Joomla Templates Mobile by About Justhost

BSP Multigrup
От 1989 г насам България живее в системата на неолибералния капитализъм по американския модел, където партиите и държавата се управляват от едрия капитал и партиите са корпоративни, а не идейни, собственост на олигарси, които управляват чрез партиите си с назначени от тях политици- техни марионетки и охранявани от силовите групировки ( наричани от народа ви "мутри" ) генериращи мръсните капитали и организираната престъпност.
Българският едър капитал след 1989 г се държи от смесени руско-български олигарси и е добит по много престъпен начин, непознат за правовите държави на Европа - с използване властта на партията да заграбят за 1 лев голямата държавна собственост при социализма и по този начин да ограбят останалите членове на обществото също собственици на тази държавна собственост.

Внасянето на неолиберализма у нас бе замислено и осъществено от последния елит на БКП около Луканов, от чийто среди излязоха олигарсите и който създаде първо партия БСП, а после всички останали партии. От управляващите България едри капитали преобладаващото количество са руски, дадени от КПСС на БКП да извърши приватизацията и нейния елит да заграби голямата държавна социалистическа икономика.

След 30 години бандиско - мутренски преход и грабеж БСП е разпозната за политически труп.
Но преди нея стана политически труп СДС.
Това Костов и СДС крилца и перца всячески се мъчат да скрият като сочат единствено таласъмите на БСП и я обявяват в свой най върл "враг", а в същност произлизат от БСП.

А сега прелиминарно е разпозната за политически труп втората голяма олигархична партия до БСП - ГЕРБ, заради воденето на същата като БСП и СДС крайно дясна неолиберална политика в бетониране на американския неолиберален капиталистически модел в държавата ни, работещ само за икономическите интереси на новосъздадената олигархия( едрия капитал) , а не за обществото и генериращ мащабна корупция ограбваща народа си, направила го най бедния в Европа, вкарала го в нейната клоака.

И последно- цялото политическо пространство на България е политически труп, защото е създадено само от корпоративни партии на едрия олигархичен капитал, без идеология, разпознати от народа ни като гнусни бандитски образувания "куча марка", родено с пари на олигарсите на големите управлявали партии БСП, СДС, ГЕРБ - техните олигарси са най силните, понеже владеят икономиката на страната и е водело като тях антинародна неолиберална капиталистическа политика в ограбване на държавата и народа ни.
Комунистите продължават да ни управляват и сега , вече превърнали се от "борци срещу капитализма" в едри хищни капиталисти- олигарси и мултимилионери . За това и нещата не са се променили, всичко тече по старому.
Техните нови партии след 1989 година, заедно с "Мултигруп" и руските капитали са лумпенизирали тотално българския народ и са го направили неспособен да търси решения за освобождение от новото неолиберално американо-руско олигархично робство.

А наличието на демокрация в ново време в България е една голяма измама за всички. Не може да съществува демокрация в капиталистическо общество, в каквото живеем след 1989, където 38 престъпни руско-български олигарси, създадени с капитали на Москва и намиращи се под командването на посткомунистическия авторитарен - тоталитарен режим на Путин повтарящ стъпките на Сталин, освен че са станали собственици на икономиката, държат и цялата власт в държавата, поставили се над закона и определят парчето въздух небе, вода, земя, свобода стандарт на останалия 99,99% народ.
Последният управляващ олигарх по скалата е Бойко Борисов.

Сега ГЕРБ управлява задкулисно с ДПС и това се вижда не в Парламента, а в обединение капиталите на олигарха Борисов( ГЕРБ) и Пеевски( ДПС).
Те заедно купиха банка КТБ, после ограбиха държавните пари въртени от Борисов в нея и печалбите на банката и продължават заедно да приватизират последните прашинки от "брашнен чувал България"., разказваме го в нашия материал "Истината за КТБ. Борисов и Пеевски са отдавна в съюз"
Пример- Борисов позволи на ДПС( Пеевски) да си приватизира Булгартабак с пари на личната банка на Путин ВТБ ...още много подобни примери могат да се дадат от задкулисното съдружие на олигарха Борисов с олигарха на ДПС Пеевски.
Руската банка ВТБ участва заедно с Борисов и Пеевски ( и 36- те олигарси на БСП) в грабежа на парите на българските данъкоплатци въртени в КТБ понеже беше концесионер в нея.

ГЕРБ наследи от БСП първата руско-българска капиталова олигархична групировка „Мултигруп, създадена от последния елит на БКП под предводителството на Луканов.
Луканов създаде „Мултигруп“ с цел да извърши с нейните капитали приватизацията, както изискваше поръчания от него в Чикаго американски икономически план „Ран Ът“ и да трансформира голямата държавна социалистическа собственост в частна по американския модел.

