Joomla Templates Mobile by About Justhost

Васил Левски
България  дължи своето Освобождение не на имперска Русия, а на своята възрожденска интелигенция, опълчение и гениалната освободителна стратегия и тактика на  Васил Левски.


Българите все още не осъзнават, че сега им предстои ново Възраждане и ново Освобождение, този път от новото олигархично робство донесено ни от Русия.


Съветската теза “освободителка Русия“ да бъде заменена с патриотичния национализъм, Сан-Стефанска България да остане националния идеал на българите и в 21-ви век.


Питаха ме „Трябва ли да се смени името на улица "Граф Игнатиев“ с нашенско име. Отговорих, че изповядвам идеологията на реалната демокрация на Европа в която патриотичния национализъм е издигнат на първи пиедестал. Патриотичният национализъм винаги е присъствал в реалната демокрация на развита и демократична Европа и се е изповядвал от всички партии от дясно и ляво. Според неговото мислене аз изразявам лично мнение, че ул. "Граф Игнатиев" в

Петър Кунчев- брата на Васил Левски
София се нуждае не от руско, а българско име на български опълченец участник в Освободителната война.Добре е да има улици с името на брата на Васил Левски - Петър Кунчев, революционер в Ботевата чета и опълченец осакатен на Шипка.

Моето мнение е още, че не Русия ни освобождава, а това го прави сам българския народ организиран под флага на изключителната идеология на Апостолът на свободата- Васил Левски "За чиста и свята република" и  нейната великолепна стратегия и тактика. Още при слуха за  войната народът ни създава своето опълчение организирано по стратегията и тактиката на Васил Левски,  което по численост е превъзхождало 3 пъти руската войска.
То е било разпределено по "комитетите на Левски" към всяка руска бойна единица" и било подпомагано в тила от българското население.
За това разказва летописецът на войната Захари Стоянов в своите “Записки по българските въстания“, чийто оригинал беше цензуриран в Съветска България и истинските тези заложени там - поправяни, манипулирани, прикривани.

Захари Стоянов описва подробно стратегията на Левски в изграждане на  Комитетите като местни структури. Тя е изключително сложна организация, плод на гениален замисъл, в чийто изграждане Левски изисква желязна дисциплина. Достатъчно е Левски да създаде
Захари Стоянов и неговите "Записки..."
само един
комитет в селището, считан за централен. После всеки член на този централен комитет създава свой комитет в отделни части на същото селище и така ги размножават. В едно селище е имало не един, а много комитетита по райони. Работило се е само в комитетите по места за да се предпазят от шпиони пратени от властта. В местните комитети се приемали само членове от това селище или район. Само ръководителят на местната структура се е срещал с Левски и участва в Националния революционен комитет. Ако някой шпионин на властта се опита да се промъкне, хората в този район или селище се познават и той веднага е разкриван и отстраняван.
Членовете на комитетите се наричали „комити“ и се просвещавали във военното изкуство с отлично боравене с оръжие- пушка, сабя, кама, револвер, ръкопашен бой. Комитите са били смели воини -силни духом, затова са били непобедими и това го доказват във боевете на връх свети „Никола“ ( Шипка). Захари Стоянов разказва за Нено Комитата, който оцелял в боевете на Шипка като е попаднал в разгара на боя в тила на турците криейки се в меча хралупа спасявайки други ранени и се е отбранявал само със кама от засада.

Това е тактиката на Левски и той я разказва в своите „Писма и документи“, чийто издание е озаглавеноСвята и чиста република“.
Само за 2 години Левски с цървулите и словото успява да създаде по един централен комитет във всички български селища на днешна България, Македония и Беломорска Тракия(земите на Сан-Стефанска България), което е още едно доказателство, че "картата" на Левски е използвана по-късно при създаването на идеята "Сан-Стефанска България".
Посятото семе от Левски покълна след неговата смърт. Комитетите на Левски  са неговата гениална стратегия и тактика за Освобождение от турско робство. Народът ни бързо осъзнава това и продължава да ги гради и се организира в тях независимо от обесването на Левски, обезглавяване на организацията и неуспеха на Априлското въстание. С пукването на първата пушка на войната, комитетите
са вече размножени до 1500, в тях влизат войниците( опълченците) и техните ятаци в тила.

През
съветския период главния исторически източник за войната „Записки по българските въстания“ на Захари Стоянов са цензурирани, преправяни и  разпространявани почти апокрифно. Учените не ги ползваха, така им нареждаше Москва. Постановките от тогава до сега гласят, че нашите опълченци са били 1700, а руската войска в началото на войната в Румъния била 185 000. Това са напълно фалшифицирани цифри. Цялата руска войска е била 185 000, на българска територия тя не е повече от 70 000, останалата част се намира на други фронтове, понеже Русия тогава е водила войната на няколко фронта, главният е Кавказкия фронт.
Българските 1500 комитета от войници и ятаци са надвишавали 3 пъти числеността на руската войска
и не са само шипченските герои, а  опълченци има във всички руски бойни единици, както пише Захари Стоянов.
Опълчението е войската на  българския народ тогава и европейската история не може да оспори факта, че 3 милионен народ устремен с цялото си сърце към свободата, при наличието на такава гениалната стратегия, тактика и организация,   може да изкара 200 000 войска от войници и подкрепящо в тила население.

