Joomla Templates Mobile by About Justhost
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Джордж Сарос и председателят на наследника на БКП-БСП Сергей Станишев
Американският финансов магнат Джордж Сорос е разпространител по света и у нас на неолибералния американски капиталистически обществен модел( неолиберализъм) с неговата либерална (представителна) демокрация, която самите американци намират за "фалшива". Той бе вкаран у нас с американския икономически план „Ран Ът“, направен от двете първи партии БСП и СДС.

Неолиберализмът е последния вариант на капитализма обхванал целия свят последните 35 години, чийто главен бог са парите(капиталите),  главен субект- банките и главен лост - глобалния пазар, който стихийно движи капиталите в световен мащаб без правила и национални рамки. Сорос започна да вкарва неолиберализма в България още 1985 г. с помощта на последния елит на БКП около Андрей Луканов( създал първата партия БСП), тогава той управляваше МВФ и СБ( Световна банка) и Рейгън се изкачи на власт.

При Рейгън, Сорос и неговата фондация "Отворено общество" се издигнаха като третия инструмент, заедно със МВФ и СБ, на новата външна политика на САЩ за разпространение по света на американския либерален модел. Тогава идеологът на Рейгън от Чикагската неолиберална икономическа школа Милтън Фридмън като прибави глобалния пазар към стария либерализъм на американците трансформира либерализма в неолиберализъм.

Глобалният пазар със стихийно движение на капитала без правила и национални рамки работи за по-силната икономика, като по силната икономика тегли в банките си парите и националните богатства на по слабата икономика. 
Фридмън прозира, че глобалния пазар ще бъде единствено в полза на САЩ, който тогава беше най -силната икономика в света и убеждава Рейгън да го издигне с политически акт в позицията на нова държавна идеология на САЩ, и първи да отвори вратите на САЩ към глобалния свят.
След това Рейгън направи специална нова външна политика за разпространение на американския неолиберален модел по света с помощта на трите институции- МВФ, СБ и фондация "Отворено общество" на Джордж Сорос .
САЩ вкарваше модела си само там, където нямаше правова държава да го спре и имаше продажен и корумпиран елит. Това бяха бившите комунистически страни в източна Европа, където  неолиберализмъ бе внесен първо в Европа. С помощта на местния политически елит, САЩ вкарваше модела си в държавата и правеше обществото послушно копие на САЩ, така по мирен път  по терлици САЩ се добираше до парите и националните му богатства.

Рейгън първо насочи новия си модел към бившата комунистическа система и най-богатата на природни ресурси страна в света - Русия.
Още в края на 70-те години на миналия век комунистическата система, която грешно стоеше социализма без на демокрация, правова държава и пазарни отношения в икономиката, загуби съревнованието със западна Европа по строителството на социализма и изпадаше в хронични икономически кризи.

GorbatchovIReagan
И Рейгън и Сорос веднага се притекоха на помощ. Рейгън и Сорос убеждават първо Горбачов да замени старата система "социализъм" с нова на американския неолиберален капитализъм. Това Горбачов прави със специална нова политическа линия на КПСС - единствената управляваща партия в тоталитарната система на комунистите, с един указ на ЦК на Партията от едно изречение" да се премине от непазарна към пазарна икономика".
А после КПСС, която имаше „водеща и мъдра роля“ в бившата комунистическа система, наложи модела на неолиберализма на останалите си партийни сателити в системата, между които бе и БКП.
По такъв начин по мирен път Рейгън срина СССР, бившата комунистическа система и комунистическите режими.
От пепелищата на СССР излезе Русия, в която САЩ вкараха неолибералния си капиталистически модела, направиха я свое неолиберално обществено копие, добраха се до природните и богатства и започнаха да ги теглят в своите банки.
Още в края на 80-те години САЩ се добра до парите на Русия и още до парите на 40% от останалия свят, и от тогава до сега ги прибира в банките си.