БСП на Луканов започна първа приватизацията с един указ № 56 на ЦК на БКП от едно изречение" преминаване от непазарна в пазарна икономика"и без правова държава, която да предотврати последвалия грабеж. Това бе замисъл на БСП за захващане на голямата социалистическа собственост „за мои и свои хора“.

Борисов продължи линията на БСП като възстанови силовите групировки да пазят гърба на новите капиталисти, заграбили голямата социалистическа държавна собственост и за 1 нощ и станали олигарси, обедини старата ДС с КГБ да работят за интересите на обединените едри капитали на руските и български олигарси и поставили се над закона заедно управляват, ограбват България и унищожават българската природа.

Lukanov Pvlov
Луканов напълни "Мултигруп" с откраднатия външен дълг между 1984-1989 г, с изчезналия държавен резерв при първото му правителство и с много руски капитали дадени му от КПСС на БКП да извърши приватизацията, които заемаха 2:3 от капиталите на "Мултигруп".

За това се създадоха смесени олигарси и тъй като руския капитал беше преобладаващ и представител на по силната икономика на Русия - най богатата страна в света, той захвана и сега държи 80% от българската икономика. Както се казва в оная поговорка- "Който дава парите, той води хорото!".

Всички олигарси на управлявалите през прехода партии БСП, ДПС, СДС( крилца и перца), НДСВ, ГЕРБ са получили началния си капитал от „Мултигруп“.
Включително и малките партии като "Обединените патрЕотари", "Воля" намиращи се в парламента и новите малки раждащи се навън, готвени да заместят големите и да ги обслужват за трохи от техните олигархични трапези.

След 30 години аз откривам, че Мултигруп владее цялата българска икономика под имената на наши и чужди фирми, независимо от смъртта на Илия Павлов, пожизнено и посмъртно останаха живи неговите капитали да определят живота ни.

Например , най добрите и печеливши предприятия в моя роден град Поморие, които даваха храна на жителите му и определяха неговите поминъци, още в първите години на приватизацията бяха глътнати от "Мултигруп".
В 1996 г при Виденов бе приватизиран „Винзавода“ - едно от най печелившите и доходоностни предприятия на България, произвеждащ 109 марки вина и коняци и изнасящо ги по цял свят, бе приватизирано за 1 лев на смесена руско-българска КГБ - ДС групировка на генерали с поставено лице Петя Славова- сега станала внората най богатата жена в България ( след Цветелина Бориславова,) със собствена банка"Инвест".
Групировката разграби и унищожи Винзавода, остави 2000 души без работа и сега изнася и последните му производства някъде навън.
С парите от продадените инсталации Петя Славова и групировката построиха хотели и вилни селища и сега се излежават по техните плажове.
Старият хотел „Поморие“ също бе приватизиран на хора от "Мултигруп" под името на някаква консервна фабрика.
Предприятието „Точмаш“ оборудвано най - модерно и даващо хляб на 500 души, в 1998 г при правителството на Костов също бе приватизирано на „Мултигруп" и след това разграбено , изнесено и ликвидирано.
Новият изграден петзвезден хотел "Поморие" се владее също от "Мултигруп" построен с руските капитали на олигарха Ершов и след като той почина, го грабна също човек от Мултигруп- Митко Събев.
Сега на на Косата на Поморийското езерото бяха построени незаконно 2 огромни хотела, също на генерали от "Мултигруп" от националната охрана намиращи се под управлението на Борисов, поставили се над закона и по този начин унищожаващи 2000 годишно езеро.
Хотелите и хотелските комплекси построени в бившето "Малко езеро" на Поморие "Айвазовски", "Иглика" и други са строени с руски капитали на "Мултигруп" с участие босове на силови групировки.
Целия туризъм в Поморие - недвижимо имущество и плажове се държи от "Мултигруп" заедно със силовите групировки и се управлява от руските капитали на групировката.

Руските олигархични капитали са придобити със същите престъпни начини както нашите, с ограбване на голямата руска държавна социалистическа собственост от последния елит на КПСС ( у нас на БКП).
От 25 години те се намират в ръцете на последния посткомунистически диктатор в Европа- Путин, също произлязъл от последния елит на КПСС, който ги използва предимно за своите политически цели.
Той лично номинирва руските олигарси с произход в последния комунистически елит или от неговия двор, раздава им източници и държавна собственост за 1 рубла и им позволява вместо да инвестират печалбите си в руската икономика за нейното развитие, да ги изнасят в офшорни зони, наречени „данъчни убежища“- повечето американо- английски протекторати и с тях пълни американската хазна и изпразва руската.