И
сторията на войната е писана през съветският период, когато сме окупирани от СССР и Москва списваше и спускаше нашата история. Това е силно идеологизиран период, в който ни управляваше една партия БКП, поставена в положение на сателит на първата и главна партия в съветската система- КПСС , която градеше и налагаше идеологията на останалите си партийни сателити в системата. Ръководеше я Сталин обявил се за лидер на целия комунистически свят.
Историците ни работеха под
идеологическата шапка на БКП-КПСС и основите на техните постановки се спускаха от Москва.  В тях Москва съзнателно не намери място за проучване стратегията и тактиката на Левски  за нашето Освобождение, не и беше изгодно да каже, че Освобождението ни дължим на тях. Признаеше ли Москва това, веднага ни губеше и излизаме от нейната орбита.
Тогава ние нямахме наша  историческа наука, учихме историята си от руски учебници, нашите историци работеха под диригенстката палка на Москва и роболепно трябваше да изпълняват линията на Партията.  Не успяхме да създадем своя  историческа наука и сега, след 30 години "демократичен преход", тъй като комунистите останаха на власт и след 1989 г , този път произвели се от „борци срещу капитализма“ в едри хищни капиталисти-олигарси и по старому продължават да държат освен „вся власть советом на държавата, но и медии и хуманитарно образование, където продържават да подържат старите си научни и преподавателски кадри и спират излизането на бял свят всеки нов опит за исторически прочит на българското Освобождение.
Нужно е ново проучване и списване историята на войната и нашето Освобождение, базиращо се на стратегията и тактиката на Левски с пълна промяна на всички стари стереотипи и официални данни.

Към преправяните и цензурирани архиви на Захари Стоянов, Иван Вазов, граф Игнатиев и други съвременници на събитията, прибавям и забранените доскоро статии, бележки, изказвания, писма, доклади и други от Г.С.Раковски
Четете ги, в тях е истината!

Комитететтите се въоръжавали и оръжието идва предимно от запад Австро-Унгария, със специална заповед на император Франц Йосиф да бъдат въоръжени българите. Но руснаците също имат интерес да въоръжат нашите опълченци, защото без тях е бил невъзможно победата във войната. И не оръжието е решаващото, а техния велик боен дух в името на свободата:

Опълченците на Шипка
„Няма веч оръжье! Има хекатомба!
Всяко дърво меч е, всякой камък - бомба,
всяко нещо - удар, всяка душа - плам.
Камъне и дървье изчезнаха там.
"Грабайте телата!" - някой си изкряска
и трупове мъртви фръкнаха завчаска
кат демони черни над черний рояк,
катурят, струпалят като живи пак...“
Иван Вазов
Такава велика битка без оръжие няма в историята на Европа, няма и такъв смел и сърцат народ, обичащ свободата. ( думи на Захари Стоянов).

Паметникът на Александър II в София, наречен от Русия"Освободител"
Александър II е водил в своето царуване още 2 неуспешни войни с Империята, но успешна остава само руско-турската война 1878 г и само благодарение и на участието на българския народ в нея. Русия никога не е имала намерение да ни освобождава, тя е гонила само имперска политика на Балканите, целяла е да ликвидира най-големия си враг на южната си граница Османската империя имащ претенции към нейни територии и да излезе на Проливите. Александър II подписва указа за войната без да има намерение да освобождава България, а само да изкара своята империята на Проливите и да я направи „Империя на три морета“. Това ясно се чете в историческите архиви както на наши очевидци, така и в руските. Достатъчно е да се прочете книгата на известния царски дипломат Сергей Спридонович Татишчев „История росийской дипломатии”, издадена през 1890 г. в Санкт Петербург, в която се казва, че „България не трябва да съществува“.

Същото прави и другата империя Австро-Унгария, противопоставяла се на руската имперска политика и деляща с нея териториите на Балканите.
Дипломатът граф Игнатиев е служил на руската имперска политика, а не на България, за това четете архивите му, те дават ясни доказателства за това. На него се издигна ореол от русофилите в България и най вече се превъзнасяше в съветско време.

Памеикът на Шипка  с Българския лъв
След Войната възниква течението „русофилство“ у нас, но то не е особено популярно сред народа ни до 1944, когато комунистите завземат властта в държавата с помощта на Москва и налагат „русофилството“ за официална идеология.
Сега русофилите твърдят, че паметника на Шипка  изграден 1930 година е издигнат в чест на Русия. Това е дебела  лъжа и слепота, защото на паметника не е поставен руския двуглав орел, а българския лъв и той е издигнат не в чест на Русия , а в чест на българския народ, неговите  опълченци и всички загинали за свободата на България.

Неизчислими са войните в Европа донесли свободата или заробили малки и големи народи. Да си спомним Наполеоновите войни началото на 18 век, те носят свободата на много малки и големи народи в цяла Европа, възстановяват се стари държави, възникват нови.
Такава е съдбата на всички балкански народи излизайки от 5 вековното османско робство.
Две са страните водели най-много войни срещу Османската империя- Русия и Австро - Унгария и това е естествено, след като Империята опира на техните граници, Австро -Унгария си защитавала териториите, Русия е по агресивната- тя цели да излезе на Проливите. Откак османлиите идват на Балканите и ги завладяват, Австро-Унгарската и Руската империи водят неизчислими войни с Османската империя.
Войните на Русия и Анстро-Унгария срещу Османската империя се използват от всички останали балкански народи и те получават освобождението си в тях.
Гърция ,например, също се е освободила при поредната руско-турска война, но никога не казва, че Русия е неин освободител, а сочи за освободител своята организация „Филики етерия“, по която Левски по късно създава своята организация „Комитетите“.
Нашето Освобождение от турско робства и възстановяване на Третата българска държава дължим на умните си деди, които тактически използват една от войните на Русия срещу Империята и това е последната руско-турска война 1878 г. Но за разлика от предишните руско-турски войни, в тази последна война българският народ е вече подготвен и организиран по стратегията и тактиката на гениалния тактик и организатор Васил Левски и само благодарение на това обстоятелство той прави войната успешна и извоюва свободата си.