Горбачов започна вкарването на неолиберализма в Русия, после предаде политиката си на Елцин, а той- на Путин явяващ се издънка на последния съветски комунистически елит. От тогава до сега Путин бетонира неолибералната система  в Русия и управлението на държавата от едрия олигархичен капитал. 
Самият Путин е неолиберален капиталист - олигарх, който е установил авторитарен режим с прийомите на старата сталинистка система без демокрация и правова държава. Противопоставянето му на САЩ е също наследено от времето на сталинистката епоха, но то вече не е на идеологическа основа, а на търговско-политическа. Олигарсите на двете най големи геополитически ядрени и енергийни сили - САЩ и Русия, които са същевременно и най-големите производители в света на конвенционално оръжие, се борят помежду за делба на енергийните пазари на Европа и оръжейните на Близкия изток. 
Путин и олигарсите му с помощта на глобалния пазар започнаха да изнасят руските пари от продажбата на нефт и газ за Европа в офшорни американски и английски банки известни като"данъчни убежища" и по този начин да пълнят търбусите на американските банки и американската държавна хазна, като изпразват руската.
Руски икономисти са установили, че ежегодно Путин и олигарсите му изнасят над 300 милиарда долара, което прави всичките пари на руските данъкоплатци, внасяни ежегодно в хазната.
Това положение Сорос се прави да не „забелязва“, за Сорос парите не миришат...

Скрил се зад англо-американския финансов магнат Робърт Максуел, Сорос започна да съветва последния елит на БКП около Луканов и компания да взимат външни заеми (до 1984 г.  България нямаше външни заеми), като им осигуряваше банки от където да теглят заемите. Така само за 4 години от 1985 г. до 1989 г. Луканов и компания изтеглиха над 9 милиарда долара държавно-гарантирани заеми от западни банки, от които само половината влязоха в българската икономика под формата на остарели технологии, другата половина  потъна  в джоба на Сорос, Максуел и кръга на Луканов. После Луканов и компания стовариха  върху плещите на целия български народ , върху 2 негови поколения от внуци и правнуци,  изплащането на този външен дълг. Голяма част от дълга се складира в Световната банка, където правителството на  Луканов( БСП) и последвалото на Филип Димитров(СДС) изпратиха своя човек Кристалина Георгиева да стане ключодържател на техните пари в Световната банка.
Под ръководната палка на Горбачов, наш Андрей  Луканов още 1989 г извади указ на ЦК на БКП, известен като "постановление № 56" с едно изречение-"преминаване от непазарна към пазарна икономика" и започна да вкарва неолибералния капиталистически модел в България.

Така Сорос постъпи с всички останали бивши комунистически страни, стана дупе и гащи с техните комунистически елити, подкупваше ги , съветваше ги, осигуряваше банки откъдето да теглят заеми  и по този начин и за кратко време израсна като финансов магнат и американски олигарх с 8 милиарда долара лично богатство, цялото направено от ограбване външните дългове на бившите комунистически страни. 
А след това неговото"Отворено общество" инвестира 18 милиарда долара обратно в страните от бившата комунистическа система за купуване на политическите им елити, които да вкарват  американския неолиберален модел и провеждат неолиберална политика за ликвидиране на тяхната социална държава.
Така  обществата се довеждаха до тотално обедняване, с 1% много богати олигарси и останалите 99% много бедни.
Виждаме го сега в българското общество...
Първа и безспорна е вината не на Сорос, а на техните последни комунистически елити. Както се казва в оная народна поговорка „Не е важно кой яде зелника, а кой му го дава!“

Сорос е главното действащо лице и острие по обслужването на агресивната политика на финансовия корпоративен елит на САЩ при атакуването на дадена икономика или икономиките на регион от света чрез финансови доверителни фондове, фондации и НПО-та, използвайки възможностите, които предоставя механизма на свободния либерален пазар, с условия за "демократизиране" и създаване на "граждански общества" в бившата комунистическа система.
Всичко това става с изискването правителствата да отделят от националните бюджети и предоставят пари и логистика на неговата фондация „Отворено общество“ и нейните НПО подразделения пълни с активисти "демократи", което се превръща в гарантирани финансови потоци в геометрична прогресия обратно за неговия джоб.

Сорос внесе неолиберализма в бившата комунистическа система с помощта на техните последни комунистически елити, превърна ги неолиберални елити и така ги остави на власт. После заедно с тях разграбиха държавите, сринаха икономиките и ликвидираха техните социални държави.
Сега всички бивши комунистически страни от източна Европа са напълно неолиберални обществени копия на САЩ, повечето са превърнати в американски сателити и тяхната външни и вътрешна политика е изцяло в ръцете на  САЩ.

