Joomla Templates Mobile by About Justhost

Borisov i Putin skuche
Путин фалшифицира изборите в Централната избирателна комисия ( ЦИК), управлявана от партията на Путин „Единна Русия“ заемаща 2/3 от руския парламент „Дума“ . Начело на ЦИК Путин е назначил протежето си Ела Памфилова стояща неизменно последните 15 години на този пост и  ЦИК наглася над 70 % за него.


В Русия не работи никое от 5-те правила на европейската демокрация- многопартийност, независима от политическата власт съдебна и избирателна системи, независими профсъюзи и граждански организации.
Това е така, защото след 1989 г. комунисти продължават да управляват държавата ни, но вече изоставили старото си название“комунисти“ е се назовали „либерали“.
Сам Путин е бивш комунист и последна издънка на КПСС, чиято последен елит около Горбачов преди 30 години внесе в Русия американската обществена система на неолибералния олигархичен капитализъм и с нея замени предишната си система “социализъм“.

Комунистите останаха като политически носители на новата неолиберална система и продължиха да държат властта, сега вече превърнали се от "борци срещу капитализма" в едри хищни капиталисти – мултимилионери и милиардери - олигарси, но в новите условия на неолиберален капитализъм останаха със старото си мислене .
Комунистите никога не са познавали демокрацията въобще и правилата на европейската реална( открита, пряка, прозрачна) демокрация, за това в новата си система продължават със старите прийоми на управление като поддържат зависими от политическата власт държавни институции, както беше в старата им система.
В бившата тоталитарна държава на комунистите ЦИК се избираше от Политбюро на ЦК на КПСС и седеше под политическата шапка на Партията. Тогава се гласуваше задължително под строй за единствената партия в държавата, а Политбюро на Партията нагласяше на тъмно избирателните резултати “99 % за тях”.
След като Русия тръгна по пътя на неолибералния олигархичен капитализъм новият им посткомунистически елит, произлязъл от стария комунистически, трансформира Политбюро в ЦИК и продължиха да я карат по старому.
Политическият избор на ръководството на ЦИК продължи, този път на квоти от парламентарно представените партии. В политическото пространство на Русия няма лява и дясно, всички партии са десни и носители на една обща идеология на неолибералния олигархичен капитализъм, те са ЕТ собственост на олигарси, политическият елит се покрива изцяло с бизнес елита, държавата се ръководи от едрия олигархичен капитал в ръцете на 102 олигарси лично номинирани от Путин.

Като се добави факта, че Путин е установил авторитарен режим смесица между новата неолиберална система и старата сталинистка комунистическа система и неговата партия „Единна Русия“ владее 2/3 от руския парламент „ Дума“, може да се каже, че и сега в политическото пространство на Русия има като в старо време една партия и това е партията на Путин- “Единна Русия“
„Единна Русия“ стои начело на ЦИК. В последните два мандата на Путин председател на ЦИК е Ела Памфилова назначена от квотата на „Единна Русия“.
Тя изпълнява само политическите поръчки на другаря Путин.

Всички останали президентски кандидати бяха допуснати през цедката на Путин и неговия режим, доказани играчи в двора му да имитират „демократични“ избори.
Тъмният милиардер и олигарх Грудинин считан за най-сериозния конкурент на Путин е представител на комунистическата партия на Зюганов, което доказва тезата ми за превръщането на комунистите в наше време от „борци срещу капитализма“ в едри хищни капиталисти.
Псевдонационалистът Жилиновски лично номиниран за олигарх от Путин, доказал верността си към него като вече 3 мандата стои начело на ЦИК и фалшифицира крайните резултати в полза на Путин.
Или ТВ звезда Собчак, без едно ясно предложение за смяна на корумпираната до зъби неолиберална система на Русия, което е единствения начин да се свали режима на последния посткомунистически диктатор в Европа - Путин.
Русия има огромна опозиция срещу Путин, но тя е затваряна, убивана и недопусната в изборите.