В руската войска са участвали финландски, румънски, полски и молдовски войници, но те са били наемници в руската армия Не трябва да се наричат „народи“ , защото те са били НАЕМНИЦИ в руската армия и малко по численост.. А че „народи“ са участвали е измишльотина на съветската пропаганда.
Например финландците нищо не пишат в историята си за тази война, понеже знаят , че са наемници в руската война, а наемниците си никой народ не уважава.
Жертвите от страна на войниците си е в реда на войната, те са платени в тази война да се бият за руската имперска кауза, а не за освобождението на българския народ. „Освобождението на братския български народ“ е само една от пропагандните тези на руската имперска политика, да повдигне бойния дух на своите войници, за да и донесат очакваната победа.
Нека първо да се поклоним пред нашите жертви!  Народът ни дава най-много жертви в тази война - установено е няколкократно повече от руските войници. Половината от българското население е избито в тази война.

Българският народ е избрал „3-ти март“ за свой национален празник не случайно.
Националният празник е ден на държавността, на 3-ти март 1878 г. ние се освобождаваме от железните окови на Империята и възстановяваме своята държава. На 3- март се подписва Сан-Стефанския мирен договор. Договорът е създаден и подписан от висшия дипломат и пратеник на Александър II Граф Игнатниев  и гони единствено целите на руската имперска политика, която няма въобще намерението да освобождава България, а само да изкара Русия на Проливите и я направи „империя на три морета“.
В съдържанието на Сан-Стефанския мирен договор не се споменава “Българска държава”, а в Чл. 6. България се издига в автономно, поданно на Русия княжество, с християнско правителство и народна милиция и с това на пръв поглед изглежда вреден.
 
Но самата идея за СВОБОДА заложена в него, за освобождение от пет вековното чуждоземно турско робство, така дълго мечтана от българите, издига договора в очите на българите и го прави техен национален идеал.
Не е важно какво пише в някакъв неизпълнен договор, предаден от самите си творители, а какво е неговото значение в очите на народа ни.

България такава, каквато я очерта Русия със Санстефанския мирен договор
Достойното на този договор е макар да оставя България поданно на Русия княжество, че включва всички земи населени с българи, т.е ражда идеята за обединение на българите в своя държава.  За това българите изработват десетки карти на Сан- Стефанска България , с които ясно показват своята мечта да се обединят и живеят в обща държава.

Именно това обръща Сан-Стефанския мирен договор в бумеранг срещу намеренията на създателите му.

Той става светла национална идея на българския народ и единствената справедлива национална кауза на Балканите, защото не ламти за чужди земи, а само се стреми да обедини наши исконни земи и българско население.
Той реализира мечтата на българите да се съберат и живеят в своя държава.

Всички останали балкански национални идеи - на гърци, сърби и прочее не са справедливи, защото целят да завладеят чужди земи и доведоха до избухването на 5 войни на Балканите между 1885-1918 г.

Въпреки че „3-ти март“ към днешна дата продължава да разделя българите, аз определено считам, че 3-ти март трябва да бъде националния празник на българите, където са поставени основите на БЪЛГАРСКИЯ НАЦИОНАЛЕН ИДЕАЛ ЗА ОБЕДИНЕНИЕ И СВОЯ НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА!

Гърци, сърби, румънци се плашат от сянката на Българската средновековна държава - най-голямата на Балканите, имала огромно цивилизационно въздействие над останалите балкански народи, станала водеща цивилизация не само на Балканите, но в Европа, ето защо те се обединяват против идеята за "Сан-Стефанска България" и възстановяването на България в старите и земи и величие.

Подписването  на омразния от българския народ Берлински договор
За това, че Русия никога не е имала намерение да ни освобождава, говори факта, че тя предава своето творение и постижение Сан- Стефанския мирен договор и го заменя с Берлинския договор.
Излишно е да хвърляме вината върху западняците за уродливия „Берлински договор“. Както казва една народна мъдрост-“Не е важно кой яде зелника, а който му го дава!“
Най-голяма и единствена вина за това има Русия която подписва договора. Александър II с лекота се отказва и стъпква своето творение Сан-Стефанския мирен договор, пролятата кръв на своите войници, защото НЕ цели освобождението на България, а само излизането на Проливите и се оправдава с заплахата от война от западните империи.
При това руското императорско семейство е свързано в роднински връзки с всички западни империи. И при първия развят заплашителен пръст от запада Александър II захвърля Сан-Стефанския мирен договор и подписва с лека ръка Берлинския договор.
Не е ли по правилно да се приеме, че самата Русия се страхува от сянката на Велика България на три морета и няма интерес да възстанови българската държава!?!
Това се чете в архивите на дипломата граф Игнатиев създател на Сан-Стефанския мирен договор.

България не е страна в подписването на Берлинския договор. Излизащата от пепелищата на войната България е загубила половината си население, няма държава, няма аристократичен и политически елит, обезкръвена, без човешки и материали ресурси и това става главната причината тя да попадне и се върти още 40 години след това в орбитата на Великите сили, които диктуват външната и вътрешна политика, определят съдбата на българския народ и неговото бъдеще единствено от ъгъла на своите интереси в своя полза.

Берлинският договор посича Сан-Стефанска България
Берлинският договор донася огромни беди и страдание на балканските народи, вместо да ги обедини срещу общия враг Османската империя, той ражда 5 войни и омраза между тях, поделя Балканите между Великите сили, те започват да диктуват вътрешната и външна политика на младите балкански държави и отнемат тяхната независимост и държавен суверенитет. Той оставя Македония в пределите на Османската империя и ражда тежкия „Македонски въпрос“ който кърви и до днес като жива рана в сърцето на България.
Това трябва да разбере всеки българин. Ето защо ние трябва да постъпваме като гърците, най-малкото което трябва да направим е да спрем да споменаваме Русия за „освободител“.

