглят от всякъде - от Ирак, от Сирия, от Европа, от НАТО, ООН, ЮНЕСКО, УНИЦЕФ  и прочее.
Току що 12-те банки на Федералния резерв отпуснаха на правителството на Тръмп с 30 % по малък бюджет отколкото на предишното правителство на Обама.
Щатите вече не са пръв световен икономически и военен хегемон.
Точно това прозря Путин и сега се мъчи да  настани Русия на местото на САЩ и я направи пръв военен хегемон, а себе си да направи световен лидер, както навремето Сталин се беше обавил за лидер на целия комунистически свят.
Ето защо Путин започна войната в Украйна, влезе във войната на Сирия, започна да се бърка във вътрешните работи на западноевропейските страни, пришпорва бежанската вълна към Европа и прочее.
Същото го прави и Ердоган.

Но Русия, с жизнен стандарт точно 15 пъти по нисък от Щатите , с 11 пъти по слаборазвита икономика, със 122 евро минимална заплата,  правеща 75% от БВП само от износ на източници, без собствени технологии за добива на нефт и газ и разчитаща само на американски и западни технологии и фирми, всичките и пари се намират в американски банки, рублата прикрепена към долара и изцяло зависима от него, няма никакви шансове да стане първа световна сила.

По това личи, че Путин страда от "наполеоновия комплекс за величие" като Хитлер, но е много по-опасен от него, понеже е диктатор - едноличен собственик на световна ядрена сила.
В не по-малко „наполеоновец“ се изявява и Ердоган, размахващ заплашително пръст на Европа, мечтаещ за лидерство в мюсюлманския свят и реставриране на старата Османска империя.

С парите на руския народ, вместо да го вложи за развитие на руската икономика и социалната сфера  оставащи във времето на феодализма, Путин  е започнал кибернетична война срещу Европа, неговите хакерски фирми  нападат и се мешат   изборите на европейските страни, разнасят лъже новини за политиците им, опитват се да влияят върху съзнанието на хората, да  създадат  хаос и дезорганизация в страните и в цяла Европа. Понеже не му стига руските олигархични капитали завзели икономиката на страната ни, нито 36 -те руско български олигарси в БСП, Путин използва старата комунистическа гвардия в България от стари комунисти с промити мозъци от време съветско и вярващи в „бащицата Путин“, както вярваха в „бащицата Сталин” и финансира свои партии в България в поддръжка на БСП. Те се множат всеки ден, под замрежения поглед на нашата национална сигурност- Партия на биещия се в източна Украйна на страната на руските сепаратисти Костадин Костадинов ”Възраждане”, партиите на всички псевдо патриоти- АТАКА, НФСБ, ВМРО, Партията на Велизар Енчев, сега новата партия на президента Румен Радев ”Единна България”… изброила съм ги до сега около 10 и и продължават да се роят.

Състоящият е и Ердоган, в България и околните балкански страни, където няма правова държава да го спре, Ердоган създава и финансира свои партии, с които се надява да завземе властта. В България – ДПС, партията на Местан и още 5 партии излезли от четката на големите- БСП и ГЕРБ. Ердоган финансира със същите цели и свои партии сред голямата турска емиграция в Европа.

Поради загиването на старите леви сили на Европа с навлизането през 80-те години в Европа на американския неолиберализъм, от 20 години в отделните страни на Европа и ЕС  управляват крайно десните неолиберални сили. Те са представители на едрия финансов капитал и това се използва добре от Путин да купува политици като ги слага на своята софра, а те да му прекарват парите през европейски банки към данъчните убежища.
В последните  разкрития около данъчните убежища в Панама и другите британски владения бяха замесени много големи европейски банки.

България е единствената малка страна в Европа, където две големи геополитически сили - Турция и Русия непосредствено до нея, оказват огромно влияние върху нейната съдба. Сега там се оформят средновековен тип диктаторски режими нахлузили на българите хомота на ново олигархично робство.
Това е карма и непосилно бреме за малка България, тя е обречена на убийство от техните олигархии.
Ние в момента като народ, за разлика от съседите ни, не можем да се обединим и изградим опозиция не само срещу олигархичното неолиберално статукво ограбващо, продаващо и съсипващо страната ни, но и срещу външна заплаха грозяща териториалната  цялост на държавата ни.

Никой няма да ни помогне отвън да се избавим от душманите си. Ако не родим опозиция като тази на Турция срещу нашата управляваща олигархична мафия, отваряща вратите на държавата ни за навлизане на олигархиите на Путин и Ердоган, ние няма да просъществуваме дълго като нация и държава.

За да е притисната сега България в капана на тези два средновековни сатрапски режима,  единствено е виновен нашия управляващ олигархичен политически елит, който отваря вратите на държавата ни за навлизането на турските и  руски олигархични капитали, да завземат икономиката ни и налагат политиката на Путин и Ердоган.