Сорос обикновено говори много, обича дава съвети и да се бърка във вътрешните работи на държавите, което егото на диктатори като Путин и Орбан не може да понесе - някой да им дава съвети и бъде над тях.
И Путин и Виктор Орбан( Унгария) произлизат от старите комунистически елити, превърнаха се в нови неолиберални капиталисти, направиха страните си обществени копия на САЩ и провеждат твърда неолиберална политика в своите страни. Но това не им пречи да се представят пред света като „антисоровци“ и "гонят" Сорос от държавите си. Те просто се конкурират с него по кражбите и егото.

Сорос подкрепя демократите в САЩ и е инвестирал в предизборните кампании на някои техни кандидати. Американските „демократи“ са „либерали“ и се пишат за „леви“, за това Сорос се представя за „ляв“. Докато „републиканците“ са „ консерватори“ и считат себе си за "десни". 
Но и двете партии се ръководят от едрия капитал на големите олигархични корпорации,  като най-голямата застрахователна и инвестиционна компания „Голдмън Сакс“ и десетките други големи застрахователни, нефтени, газови, и финансови компании, съзвездието от банки във Федералния резерв и не без участието на Джордж Сорос , който много обича да дава съвети на американските президенти и останалия свят относно външната и вътрешната им политика. Преди 90 -те години в.“Вашингтон пост“ писа следното- "Нашите две партии „републиканци“ и „демократи“ са заприличани на една партия-бившата КПСС с една обща идеология на корпоративния капитализъм, различават се само по корпорацията яхнала партията и определяща нейната външна и вътрешна политика, а като партията е на власт- управляваща държавата".
Това прозрение на авторитетната американска медия е просто поразително и актуалността му е неугастваща вече 30 години „по пътя на неолиберализма“.

Либералното“ е капиталистическа форма и капитализмът винаги е бил „дясно“, но се счита за "ляво" само в Америка, поради липсата на социалистическо движение в САЩ. 
В Европа либералното е било „дясно-центристко“, защото Европа има свое ляво, казва се "социална държава", построена върху идеята на Карл Маркс за „социализъм“ като алтернатива на капитализма.
Социалната държава не е капиталистическа държава, а социалистическа. 
САЩ никога не са имали социална държава, а винаги са били либерална държава, а от 30 години, откакто добавиха свободния пазар, трансформираха „либералното“ в „неолиберално“.

В България Сорос, чрез стария комунистически елит, който продължава да управлява и след 1989 г, е захванал цялото хуманитарно образование и медии и сее дезинформации за „либералното“.  Хуманитарното образование в България продължава да е пълно със стари комунистически преподавателски кадри с политически знания от старата комунистическа марксистко-ленинска философска школа, която признаваше само своята марксиско-ленинска идеология, отричаше западната социална държава и всички други идеологии по света, държеше българското общество духовно изолирано от другата Европа, за това народът ни сега няма откъде да получи правилни политически знания за съвременния свят.
Само погледнете преподавателите в хуманитарните факултети на най реномирания български университет- СУ,  всички с корени в бившата комунистическа интелигенция, а сега прилежни ученици на Сорос и финансирани от него.
Това се вижда по отношението  на нашите учени-историци към сегашна Русия. В това отношение те  са се разделеле на два лагера- единият против мита за освободителка Русия, създаден в съветско време, другите продължават да застъпват  съветската теза за освободителка Русия. Но и двата лагера нищо не говорят за новото олигархично робство докарано ни от съвременна Русия, защото и двата лагера се финансират от "Отворено общество" и се намират по неговата диригентска палка.
Сорос и бившите комунисти продължават да държат българското общество в 70-те години на миналия век, с 50 години духовно изостанало от другата Европа.

Между Путин и Сорос винаги е имало задкулистно сътрудничество, независимо от фасадата на Путин “против Сорос“.
След като неолибералния капитализъм изигра грозна шега на своята майка и родител САЩ, чийто глобален пазар отнесе производствата на САЩ в Китай и Азия, унищожи най-добрия данъкоплатец на държавата- средната класа, остави американската икономика без производства и средна класа, постоянното печатане на пари обезцени долара и САЩ остана без възможност да печата парите си, така САЩ остана без пари.
От тогава руските пари станаха единственото, което съживява американските банки и движи американската икономика. За това Сорос, макар и „ демократ“, не говори нищо против Путин, мълчи за вмешателството на Русия в последните президентски избори в САЩ, мълчи и за руските пари.
За Сорос парите не миришат...