ЦИК въобще не се интересува от резултатите в местните секции, защото в нея се фалшифицират само крайните резултати, без да се имат предвид резултатите в местните секции. В ЦИК свободно се нареждат цифрите на избирателната активност и процентите на партиите както е удобно на Путин и неговата партия. Това никой от вън не може да види.
Цялата руска медийна машина стояща под мишницата на авторитарния режим на Путин и излизаща само от едно място - цензурата на неговата канцелария внушава на руски народ, че в голямото си болшинство над 70% народът иска и гласува за Путин, а действителността е съвсем друга - в огромно болшинство народът не го иска и не гласува за него, както се има предвид огромното число негласували избиратели в последните избори.

За първи път избирателната активност в Русия падна под 60%, което значи, че Путин е избран с гласове под 50% от всички избиратели.
Не гласува предимно младото поколение, което е разбрало, че нищо нямаше да се промени в Русия с избора на Путин, тя ще продължи да потъва в благото на неолибералния капитализъм.

Но всичко в ЦИК се върши на тъмно, външни наблюдатели не се допускат, дори да се допуснат, те едва ли ще разберат смяната на числата, фактите са добре прикрити в ЦИК с тъмни непропускащи светлината завеси.
Всичко друго е добре изработена предизборна кампания на Путин по американски модел с примес на класически елементи, платена от държавната каса, а не от неговия джоб. На народа се внушава, че е лош материал и има робска психика.
Знаейки добре заложените изброени горе хватки в избирателната система, Путин предварително показваше самочувствие на избран и дори не се появи на нито един диспут с останалите кандидати.
В този случай правилно е да се каже, че Путин не бе избран, а се самоизбра.

В развитите демокрации на Европа действа желязното правило- ДЕПОЛИТИЗАЦИЯ, за това там няма политически избор на ЦИК, там изборите се правят от постоянен държавен орган служители, наблюдаван от зоркото око на правовата държава т.е закона.
Правовата държава е плод на демокрацията. Но в Русия вече 100 години, а в България- 70 години управление на комунистите, няма изглед нито от демокрация, нито от правова държава.

Същото става и у нас, след 1989 г последният елит на БКП остана да управлява, който по "съвета" на по-големия си брат КПСС замени старата система “социализъм“ с нова на „неолибералния олигархичен капитализъм“ и създаде всички партии в псевдото „ляво“ и „дясно“ политическо пространство на България.
КПСС беше водеща партия в бившата комунистическа система и беше направила всички други партии свои марионетки и сателити включително и БКП.
Нашите комунисти, също като в Русия, оставиха старата си система със зависими от политическата власт съдебна и избирателна система, чийто ръководства се избират на квоти от парламентарно представените партии.
Изборите в целия ни преход са били фалшифицирани в ЦИК, на българския народ вече 70 години се отнема човешкото право на демократичен избор, гарантирано по българската конституция.
Българският народ е направен безропотно овче стадо, не познаващ силата на своя вот в условията на демокрация.
Де факто ние вече 70 години управление на комунистите, ние не избираме политиците си, а те се самоизбират.
У нас „Единна Русия“ на Путин се представя от двете най-големи партии, чийто олигарси владеят цялата икономика на страната( БСП) и финансова система-банките( ГЕРБ). Те са еднакви като сиамските близнаци с една обща дясна идеология на неолибералния олигархичен капитализъм. И двете са възникнали от последния елит на БКП, а БСП се счита за майка на ГЕРБ, понеже му даде началния капитал от своята каса "Мултигруп". Новият ни политически елит изцяло се покрива с бизнес елита, политиците ни или са представители на олигарсите на основните партии БСП, СДС(крилца и перца), ДПС, ГЕРБ или са самите олигарси.
В ръководството на БСП е пълно с олигарси и те определят външната и външна политика на партията, а не Нинова. Станишев видя засилването икономическата мощ на олигарсите и опитите им да обсебят партията, за това и побърза да излезе в пенсия и предаде поста си на Нинова, която се оказа също добър слуга на олигарсите, умееща да лавира между техните интереси.
В ГЕРБ има само един олигарх- двойката Борисов/Бориславова владееща финансовата система на България.