Луканов създаде „Мултигруп“ с цел да извърши с нейните капитали приватизацията, както изискваше поръчания от него в Чикаго американски икономически план „Ран Ът“ и да трансформира голямата държавна социалистическа собственост в частна по американския модел.
БСП създадена от Луканов започна първа приватизацията с един указ № 56 на ЦК на БКП от едно изречение" преминаване от непазарна в пазарна икономика"и без правова държава, която да предотврати последвалия грабеж. Това бе замисъл на БСП за захващане на голямата социалистическа собственост „за мои и свои хора“.

Всички печалби на Русия от продадения нефт и газ на Европа, годишно на стойност над 300 милиарда долара ( изчислени от руски икономисти) се изнасят в офшорни зони "данъчни убежища" и пак руски икономисти са изчислили, че това са всичките пари на руските данъкоплатци влизащи ежегодно в руската хазна. Ще го чуете лично от устата на бившия съветник на Путин Евгени Федоров в това видео https://youtu.be/a1xGE6zsLPo
Федоров, обаче, свързва процеса с прикрепяне на руската рубла към долара и не може да разбере, че се дължи на ГЛОБАЛНИЯ ПАЗАР на неолиберализма, който работи за по силната икономика, като по-слабата икономика се абсорбира от по силната и нейните капитали и национални богатства заминават в банките на по-силната икономика.

Това се случи след 1989 г, когато най-силната в света тогава икономика на САЩ подкупи комунистическите елити на бившите комунистически страни и първо елита на водещата партия в системата КПСС, да внесе американския неолиберален капиталистически модел в СССР – Русия и в останалите страни от бившата комунистическа система, с който да замени старата си система"социализъм", изпадаща от края на 70-те години в хронични икономически кризи поради грешното строене на социализма от източните комунисти, а после САЩ прибра 11 пъти по-слабата руска икономика с нейните капитали и национални богатства в своите банки. Ще прочетете подробности в нашия материал "Как глобализацията превърна комунистите от борци срещу капитализма в едри капиталисти".

САЩ е този който поддържа режима на Путин, защото той именно бетонира американския неолиберален модел в Русия и позволява да се изнасят руските пари в данъчни убежища.

Това съм обяснила в два мои материала:
1. "Как малка България е изяждана от олигархиите на три големи геополитически сили- САЩ, Русия и Турция
"

2. "Капитализъм и социализъм. Неолиберализмът направи Маркс неактуален. Търси се новия Маркс"

Russia kade sa parite
За това и страната с най-големите богатства в света - Русия с население 150 милиона , за 25 години управление на Путин нищо не направи, едва достигна 1:10 от жизнения стандарт на малка 5,5 милионна Норвегия, която също от 40 години е открила, добива и изнася нефт и газ.

Сега минималната заплата в Русия по данни на Руското социално министерство е 122 евро, а в Норвегия е 2200 евро, средната заплата в Русия е 500 долара, в Норвегия е 5000 евро. Руснаците постоянно се пътат- Къде са парите ни ?
При това Норвегия няма и не допуска създаване на олигархия, тя няма неолибералната система на САЩ, а нейния антипод- системата на европейската социална/правова държава. Норвегия не изнасят печалбите от продадения нефт и газ в офшорни зони, влага ги в икономиката и социалната сфера за тяхното развитие , а излишъците трупа в „Национален държавен социален фонд“ за подсигуряване на бъдещите поколения и в момента тя има натрупани средства в акции и ценни книжа два пъти колкото БВП на 350 милионен САЩ.

Путин определя пътя на руските пари към офшорните зони, насочва ги също за инвестиции само към страни, където няма правова държава да провери произхода на влизащите капитали и конфискува мръсните. Той цели преди всичко чрез капиталите си да ги направи свои марионетки и да определя тяхната вътрешна и външна политика.
Без правови държави са всички бивши комунистически страни, а със слабо работеща правова държава и висока корупция са страните от южна Европа- Гърция, Кипър, Малта, Италия , Испания, Португалия.
Руските олигархични капитали са завзели икономиките на бившите комунистически страни, още Малта и Кипър.
Отделно под формата на закупване на недвижимо имущество руските пари навлизат в Гърция, а в последно време в Испания.
В третата по големина икономика в ЕС- Италия руските капитали бяха вкарани от неолибералния режим на Берлускони, демонстриращ голямото си приятелство с Путин и наш Борисов.