Съветското идеологическо време на комунистите направи огромни поражения в съзнанието на българите, проми главата на 2 поколения българи, осакати историята ни. КПСС беше най голямата и идеологически водещата партия в комунистическата система и тя направи БКП свой сателит и марионетка. Москва ни ковеше и спускаше историята, БКП издигаше в култ Русия и я оставяше да краде и фалшифицира историята ни.
Така комунистическата идеология въздигаща интернационализма и загърбваща патриотичния национализъм проми съзнанието на българите с „любовта към по-големия брат Русия“ и те вече 70 години под управлението на комунистите продължават да считат „Русия за своя освободителка“, да и се кланят и издигат в култ.

Например, изцяло грешно и идеологически изопачено се представя битката при Плевен. А истината е друга- Руснаците буксуват пред Плевен, защото главнокомандващия налага атака в центъра на отбраната, където турците са най-силни, а не по-фланговете, каквито предложения е имало от българското опълчение и някои други руски офицери. Провеждат няколко неуспешни атаки с много жертви. И това налага изтеглянето към Шипка и съдбовните боеве на нашите опълченци. Те са великите герои, които спечелиха войната, а не пияните руски генерали, надути като пуяци от самочувствие, заради които са убити хиляди българи и руски войници, светла им памет!!!

Пропагандаторите- русофили излизат с тезата, че ако не бяха руснаците българския народ щеше да бъде заличен. Дали е така или не, класиците ни, свидетели и участници във всичките тези събития, много по-добре показват какви са истинските намерения през тези векове на Русия спрямо българските територии и българите. По данни, изследвания и изводи на професионалисти в тази област, Сливен и Ямбол би следвало да са сега с населения от по 200 000 жители, ако не са били набезите на Русия през 18ти и 19-ти в. и керваните от коли с отвлечени или подкокоросани и уплашени българи за преселване на обезлюдени територии в руските и украинските степи.

Има още един въпрос, по който изобщо не се говори и той е за истинските мотиви на водене на тази война. Според някои автори Русия се явява в крайна сметка едно оръдие за отделяне на две територии от опеката на султана и това са тези около гр. Батуми и гр. Варна. Това се е налагало най-вече, за да се осигури безпроблемен транспорт на добиваните от фамилията Ротшилд /френския клон/ петролни продукти след поемането на добива от братя Нобел около Баку, а пазарът е индустриализиращата се Европа. Затова, каквито и планове да се кроели, станало е това, което е запланувано като програма минимум за тези територии и е осигурено трасето - Баку-Батуми /жп транспорт/, Батуми-Варна /морски транспорт/, Варна-Русе /жп транспорт/ и Русе-Европа /речен транспорт/.

Корицата на книгата на проф. Николай Генчев
След II Световна война Сталин и СССР ни окупират и насила вкарват България в комунистическата система.
Под диктовката на Москва 9 души наши комунисти ни спретват в 1944 г. 9-то септемврийски въстание, с него завземат властта в държавата и я държат още 45 години. Една шепа членове на малобройната тогава комунистическа партия посрещат 1944 г съветската армия на Дунава по българския обичай „хляб и сол“ като“ победител. Останалото население гледа от страни и след това комунистите без да го питат, насила го вкарват в идеологическата си система , намираща се под диктовката на Москва.
КПСС налага политиката си на останалите комунистически партии във всички окупирани държави националните герои да бъдат дискредитирани и забравени и да се въздига само Русия. Не случайно целият род Вазови е с отнето имущество, съветските слуги убиват роднини на Райна Княгиня, Бачо Киро и баба Тонка.
Единствено народната памет пази спомена за Левски. В учебниците по история до началото на 80-те години малко се пишеше за Левски. Факт е, че книгата на Захари Стоянов за Левски „Васил Левски (Дяконът).Черти из животът му“ беше забравена и не се издаваше въобще. В 1978 г за първи път се публикува сборника  "Писма и документи" на Васил Левски под въздействието  на новото национално течение в родната история възникнало около големия български историк проф. Николай Генчев.
Но   и
нтелектуалният свят на България мълчеше за него. За първи път за колосалната личност на Левски и дяла му в Освобождението разказва книгата на проф. Николай Генчев излязла също 1978 г „Левски, революцията и бъдещия свят“ и отваря течащата от тогава до сега дискусия в интелектуалния свят на България за революционера, градителя, мислителя, политика, държавника, авторът на стратегията и тактиката на нашето Освобождението.

Историята е паметта на човечеството, на която се опира по-нататъшното развитие на обществото. Всеки има право да прави прочит на историята. Това е демокрацията. Зависи как той ще се възприеме от другите, според грамажа на истината в него. В нашия случай с Освобождението и натрапване на тезата“освободителка Русия“ имаме идеологически поправен и фалшифициран период от историята ни, който цели 70 години прекъсва и променя и посоките на развитие на цялото обществото в деградивна посока.
В последите 70 години непрекъснато ни управляват комунистите налагащи ни грешни обществени ценности. България страдаше и не направи никакъв материален и духовен просперитет, даже пропадна и достигна дъното на Европа с най-нисък-жизнен стандарт, обявена за най-бедната страна, без население, с пропаднала държава управлявана от мафия, бълваща към другата Европа организирана престъпност.
Ето защо е нужен нов прочит на този период от историята, за да изправим грешките и намерим правилния път за развитие на обществото.

За да се поправи това е необходимо да се промени съзнанието на българите. А съзнание най-трудно се променя, като се има предвид, че комунистите продължават и след 1989 г да ни управляват, а излезлите от техните среди олигарси свързали капиталите си с руските олигарси и командвани от тях  държат не само цялата власт в държавата, но и медии и хуманитарно образование и не позволяват чрез тях да се каже истината и да се промени съзнанието на българите.
Паметникът на Александър II в Хелзинки

Някои ще кажат: „Да се събори и паметника „Цар Освободител“ !
Не е въпрос се събори, а да се върне първоначалното му име „Александър II“, като се има предвид, че е изграждането му е инициатива и финансирането идва от Русия.
Името "Цар Освободител" е също инициатива на Русия. Нали знаете-"Този който дава парите- той води хорото!" Русия тогава е победител във войната и налага името“Освободител“.