Поради липса на опозиция на нелибералното статукво БСП и ГЕРБ се "противопоставят", играят помежду си на „опозиция“ и „управляващи“ и си разменят властта, без да разчитат на избирателния вот на народа си.
Де факто противопоставят се техните олигарси, като битката помежду им се води за делба на икономическата трапеза и държавната каса на България.

До 2009 г. начело на ЦИК седяха БСП и ДПС и подменяха крайните числа в изборите като си разпределяха 1,5 милиона „мъртви души“(предимно на умрели хора) държани съзнателно от партиите в общия избирателен списък.
В последните 20 години в избирателния списък се поддържат над 6,900 милиона редовни избиратели, при население 7,2 милиона според последното преброяване В цифрата 7, 2 милиона население влиза и емиграцията ( 99% са български граждани с право на глас) и 14 % деца под 18 годишна възраст, без право да гласуват.

В 2009 г. БСП по една случайност изтърва властта и тя премина в ГЕРБ, който стана най-голямата партия в НС и оглави ЦИК. Бат Боко също като колегите си от БСП е представител на последния комунистически елит и нов неолиберален олигарх.
Той бързо научи мурафетите на БСП и ги приложи. Но съвсем го удари през просото, понеже е фалшифицирал всички парламентарни и местни избори от 2009 г насам в ЦИК( РИК и ОИК) при електронната обработка на крайните резултати, като в НС е допускал само сервилни нему партии.
Бойко произнесе също като Путин прочутата песимистично звучаща фраза:-“ Няма матерЯл у наш народ!“, за да обезкуражи и приспи народа си и той не му търси сметка за нищо.

Освен, че са с произход в последния комунистически елит, Путин и Борисов си приличат и по друго - двамата олигарси са използвали властта за лично облагодетелстване на гърба на народа си, натрупали са огромни богатства държани с поставени лица.
Путин стана най-богатия олигарх на Русия и един от най богатите хора в света. Като го питат колко е богат, той отговаря: “Няма значение, аз владея цяла Русия“.
Наш Бойко за 9 години власт, първо като кмет на София и след като като министър председател, направи съдружничката си Цветелина Бориславова най-богатия олигарх на България.
Двамата неистово се страхуват да изпуснат властта, защото е възможно техния наследник неочаквано да реши да национализира икономиката и по този начин им отнема криминално добитите богатства.
Ето защо и двамата се стремят към нова власт „на всяка цена“ за да ги запазят. За Путин от сега се знае, че това не му е последния мандат.
А бат Боко знаейки, че ЕС няма да позволи у нас диктатура "ала гарде Путин“, крои планове да го залъжи, като подготвя нови „свои партии“ с цел да се крие зад тях и продължи царуването си.
Впрочем, това е била винаги стратегия на майката на ГЕРБ - БСП, която е създала от началото на прехода над 300 партии, с цел след като види края си, че се е провалила в очите на народа си, да се срие зад една от тях и продължи да държи властта задкулисно чрез своите протежета.

За това и резултатите за двете страни след 28 годишен преход са повече и от трагични.
В 21-ви век Русия и България не се виждат дори наченки от демокрация и правова държава. Липсата на правова държава е родила в средите на елита на двете страни мащабната корупция, водеща до жестоко ограбване на народите. Макар и най богатата страна в света, Русия не направи нищо в над 20 годишния авторитарен и корумпиран до зъби режим на Путин.
По официални данни на Министерството на труда и социалните грижи сега Русия достигна дъното на Европа с 85 на долара минимална заплата, 25 милиона руски пенсионери живеят под прага на бедността с 50 евро пенсии. 1 милион млади хора напускат ежегодно Русия, бягайки от ниския жизнен стандар и авторитарния режим на Путин по подоибе на Сталин, без демокрация и правова държава в 21-ви век.
В последните 28 години преход България бе докарана до клоаката на Европа, стана най-бедната страна в ЕС, с най-ниските пенсии и заплати, населението и забягнало в чужбина да търси по-добър живот, държавата остана без население и без бъдеще за младото си поколение.
В същото време, благодарение на бързо развиващата се демокрация и родената от нея правова държава, западна Европа в лицето на най-развитите си социални и правови държави от северна и средна Европа, достигна 15 пъти по висок жизнен стандарт от Русия и България.