Където е Сорос, там корупцията цъфти, защото няма правова държава да ликвидира корупцията и да изгони Сорос. Той не е  познат и не действа в развитите европейски демокрации на запад със силно работеща правова държава, която ликвидира корупцията още в зародиш и спира враговете на нацията още на границата. Правовата държава  е именно тази, която не позволява на Сорос и компания да се разпореждат там.
За това Сорос е познат и се подвизава само в най-бедното място в Европа- Балканите, с неразвита демокрация и липса на правова държава. 

В България Сорос е модифицирал посткомунистическия елит на всички партии - от първата БСП до последната ГЕРБ с една обща дясна идеология на неолибералния капитализъм. 
Посткомунистическият елит на България са олигарси, които работят с руски пари, смесели са капиталите си с руските олигарси и се командват от тях. Навлизането на руски капитали в България се използва от Путин да прокарва своите политически интереси в България и дори да определя външната и вътрешната и политика чрез своите протежета в политическия елит на България. 
Под ръководството на Москва се намират олигарсите на всички управлявали партии в България- от БСП ...до последната ГЕРБ.
Отделно смесените руско-българските олигарси владеят всички медии и са установили жестока цензура за ставащото в България.
В последно време цензурата се пренесе в социалната мрежа- Фейсбук и Ютуб. Путин чрез дясната си ръка газовия олигарх Мюлер успя за закупи не само руския Ютуб, но и не малко акции от Фейсбука и да наложи жестока цензура за руснаци и българи в социалната мрежа и ги връща  в ерата на тоталитаризма.
Това положение Сорос се прави също да не"забелязва"...

Всички родени в България и управлявали през прехода партии са  прокарвали неолибералния американски икономически, политически и социален модел и неговата либерална демокрация. Но в България "Отворено общество" на Сорос свободно провежда нелиберална политика чрез своите медии- ТВ каналите Блумбърг, Европа, Евроком, Канал 3 , медиите от групата „Инакомедия“ - Дневник, Капитал, Фактор и други, известни както медии на СДС. Провежда и чрез останалите медии владени от БСП- Дума, Поглед.инфо, 24 часа, 168 часа, Труд и прочее.
Няма медия в България да не пропагандира  неолиберална политика, понеже всички медии са собственост на българския неолиберален политически елит, произлязъл от стария комунистически.

Всички български правителства от 1989 г. насам са отпускали директно финансиране на неговото „Отворено общество“ от държавния бюджет на страната за поддържане единствено на неговите НПО подразделения в България. Имало е години, в които финансирането е достигало до 46 милиона лева годишно отпускани директно от държавния бюджет.
Главният финансист на Сорос в България е "СиБанка" собственост на олигархичната двойка на ГЕРБ- "ББ и ЦБ", държаща и ръководеща цялата финансова система на България.
Най-големи фенове на Сорос са всички крилца и перца на СДС наричани от народа ни "сините комунисти". Всички СДС партии са получават директно от него финансиране и за благодарност са приели в програмите си направо външната и вътрешна политика на САЩ.

Учениците на Сорос в България са най-влиятелните интелигенти у нас.
Красен Станчев е основател на Соровския „Институт за пазарна икономика“ ( ИПИ) и цял живот е работил за Джордж Сорос и неговите интереси България. Той е АРХИТЕКТЪТ на българската бандитска приватизация и специално на приватизацията на СДС - Иван Костов, станал неговата дясна ръка. За това му е отредено мястото на главен икономист на основните партии управлявали в прехода и извършили приватизацията - БСП и СДС( заедно с отрочетата си НДСВ, ДПС , ГЕРБ ...)
Първият парадокс е в това, че Красен Станчев не желае да види поразиите на извършената по негови съвети приватизация в България, че именно тя направи България най -бедната страна в Европа, а за свое оправдание сочи за виновни други, но не и себе си.
Вторият парадокс е в това, че Красен Станчев е завършил Ленинградския икономически институт и също като духовния си приятел Иван Костов-бивш преподавател по марксистко-ленинска политическа икономика, разбира само от комунистическа НЕпазарна икономика, а не от пазарна капиталистическа. Той, обаче, се цитира постоянно и му се дават думата във всички български медии като икономически експерт № 1 на прехода.

