Joomla Templates Mobile by About Justhost

Siderov
Намерих в интернета един колаж със сполучливо обрисуван път през прехода на нашия „патриот“ Волен Сидеров.

С една малка забележка за писаното в колажа, че „Сидеров постепенно израства от конформист, в антиконформист“- Не е вярно! Сидеров си остана конформист от началото на прехода до сега неотменно.
Поведението на Сидеров след 1989 година е типично за комуниста- конформист, следващ линията на Партията, в лицето на нейните водачи- ръководството на комунистическата партия, защото лицемерната демокрация на комунистите принуждаваше редовата членска маса на единствената партия в държавата- комунистическата, да гласува безропотно с „ДА“ за спусканите отгоре ръководители на партията( т.е назначени) както и решенията им.

 

Последният елит на БКП в лицето на Андрей Луканов, след 1989 г. прави промяна на идеологията на Партията, като сменя старата идеологическа линия ”строителство на социализъм” на източните комунисти под ръководството на Ленин-Сталин, с нова идеологическа линия - възприемане на неолибералния капитализъм, който е пълен антипод на социализма и се стреми да унищожи и глътне всички блага строени при социализма. Това става с официална политическа линия на БКП, но тя е правена не от редовата членска маса, а само от ръководството на Партията.

Източните комунист след 1989 година възприемат с официална политическа линия на единствената партия в държавата- тяхната, неолибералния капиталистически модел на най силната икономика тогава 80-те години- американската.

Българските комунисти правят смяната под диригентската палка на КПСС ( дуото Горбачов- Рейгън), която първа решава да смени модела „социализъм“ с американски неолиберален капитализъм и го налага на сателитите си в бившата комунистическа система. БКП беше най верния сателит на КПСС.


Но това Луканов и обкръжение правят, без да кажат истината на редовата членска маса и на народа си, че правят дълбоки идеологически промени и това ще им коства всички блага, които са строили при социализма.

Народът ни излиза 1989 г. от тоталитарната комунистическа система с промит мозък, той не познава политическите идеи на Запада, не знае какво е "неолиберализъм", защото комунистите го бяха изолирали от запада и отричаха всички останали политически идеи, робуваха само на своята марксистко -ленинска идея и преследваха инакомислещите.

Точно това „невежество“ в народа ни се използва от Луканов и обкръжението му, за да излъжат народа си с аргумента, че „непазарната икономика на социализма не работи, трябва да се замени с пазарна икономика“ и издават указ № 56 на ЦК на БКП, още като идва на власт 1985 година.
Точно по тази визия на Луканов бай Тошо в последната си реч 7 дни преди преврата на 11 ноември 1989 година нарича социализма "недоностче".


1985 е годината в която Луканов замисля и започва внасянето на неолиберализма с взимането на държавни заеми от западни банки, до тогава България няма външни заеми, целта на Луканов е да използва тези пари за да смени социализма с неолиберален капитализъм.

Началото на 80-те години цялата бивша комунистическа система, поради липса на пазарни отношения в икономиката, започва да се тресе от хронични икономически кризи, понеже комунистите отричаха в своята идеология пазарните отношения.

В комунистическа система настъпва тежко време, възниква критично отношение към Партията, създава се опасна обстановка за избухване на вътрешна война.

Точно тогава в САЩ се появява новата идеология на неолиберализма и Рейгън я издига в позицията на държавна идеология, а после Рейгън убеждава Горбачов да смени старата система „социализъм“ с „американски неолиберален капитализъм“.

И Горбачов( КПСС) започва смяната на системата в Русия, а навлизането на неолиберализма срутва СССР и цялата бивша комунистическа система.


КПСС налагат тази промяна на останалите комунистически партии в източна Европа.
Целта на Топ комунистите е да спасят властта си и да я трансформират от само политическа, в политико- икономическа, като Топа на партията да заграби голямата държавна собственост на социализма и да се превърне в новия и частен собственик.

Това редовата членска маса не знае, но по късно като вижда грабежа, честните хора от нея напускат партията, превърнала се за една нощ БКП в БСП.


Този нов курс БКП/БСП предава на новите партии родени след 1989г. и управлявали прехода - ДПС, СДС, НДСВ, ГЕРБ, които всички стават отрочета на последния елит на БКП, преименувал партията в БСП и следват този неин курс до сега неотменно.  БСП е ръководила всички партии и техните правителства предкулистно или задкулистно целия преход, за това се счита за „мозъка на бандитския ни преход“.


Трансформирането на собствеността става с помощта на американския икономически план"Ран Ът", който БСП, заедно със своята проформа опозиция СДС поръчват на американците. В "Ран Ът" американците препоръчват на Луканов и Костов да сменят първо икономически модел – от 100% държавна социалистическа собственост в 100 % частна, както е на САЩ.


Или комунистите от Топа на БКП следват пътя на ПАРАТА.

Сидеров, който е от конформистите-комунисти на Лукановото обкръжение следва типично по стихотворението на Ботев "мириса на парата".
Както Ботев го е казал в стихотворението си "Патриот".


Патриот е - душа дава

за наука, за свобода;

но не свойта душа, братя,

а душата на народа!

И секиму добро струва,

само, знайте, за парата,

като човек - що да прави?

продава си и душата.

90- те години Сидеров заобичва американците ,защото те му дават идеята да стане капиталист чрез грабеж на държавна собственост. За това той се прилепва до силните на деня нови капиталисти. Първо към СДС, после към Мултигруп и нейните разклонения Овъргаз и банкера Йосифов, после към "царските" капиталисти на НДСВ и...


В последните години Сидеров изменя на американците с бай Иван.
Защо? Защото вижда, че силните капиталисти са руските олигарси под ръководството на наследника на Горбачов и Елцин- Путин, те завладяват българската икономика с помощта на новия български неолиберален посткомунистически капиталистически елит, който им отваря вратите на държавата ни. И за това той се прилепи към вимето на Путин и суче от там, а след това го възхвалява.

Сидеров от 8 години се е прикрепил към руската банка АЛФА( тя е гръцка официално, но е пълна с руски капитали и се намира лично под контрола на Путин).

В такава посока се изроди конформизма на бившия комунист Сидеров, както и на цялото бившо комунистическо движение.


Дора Апостолова
20 януари 2022 г.

Други статии на същия автор с близка тематика:

Как глобализацията превърна комунистите от борци срещу капитализма в едри капиталисти

Кое доведе до провала на комунистическата система и защо станахме „бедните роднини на запада“?


АТАКА- паразитиращ национализъм и изкуствена опозиция на олигархията
- статия за Сидеровата АТАКА писана преди 8 години

Добавете коментар


Реклами от Google