Руските олигархични капитали чрез "Мултигуп" навлязоха в България и по друг път- в изкупване на недвижимото имущество по българското Черноморие в единствения работещ отрасъл на България - туризма.
След като изкупи българското Черноморие, Путин се насочи към Испания и изкупува недвижимото имущество на Испания, като е насочил своите брокери в България към Испания.

Отделно нашата "Мултигруп" , след като използва глобалния пазар на неолибералния капитализъм, изнесе много капитали навън, които връща под чужди имена на фирми като концесионери, приватизатори, инвеститори , а нашите управляващите партии и политиците им отварят вратите на държавата ни и ги приемат, като получават процент за джоба си или участват като акционери.
Де факто тези нови "чужди" приватизатори и инвеститори работят с наши ( откраднати от нас) капитали на "Мултигруп" и се кланят на новите им частни собственици - наши крадци и престъпници.

Всички чужди фирми навлезли отвън са с капитали на "Мултигруп", ние нямаме нито един истински инвеститор в България.
Ето ги : Дънди, Софийски води; ТЕЦовете Марица-Изток продадени на американски бизнесмени при правителството на СДС-Костов ( зад които се крият наши изнесени капитали от първите на БСП), големите предприятия за добив на метални подземни богатства-Челопеч, Елаците, Асарел Медет, рудниците на Горубсо и МДК Пирдоп; фирмите в енергоразпределението ЧЕЗ, Е.ON, EVN; фирмите в телекомуникационния сектор- БТК, мобилните оператори; Лукойл, посредническите газови и нефтени фирми при вноса на горива в целия отрасъл; мултинационални компании регистрирани в търговския ни регистър-Монсанто България ООД,Синджента България ЕООД (същата, предвиждаща в Африка инвестиции от 1 млрд долара в земеделски земи),Каргил България, ЕООД,Шеврон България, Експлорейшън енд Продъкшън - ЕООД и много други, владеещи предимно най-важните и най-печеливши отрасли от икономиката, националните подземни и надземни богатства.
Конкретен пример: Понеже нямаме правова държава и няма кой да порвери произхода на капиталите на концесионера и да изпълни закона, ако се провери, ще блесне истината, че канадската фирма "Дънди" проформа е "канадска", зад нея се крие наш "Мултигруп", напълнил я с изнесени български капитали в канадското търговско-икономическо пространство, там купили една умряла канадска фирма, напълнил я до дупка с крадени български пари, сложили едно канадско чучело за изпълнителен директор да лъжат проЗтия български народ и се връщат като "концесионери" на Челопешкото злато под чадъра разтворен над тях от управляващия България олигархичен клан.

Де факто повечето от горе изброените фирми чрез Мултигруп са попаднали в ръцете на Путин и руската олигархия, която изнася печалбите си направени в България заедно със своите в офшорни зони и така определя ниския жизнен стандарт на българите сега.

За това нашето ДС, оставено от Луканов да действа и след 1989 г, се обедини с руското КГБ, работещо за режима на Путин и руските олигархични капитали и заедно действат в България. ДС след 1989 се разпредели по отделни партии и работи за интересите на смесения руско-български олигархичен капитал на "Мултигруп".


За "октопода Мултигруп" още има много да се говори и "Идея за България" ще излезе със специален анализ по въпроса.

ДРД“Идея за България” призовава българския народ в следващите парламентарни избори да обедини вота си под идеята на партията на "Идея за България“ ЗА РЕАЛНА ДЕМОКРАЦИЯ ,ПРАВОВА И СОЦИАЛНА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ”( четяща се на кориците на сайтовете на движението), за да свалим мутренския режим на ГЕРБ, но да не допуснем да се върне на власт неговата майка БСП, а след това да се извърши пълно преразглеждане на прехода и ново преразпределение на собствеността, като по този начин се изтръгнат парите от ръцете на олигархията и я ликвидираме.
Така ще затворим вратите на България за навлизане мръсните заробващи ни руски олигархични капитали, ще пресечем пътищата на руската олигархия да изнася парите на България заедно със своите в офшорни зони и държи българския народ без икономика и с най ниските пенсии и заплати в ЕС.

Ще пресечем и пътищата на Путин към България, да управлява чрез капиталите си българската вътрешна и външна политиката и да ни връща назад в своето развитие в мрачната сталинистка епоха от 20-ти век, да превръща малка България в дъвка в устата на своята олигархия и " троянски кон" в ЕС!

 8 януари 2020 г.
Автор Дора Апостолова, учредител и ръководител на ДРД“Идея за България”

Откъс от моят материал издаващ се в книга "Същност на българския преход"

Записванията за членство у нас стават в главния сайт www.ideyazabulgaria.org

Добавете коментар


Реклами от Google