Паметник на Александър II има и в друга столица на Европа- Хелзинки, издигнат е когато Финландия през време на войните на Наполеон 1807 г е вкарана  насила и направена губерния в Руската империя. Паметникът е финансиран лично от руското императорско семейство, но финландският народ го държи до сега  на централния  „Сенатски площад“ в Хелзинки без да се срамува от историята си.

 



Нашият паметник "Цар Освободител" е произведение на големия флорентински скулптор Арналдо Дзоки и ще бъде вандалщина да бъде унищожен или „скрит“ от очите на ценителите на изкуството. За това ние имаме интерес да го запазим като възстановим

Паметникът на Александър II в София, наречен "Цар Освободител"
първоначалното му име „Александър II“. Това ще ни покаже в очите на Европа, че не действаме с вандалщина, а с цивилизационни методи.



 



Паметникът на съветската армия обезобразен от  "народната любов"

 На мнение съм, че трябва да се събори паметникът на Съветската армия сега вече напълно обезобразен от "народна любов", тя не ни е освободител, а поробител. Но прекрасните скулптури на Иван Фунев в него не трябва да бъдат унищожени, а поставени в нов "Музей на съветското изкуство под диригентската палка на Москва", каквито има вече в много други европейски страни.
Историята не може да се заличи, но може да се преосмисли и спре фалшификацията и.


Българите все още не осъзнават, че сега ни предстои ново Възраждане и ново Освобождение, този път от новото олигархично робство донесено ни от Русия.

ZahariStojanov Levski kniga
В книгата си „Васил Левски (Дяконът).Черти из животът му“ (стр. 81) Захари Стоянов,  съмишленик и очевидец цитира фразата на Левски : "Ако ние не сме способни да са освободим сами то значи, че не сме достойни да имаме свобода; а който ни освободи, той ще да направи това, за да ни подчини отново в робство…" , известна на българите в съкратения и вариант - ”Който ни освободи, той ще ни пороби“.
В най-ново време това предсказание на Васил Левски се сбъдва и звучи актуално. Преди 30 години Русия ни наложи оковите на ново робство на своя мутренско- милиционерски модел "неолиберален олигархичен капитализъм"- последният вид капитализъм, който от 30 години обгръща България и света, известен още с името „глобализъм“.
Той излезе от САЩ през 80-те години и бе наложен на България след 1989 г. от Москва по комунистическа линия с “водещата и мъдра роля на КПСС“ и сателитната на БКП.
Сега руските олигарси - продукт на неолибералния капитализъм, създали българските олигарси с пари дадени от КПСС на сателита и БСП, под ръководството на първия олигарх на Русия Путин-майка и татко на олигархията, в 25 годишния му режим заедно с българските олигарси изяждат малка България като в условията на неолиберализма с помощта на неговия глобален пазар изнасят парите на малка България в американски офшорни зони известни като "данъчни убежища"  и държат народа и с най-ниския жизнен стандарт в Европа.
Българинът все още не осъзнава, че трябва да се бори със същия дух, воля и упоритост за своята свобода от оковите на новото олигархично робство, както се е борил през Възраждането.
За да си извоюва отново свободата, той трябва да прогони неолибералния олигархичен капитализъм и това може да извърши само с помощта на развият опит на Европа.
От 70 години развитият опит на Европа е нейната реална демокрация станала демократичен модел на родената след II Световна война европейска социална държава( социализма на Европа) и родената от демокрацията правова държава. Другата Европа вече е започнала борбата си за прогонване на неолибералния капитализъм и запазване на своята социална държава, явяваща се пълна противоположност и алтернатива на капитализма въобще.
Все още българския народ не се е присъединил към борбата на останалите европейски народи срещу неолибералния капитализъм. И проблема идва от продължаващото управление на комунистите в изродения след 1989 г нов неолиберален капиталистически елит, произлязъл от стария комунистически елит, който управлява със старото мислене и прийоми от време ОНО  и по старому е окупирало "вся власть советом"- всички власти + медии и хуманитарно образование, спира българския народ да се запознае с развития опит на Европа, да използва неговите инструменти за борба си срещу неолибералния капитализъм и свали оковите на новото олигархично робство.
Президент Румен Радев покани руския патриарх Кирил на посещение у нас в деня на националния ни празник 3-ти март
Посещението и посрещането на руския патриарх Кирил у нас в деня на националния празник - руски олигарх номиниран лично от Путин и  полковник от КГБ, допълнително нажежи страстите, което доказа, че БПЦ продължава да живее в съветско време и да се намира под мишницата на руската православна църква, да обслужва по старому властта на смесената руско-българска олигархия дори да освещава оръжията на Путин.
И е явен политически акт на Путин (и нашия президент- русофил, излъчен от руско-българската олигархия на БСП), който се стреми чрез църквата да държи България под мишницата си.

Сегашният президент на Русия и последен посткомунистически диктатор в Европа- Путин е направил своя национална доктрина наследена от старата на руската империя, където е отделил на съвременна България значително място.
Той не случайно се е обявил за новия руски император, дори сече монети с лика си обграден с имперските символи, а неговата пропаганда машина от 13 000 платени агенти в България - всички стари съветски комунисти, които преди обожаваха „бащицата Сталин“ , сега прехвърлили любовта си на „бащицата Путин“, бълва денонощно пропагандата си теза „освободителка Русия“, с което цели да ни прави послушни под неговата мишница, както преди СССР ни правеше. И забележете-Всички,  които защитават изкривената и наложена от СССР теза за нашето "освобождение"  са в пропагандните отряди на Путин у нас, работят му за мизерните 100 лева колкото да не умрат от глад.
И всички се отличават с крайно ниското си съзнание и невежество. Там е събран целия криминалогенен контингент на обществото ни и цялата организирана престъпност. Няма сред тях умни българи, защото никой умен българин, макар и беден, няма да стане подлога на чужди държавни интереси и да загърби своите, защото мисли за бъдещето на децата си.