Такава политизирана избирателна система има само в три държави- България, Русия и Турция. В ЕС, издигнал демокрацията и правовата държава на най -висок пиедестал и ги направил свои неотменими ценности, България е единствената страна, където се фалшифицират изборите и не се движи по правилата на Европейския съюз.
В Турция и Русия знаем, че има авторитарни диктатури на Путин и Ердоган, където дори няма изгледи за демокрация и правова държава.

Всичко казано горе може да се докаже, след като се сравни избирателната система на България с останалите страни от ЕС.
Цялото ръководство на ЕС знае добре какво става в България, но сега ЕС се управлява от ЕНП, където са консерваторите и най върлите неолибералисти представители на едрия капитал и банките движещи се само по мириса на парата. Борисов е вкарал партията си ГЕРБ в ЕНП и „приспива“ ръководството на ЕС с щедри комисионни, които той не вади от своя джоб, а от джоба на народа.
Ето защо ръководството на ЕС предпочита да мълчи и не обръща внимание на България въобще.
Единственият начин е да се осъди България в Европейския съд и тогава Европа ще види истинското лице на българските управляващи.

А у нас политическият избор в избирателната система е заложен още конституцията ни от 1990 г, там е писано, че ЦИК се избира от парламентарно-представените партии. Това е в нарушение на демократичните принципи на ЕС заложени в ЕС конституция. Според тях избирателната система трябва да бъде ДЕполитизирана и независима от политическата власт. Следователно реформите на избирателната система трябва да се започнат с ПРОМЯНА на конституцията.
Същото положение е и със съдебната власт, но за нея говорим другаде. Това добре се знае от нашия политически елит, но никоя партия до сега не е предложила промяна в конституцията с премахване на политическия избор, защото това старо положение добре ги топли.

Самият ЕС не може да помогне на българите и спре фалшификациите. За това трябва да се смени управляващия елит. А откак се създаде Международното право 1947г. в Европа стана невъзможно да се роди нова война, всички реформи и промени стават по демократичен път, никой е може да се бърка във вътрешните работи на народите, да внася революции, демокрация и съзнание от вън, всеки европейски народ сам подрежда двора си, избира качва, сваля и наказва политиците си със своя мозъчен и интелектуален потенциал и СЪЗНАНИЕ.
Само българският народ със своето ново съзнание и доброволен избирателен вот може да свали и лустрира за корупция настоящия си политически елит.

За фалшификацията на изборите "Идея за България" тръби и разобличава от 2009 г. насам в специална рубрика ИЗБОРИ открита в главния сайт www.ideyazabulgaria.org

Българинът трябва да разбере, че трябва да свали от власт посткомунистическата мафия която го управлява и ограбва в последните 30 години и това може да направи само със своя доброволен избирателен вот и съзнание. Както е избрал тези политици да го управляват, по същия начин може да ги свали и накаже.

За да свалим и изтръгнем властта от ръцете на посткомунистическата си управляваща мафия, трябва преди всичко да се преборим с фалшификациите на изборите. Това може да стане само по начина, по който „Идея за България“ му показва в своята "Генерална политическа линия".

Автор Дора Апостолова
Коментар на Идея за България
18 март2018 г.
p.s. Авторът е учредител и идеолог на "Движение за реална демокрация -Идея за България"

Добавете коментар


Реклами от Google