Друг подобен Соровец на когото постоянно се дава думата в медиите ни, сочен за най-меродавния политически анализатор на българския преход е политолога Иван Кръстев, считан за идеолога и водача на Соровската тайфа у нас. Той, например, за да прикрие престъпленията на политическия ни елит в прехода, твърди, че емиграционния процес след 1989 от България(и цяла източна Европа) се дължало на желанието на българите да видят света, а не на унищожената и разграбена българска икономика, непредлагаща работни места и жизнен стандарт. 
Поради голямата „любов“на редовите българи към него, Иван Кръстев бе принуден да напусне България и сега „твори“ лъжите си във Виена, като с тях заблуждава Европа и света за ставащото в България.

Най-ревностните Соровци са от бившите отряди на СДС около техния тартор - Иван Костов. След като останаха вън от парламента, те се разделиха на две- едните отидоха в ГЕРБ под крилото на силния на деня - Бойко Борисов и неговата банка СиБанка- главен финансист на „Отворено общество“, а другите останаха под крилото на Иван Костов , който сега е сърдит на Борисов, че не му предостави поста финансов министър в правителствата си. Те създадоха коалиция с името "Демократична България", пишеща се за опозиция на ГЕРБ, започнаха да създават нови медии и от тях да лъжат света за ставащото у нас, като английския новинарски сайт предназначен за „ за износ"- Balkan Insight" на бившия председател на ДСБ- Мартин Димитров и дясна ръка на Иван Костов превъплатил се в "политически анализатор", който със своите политически анализи заблуждава света за ставащото в България и останалите посткомунистически балкански страни- Македония, Сърбия ,Румъния , Унгария и "громи" и черни пред света управляващата в съседка Гърция лява партия "Сириза" бореща се срещу неолибералния капитализъм.

Продължават да работят и бълват Сороска пропаганда медиите- "Медиапул", от групата "Инакомедия"-( "Дневник", "Капитал", "Faktor") - собственост на родилия се олигарх по време на СДС управление Иля Прокопов , ТВ каналите - Европа , Канал 3 , „Гласове“ на Явор Дачков“, разследващия сайт "БиволЪ" - всички издържани и работещи за "Отворено общество". 
Например „Биволите“ работещи под крилото Иван Костов сега бълват корупционни компромати за Герберите, но никога не поставят на прицела си Иван Костов и неговото обкръжение.
Повечето от СДСарите известни на обществото ни с прозвището"сините комунисти", за по сигурно да си спасят кожата, отидоха в редовете на КГБ и под мишницата на БСП и Путин, започнаха да провеждат политиката на Путин „против ЕС“ и работят за неговото разграждане. 
А Явор Дачвов изцяло смени попрището си- от "певец на Иван Костов", стана "певец на БСП и Путин".


„Отворено общество“ на Сорос държи българските медии и хуманитарно образование, където се гради съзнанието на обществото, чрез тях го блъска в глуха улица и не позволява да се знае истината, да се изгради ново съзнание и нова европейски насочена и образована интелигенция.
Сорос и неговото „Отворено общество“ чрез новия ни политически елит държат и направляват българската външна и вътрешна политика вече 30 години нескончаем бандитски преход.

В България Сорос и неговите организации не позволяват да се появи истинска лява партия бореща се срещу неолибералния капитализъм.

Автор Дора Апостолова
23 октомври 2018 г.

p.s Посвещаваме горния анализ на всички стари комунисти, сега пълнещи редовете на Путиновите платени агенти у нас и разнасящи неговата пропаганда. Точно те наричат "Идея за България" - "соровска организация", без да разбират значението на думата"соросоид" и "сороска". Сега ние им го изясняваме и се надяваме нещо да им влезе в главата, че "Идея за България" няма нищо общо със Сорос, а се бори против „Сорос и соровщината“ и възнамерява като дойде на власт да покаже вратите на България на всички "комунистически соросоиди".

 

към началото на сайта >>>
към други статии на автора в неговия блог >>>

Добавете коментар


Реклами от Google