Освен, че отдавна смесената българо-руска олигархия ни е направила най бедното и тъжно място в света, сега Путин мечтае да ни изкара от ЕС, където са най-богатите държави в света и вкара в своя втори СССР - Евразийския съюз, където са най-бедните държави.
За трети път в съществуването на българската нация след 5 вековното турско робство в октоподните пипала на чуждоземна цивилизация и 45 години живот в  азиатската сталинистка комунистическа система, изолирали ни от нашето естествено цивилизационно лоно-Европа, сега Путин иска отново да ни изкара от Европа-място  завещано ни от дедите ни и върне в мрачния 19 век на хищния си азиатски неолиберален капитализъм, без европейските демократични ценности - свобода на словото и убежденията, правова държава и ни направи окончателно дъвка в устата на своите олигарси.

Руски свещеник осветява оръжие
Понеже не може да го направи по редовния път, българите са опърничави и много обичат свободата си, доказаха го в руско турската война 1878 със своето опълчение, без което Русия не би победила във войната, за това Путин хитро си служи с Църквата. Той изпрати руския патриарх Кирил на посещение у нас в деня на националния ни празник 3-ти март, защото цели да ни завладее чрез нашата все още болшевизирана БПЦ стояща под мишницата на РПЦ, както едно време стоеше под мишницата на комунистическата власт.

А нашият президент русофил, вместо да обяви Кирил за персона нон грата, се счупи да му се кланя, а вицето му Йотова- висш служител на смесената руско-българска олигархия на БСП усърдно му целуваше крака и ръце.

Сега нашите „русофили“ усърдно служещи на смесената руско—българска олигархия, за сегашното жалко състояние на България отправят упреци към народа си - бил мърша, глупав и прочее.

Народът ни не е мърша, а напълно нормален европейски народ, не по малко умен, можещ, знаещ, трудолюбив от останалите европейски народи. 3 милионната българска емиграция сега в Европа е сочена за най работливата, можеща и знаеща, жалкото е че тя пълни чужди хазни, като държи българската празна.
Това се дължи на нашата нещастна историческата съдба. Народът ни бе вкаран след окупация и насила в тоталитарната система на съветските комунисти без демокрация и правова държава, в тяхната лицемерна и фалшива представителна демокрация, чиято вредна идеология набивана в съзнанието на човека от първите му крачки със специални методи - чавдарче, пионерче, комсомолче, комунистче, проми съзнанието на 2 поколения българи, остави ги без разбиране за демокрация и правова държава и така ги осакати.
В същото време откритата демокрация и родената от нея правовата държава донесоха на западноевропейските народи огромен материален и духовен просперитет с 15 пъти по висок жизнен стандарт от българите сега.
Време комунистическо продължи и след 1989 г когато последният елит на БКП остана на власт и използва властта си да разграби за себе си и унищожи икономиката на страната, остави милиони хора безработни с най-ниските пенсии и заплати в Европа, прогони най младите, образованите, трудоспособните и възпроизвеждащите нация българи навън и ги превърна в емиграция, да скитат немили недраги по света без възможност да се завърнат в родината.
Посткомунистическият ни елит след 1989 г  се превърна от „ борци срещу капитализма“ в едри хищни неолиберални капиталисти и сега си пълни джоба за наша сметка.
Сега българската икономика и цялата държавна собственост е заграбена и унищожена, държи се от 38 криминални олигарси на партиите БСП, ДПС, СДС, ГЕРБ , Воля , фалшиви патриоти и прочее, всички с произход в последния елит на БКП получили началния си капитал от руските олигарси и те като по-силните представители на най-богатата на източници страна в света Русия( един руски олигарх има 20 милиарда богатства, а един български олигарх има мижавите 1,5 милиарда) дърпат парите на България и ги изнасят в американски банки и офшорни зони. Отделно техните партии държат цялата власт на държавата + медии и хуманитарно образование и продължават да спират развитието на демокрацията и изграждане правовата държава у нас.

70-те години време на комунистите под диригенската палка на Москва е черна карма и тежка съдба на народа ни в най-новото му история .
Управлението на новите „комунистически капиталисти“ не позволява на българския народ да се вдигне на борба срещу неолибералния олигархичен капитализъм, който вършее България последните 35 години и я направи най бедната страна в Европа, без човешки ресурси, държава оставена на доизживяване.
Например съседният гръцки народ вече е започнал борбата си срещу неолиберализма, но ми посочете колко българи знаят това?
Разликата между гърци и българи е огромна - гърците никога не са живели в комунизъм, нито са управлявани от комунисти, нито се плашат от ДС защото я нямат, имат съвсем друго съзнание и са на светлинни години напред от българите.

Не отричам войната, тя е исторически факт, който никой не може да отрече, както и факта, че тя е „освободителна война“ за нас. Отричам тезата, че Русия ни е освободила в тази война. Русия преди това води неуспешни войни с Турция, успява само в тази война благодарение на българското опълчение и целия български народ организиран в "Комитетите" на Левски.
Тезата за „освободителка Русия“ е пропагандна съветска теза, с която СССР ни правеше послушни и ни държеше в желязната хватка на комунистическата система. Нашите сервилни на КПСС комунисти набиваха тезата 70 години в главите на хората.
Сега ние рушим тези стереотипи и ако не ги разрушим и извадим от главата си бръмбарите на съветската пропаганда, ние няма да оцелеем като народ в новото олигархично робство донесено ни от Русия и ще умрем в ръцете на руската олигархия.