Преди II Световна война ние сме имали читав политически елит, който не е допускал Русия и Турция да се разпореждат със съдбата на България, да си спомним 4-те балкански войни между 1912 -1918 година, които са се водили против Турция и Русия
Русия и Турция като велики сили са питаели агресивни намерения към всички съседни народи, но всичко зависи от местните политически елити, дали са продажни и корумпирани и им отварят вратите на държавата си.
В последните 70 години, след II Световна война до сега, Европа разви демокрацията си до върхове, демокрацията роди ПРАВОВА ДЪРЖАВА, която държи топките на политиците да не продават държавата си и да не крадат народа си, не позволява някой да се меси във вътрешните работи на държавите, да спуска демокрация и съзнание отвън, отвън да внася политици и ги налага на народите, отвън да се решава съдбата на народа.
Европа роди и ЕС, където няма „малки" и "големи“ народи сега, няма велики сили, всяка от 27 членки на ЕС има по един равен глас. 100 милионна Германия има равен глас с малка 7,2 милионна България. Всеки народ в ЕС, малък или голям, сам избира качва, сваля и наказва политиците си със своето съзнание и доброволен избирателен вот, определя сам своята съдба.
България няма правова държава въобще в последните 70 години поради неспирното управление на комунистите, които никога не са поддържали демокрацията и правовата държава в своята идеология, за това сега имаме продажен и корумпиран политически елит, продаващ интересите на народа си като носни кърпички и допускащ в страната ни мръсни руски и турски олигархични капитали.
Всички сегашни наши преходни партии са олигархични - от първата БСП до последната ГЕРБ и продукт на американската система на нелибералния олигархичен капитализъм, която България упражнява от 30 години, докарана у нас с комунистически връзки от Русия, нейния азиатския модел на неолиберализма. Новият неолиберален елит от прехода произхожда от стария комунистически елит и управлява със старото комунистическо мислене и прийоми, без никакво разбиране за демокрация и правова държава.
За сега ни спасява само това, че не се намираме под мишницата на Путин и неговия „Евразийски съюз“ да ни решава съдбата, а в най-демократичния, най-богатия и мощен икономически съюз ЕС, издигнал демокрацията и правовата държава на най-висок пиедестал, с които западноевропейските народи са постигнали огромния си материал и духовен просперитет и точно с 15 пъти по-висок жизнен стандарт от българите( и руснаците).
В ЕС народите са напълно свободни да избират, свалят наказват политиците си, да определят съдба си.
Тяхната обществена, икономическа и политическа система е коренно различна, казва се "социална/правова държава", която не допуска раждането и управлението на държавата от олигархия( едрия капитал), там управлява голямата средна класа, заемаща 72-85 % от обществото.
В него от 70 години европейските народи сменят статукво и система само с доброволния си обединен вот и съзнание на обществото. Това не знаят само останките от нашите балкански съветски комунисти, непознаващи Европа от Хърватско на запад , нейната демокрация и правова държава, за това и доброволно влезли под мишницата на Путин да обслужват неговата олигархия у нас.

Нашенецът пак ще обвини за това положение народа си – „ били сме народ мърша“ и прочее...
Съвсем не е така!
Кой решава управлението на държавата- ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЕЛИТ, за това политиците ни -държавници са избрани от българския народ да му управляват държавата?!
Това българите не могат да разберат до сега, защото имат ниска политическа култура.
Те още не знаят политическата  аксиома, защитена по нашето и международно право, че за грешките на редовия човек страда само той, а за грешките на политика- държавника страда цял народ.
Това е станало закон на правовата държава на развитите западноевропейски демокрации.
А липсата на правова държава поддържа настоящето ниско съзнание на нашия народ и това ни различава от западняка, който преди да тръгне към избирателните урни, си спомня този закон на своята правова държава, от която той се страхува неимоверно и изпълнява закона с точката и запетайката.

ИЗХОДА!
Спасението за България е само едно- ЕС, да ползваме развития опит на развитите европейски страни управляващи ЕС.
„Идея за България“ предлага да се извърши пълна смяна на неолибералната олигархична система от прехода. Тя е   проучила обществения модел "социалната/правова държава" на най-развитите европейски страни и в своята доктрина е показало как ще сменим неолибералната система от прехода с нея,  като единственото спасение за излизане на България от смъртоносните пипала на нашата олигархия и  ликвидиране на олигархията. Ликвидираме ли нашата олигархия, така затваряме вратите на държавата си за  Путин и Ердоган и съответно за руската и турска олигархии.

Автор Дора Апостолова

Първа публикация във фейсбука 7 май 2017 г.
Актуализирано на 20 март 2019 г.

към началото на сайта >>>
към други статии на автора в неговия блог >>>

Добавете коментар


Реклами от Google