Но ние нямаме друг избор за национален празник и трябва упорито да въздействаме върху съзнанието на българите и го променим.
Призовавам Българският народ да остави Сан-Стефанска България и в 21 век за свой национален идеал, мечта, стремеж и борба за национално обединение и свобода!
И това ще го направим с помощта на ЕС, чийто член е и България и с неговото най -голямо оръжие - патриотичния национализъм, реалната демокрация и правова държава.

Със създаване на ЕС се свалиха границите между държавите, настана свободното движение на хора и обмен на култура, по естествен начин се поправиха старите рани от Войната и народите си върнаха земи и население останали в околни страни. Патриотичният национализъм се отказа от реваншизма и връщане на стари земи откъснати вследствие на водени в Европа войни, концертира се във вътрешните сили и нужди на народите си, насочи се към големи инвестиции за развитие просперитета и жизнения стандарт на обществата си.
Някои нашенци с обременено от съветско време съзнание казват: “Не мога да понасям този термин “патриотичен национализъм“ звучи ми страшно!“
Те не могат да понасята термина,защото така са ги учили в съветска България- да бъдем интернационалисти, но не и националисти, да изявяваме почит към по-големия брат Русия и да загърбваме своето-българското. Вие все още носим в съзнанието си тези „ценности“ от комунистическа България без да го осъзнаваме.
Докато на запад „патриотичния национализъм” никога не е спрял да се упражнява от всички партии от ляво и дясно. За това западните народи с него са постигнали точно 15 пъти по високия си жизнен стандарт от българите сега.
Време е да заложим патриотичния национализъм в сърцето си, погледнем скъсаните си потури, най ниската пенсия и заплата в Европа и последваме западняците, за да стигнем техните стандарти и станем богати като тях!

Някои нашенци продържаващи да живеят в 70-те години на миналия век с глава все още пълна със старата съветска пропаганда
и представи за Европа и света , изостанали духовно 50 години от другата Европа, намират идеята  ми Сан Стефанския мирен договор да стане новия национален идеал на българите в 21-ви век за опасна, щели сме да разсърдим съседите и Европа. Точно такива хора с остаряло мислене и визии се използват от путиновата пропагандна машина и не могат да осъзнаят, че с мисленето си вредат на България и подпомагат чужди държавни интереси.

Не говорим за връщане на български територии в буквалния смисъл, а в преносен. Когато сме членове на ЕС където границите между държавите са свалени, за всички членки номиналното владение на територии се изпразва от съдържание. Колкото и опити да са правени за насилствено обезбългаряване на населението в тези наши територии, хората там си знаят корените, в системата на ЕС те са свободни да направят своя избор и постепенно ще се върнат към корените си.
Всичко зависи от примера който им дава майка България. Ако тя дава пример за развита демокрация и правова държава, както Финландия стана за Естония( чийто пример описвам по долу), има по -висок жизнен стандарт, неминуемо всички останали българи вън от България ще се стремят да следват стъпките и примера на майка България.
Тази наша идея и предложение към българския народ не се харесва единствено от Путин и неговите пропагандатори в България, които се стремят да изкарат България от ЕС и да я вкарат под мишницата на Путин в неговия нов СССР- Евразийския съюз.

След II Световна война Европа тръгна по коренно различни пътища от преди. Раждането на ЕС 1952 г. спря войните в Европа, донесе траен мир в Европа и реши всички спорни териториални проблеми, след като свали границите между държавите, направи така, че всички страни изгубили територии в съседни страни да си върнат териториите.
Друг важен фактор спомогнал за това е демокрацията и правовата държава на Европа, считани за нейния развит опит. След II Световна война демокрацията на Европа се разви до върхове, роди правова държава и тя със силата на закона защити правото на всеки да говори на своя език, гарантира гражданските права и упражняване на демокрация в обществото.
Могат да се дадат много примери в Европа за  възникнали локални съюзи  непосредствено след войнната.
Още 1952 г с раждане на ЕС германци и французи забравиха, че се клали на Ветерлоо, прегърнаха се и Германия веднага си върна Елзас останала във Франция след войната. Сега между Франция и Германия няма граница, дори гранично колче не се забелязва, хората в Елзас свободно говорят на немски език, общуват ежедневно с роднините си в Германия, само не плащат данъците си на Германия, а на Франция.
Германия си „върна“ и Австрия или я „завладя“ напълно, като свали границите и обедини икономическото си и културно пространство с Австрия, сега австрийците свободно говорят на немски език, макар да се наричат „австрийци“, живеят и работят в Германия.... и впрочем. 
В 1956 година северноевропейските народи- Норвегия, Швеция, Финландия, Дания, Исландия също загърбиха миналото си довело до не една война между тях , свалиха границите помежду си, създадоха Северноевропейски икономически, културен и военен съюз и зедно  с общи усилия се вдигнаха от огромната разруха на войната и изградиха едни от най-силните икономики в света, с един от най високия жизнени стандарт в света.
След разпадането на СССР и възстановяване на Естонската държава, съседна Финландия  с многократно по-висок жизнен стандарт, чийто народ се счита за най-близкия роднина на естонците, направи над 6 милиарда евро инвестиции в Прибалтиката, обедини икономиката си в джоинвенчъри с Естония, естонците възприеха финландския национален марш, обърнаха телевизорите си към Финландия и научиха финландски език, двете държави обединиха културното си пространство и сега са основали почти конфедерация макар разделена с море и строят най дългия в Европа транспортен тунел под Балтийския залив, който ще обедини двете столици Хелзинки и Талин. Високоразвитата демокрация, социална и правова държава Финландия стана майка на Естония, съветва я във всичко по новия и демократичен път.

Какво пречи на Балканските народи да възприемат и приложат опита на французи, германци, северноевропейци, балтийци и по техния пример да създадат икономически и военен съюз между България, Гърция Македония, Сърбия, Румъния Унгария( страни с обща културна основа- християнството)?
От един такъв съюз единствена печеливша е България, понеже тя е с най много население останало навън от войните и политиката на  великите сили "разделяй и владей".
С един такъв съюз България без да пукне нито една пушка и пролее нито  капка българска кръв ще върне Македодния, Западните покрайнини, българите в Солунско  и ще направи Сан Стефанския мирен договор- новия национален идеал на българите в 21-ви век.
Ние трябва да използваме сегашната даденост на членове на най-големия и демократичен икономически съюз в света ЕС, поставил демокрацията и правовата държава на най-висок пиедестал и да реализираме нашия Сан-Стефански идеал, както правят другите европейски народи.
Но първо да изградим България като правова държава по подобие на развитите правови европейски държави и с доброволния си избирателен вот и ново съзнание свалим сегашните си продажни политици и ги заменим с истински национално отговорни политици работещи само за националните интереси на страната си под желязната секира на правовата държава.

В своята доктрина намираща се в главния сайт www.ideyazabulgaria.org ДРД „Идея за България“ показва начина с който ще се реализира това с останалите балкански страни членки на ЕС. Ето кратък откъс от нашата доктрина:

Една от мерките за реализиране на националния идеал на българите- Сан Стефано с побългаряването на Македония и връщането и в лоното на България, както и връщането на Западните покрайнини и останалото в съседни страни българско население и територии, е изграждане на локален икономически и военен съюз без граници между балканските държави-България, Гърция, Сърбия, Македония, Румъния( и евентуално Унгария) по примера на други локални икономически съюзи в ЕС с обща културна основа- християнството и общи демократични ценности- реалната демокрация и правова държава на Европа; при запазване напълно държавността, на базата на икономически договори сключени между тях; с цел заедно да си възстановим икономиките и се вдигнем от националните катастрофи докарани ни от системата на неолибералния капитализъм; прогонване на неолиберализма от Балканите и минимизиране щетите и влиянието на глобалния пазар на неолиберализма; пропагандиране модела- "България - демократична , социална и правова европейска държава"; спиране турската инвазия към Европа и грандоманските планове на Ердоган за завладяване на Европа чрез „мирна икономическа и културна инвазия“, както и елиминиране влиянието на Турция и нейните пъклени неоосманистки планове към нас чрез създаващата се нова протурска държава „Велика Албания“, България ще си върне Македония и я побългари като спре в нея  настъплението на агресивния албански национализъм и "изяждането" на Македония...

По този начин ще направим България демократична и благоденствуваща държава, любима земя и притегателен дом за всички българи, а народът й ще заеме достойно място в семейството на европейските народи.

PaisiiЛетописецът Паисий Хилендарски поставя началото на Първото Българско възраждане
Малко българи все още разбират, че България сега е изправена пред новото си Възраждане. След мрачния и тежък мутренско-бандитски преход в който държавата ни бе отново срината, бяхме ограбени от своя преходен мутренско- олигархичен политически елит произлязъл от последната върхушка на БКП, народът ни е отново унизен и омерзен, бездуховен, вкаран в клоаката на Европа, докаран до положение на най-беден народ и ограбен народ в Европа, с най-нисък жизнен стандарт, отново обезкръвен с огромна над 3 милиона загуба на човешки ресурси, изправен пред дилемата- "Да бъде или да не бъде!" Той трябва да се вдигне от мрака и катастрофата на прехода освободи от новото мутренско-олигархично робство, намери своето истинско бъдеще и и възстанови своята държава!

Ето защо аз не целя с този материал да тласна България към орбитата на други сили и империи. Целя единствено да повдигна унищожения български дух в мутренско- бандитския ни преход, покажа лицето душманите и гробокопачите на съвременна България и правилния път за развитие напред към бъдещето. Както ни е учил Паисий!

Ние трябва да изкараме България от орбитата на днешна олигархична Русия и да свалим нашия неолиберален олигархичен елит, роден от парите на руските олигарси, който ни е привързал към Русия и е направил България дъвка в устата на руската олигархия.

Да ви припомня как след Освобождението от 5 вековно турско робство обезкръвен, със сринати от поробителя паметници, нашият народ започва от нулата да гради своята държава. Благодарение на великото си минало, огромна книжнина и писмена памет той извършва подвиг, успява бързо да се вдигне от руините, изгражда съвременна България и бързо намира своето място в семейството на европейските народи и високата цивилизация на Европа.
Сега е времето на нашето Второ Възраждане като се обединим под силната и градивна идея за бъдещето на България четяща се на корицата на този сайт- „ За реална демокрация, правова и социална държава България“ считана за най триумфиращия идеал на Европа от II Световна война до сега и всички заедно повторим подвига на нашите деди!

Автор: Дора Апостолова
Материал на Идея за България
Първа публикация 3 март 2017 г.
Последна актуализация на 20 март 2019 г.

Прилежащи материали с близко съдържание от същия автор:
 

Посветено на 24 май. Крайно време е съветската теза за славянска писменост и език да бъдe изхвърлена от българската история!

Побългаряването на Македония минава през развития опит на ЕС в нов икономически и военен Балкански съюз

p.s. Авторът е учредител и идеолог на Движение за реална демокрация -Идея за България, д.ф.н ,професор по политическа история,  автор на две науки- за неолиберализма и социалната/правова европейска държава и книги за тях.
http://www.ideyazabulgaria.org/autors/doraapostolova

Добавете коментар


Реклами от Google