Joomla Templates Mobile by About Justhost

Sad
Atanas Atanassov : От търсене основно на прилики (не отричам и не критикувам мнението Ви :) ) по-важното е да се търсят някакви начини за промяна на статуквото ... иначе само ще си пишем във ФБ ... предполагам, че и минимална турболенция ще е полезна ... пред устойчивото състояние на "праволинейно равномерно движение" ... :)

Dora Apostolova: Така е г-н Атанасов, съгласна съм с вас и не отричам вашето мнение. Но кажете, вие предлагате ли начини за промяна на статуквото? Начините за промяна на статуквото не могат да се предложат от редовия човек, а от неговата интелигенция. Интелигенцията е водеща сила във всяка общество. Така ,както са постъпили нашите деди от Възраждането. Нашата интелигенция тогава са хъшовете, тя намира начините за Освобождение от турското робства. В кафенетата на Браила, Букурещ, Одеса, Белград, Виена, Прага, Братислава, Париж, Лион, Марсилия, Лондон, Чикаго ... нашите хъшове научават тогавашния развит опит на Европа-идеите на Френската революция за свобода, независимост, равенство и справедливост, адаптират ги за условията на България и образоват с тях народа ни. Идеите на Френската революция стават основа на идеологията на Левски „За чиста и свята република“ разпространявана със словото и цървулите, върху тях стъпва революционна поезия на Ботев и гениалната четническата си тактика на Раковски.

Сегашното преходно статукво на България е американския вариант на неолибералния олигархичен капитализъм, в който народът ни живее последните 30 години.
Той е доказал своята реакционност , ретроградност и несъстоятелност, провалил се е в собствената си родина и мека- САЩ. Остава да го заменим с друга система, тази на хуманната и човешка социална /правова европейска държава издържала ударите на американския неолиберализъм и показала своято жизненост и устойчивост.
Но това може да свърши само нова европейски възпитана и насочена интелигенция.
Тя вече се е родила в редиците на новата българска емиграция. Първенец е "Идея за България", чийто емиграция първа започна да се рови в настоящето преходно мутростатукво на България и да търси начините то да бъде ликвидирано.
Но никой не желае да ни покаже и даде думата в официалните медии. Защо? Защото те се владеят от политическите носители на неолибералното статукво. Вички големи управлявали през прехода партии и техните олигарси- БСП, СДС, ДПС, ГЕРБ заедно с малките-техните слуги са неолиберални партии на едрия олигархичен капитал и продукт на неолибералната система. Те всички са произлезли от последния елит на БКП и са създали новата политическа класа произлязла от старата комунистическа, носителка на мисленето и прийомите на управление на комунистите. Тя бута напред старата комунистическа интелигенция от тоталитарната държава, обслужвала единствената партия в държавата БКП и нейния елит, а след 1989 г продължила да обслужва техните деца, на които бащите по комунистически навик „по наследство“ предадоха заграбеното от голямата държавна социалистическа собственост.
Настоящата българска интелигенция, както и обществото ни , са разделени на две- русофили( путинофили) и американофили, враждуващи помежду си, но еднакво работещи за бетониране на неолибералния капитализам у нас, ще го прочетете в материала ни "
Русофили", "русофоби", "американофили“ и „американофоби" еднакво ограбват България" .
Русофилите обграждат новия ни президент Румен Радев- представител на най путинвидната партия БСП с 36 руско-български олигарси, а американофилите  излизат под четката на "Отворено общество" и са свили гнездо в американското лоби на НАТО у нас. И двата лагера еднакво бетониран неолибералния капитализам у нас.

За да покажем новата интелигенция и нейните идеи, ние трябва да свалим и отнемем властта от ръцете на настоящия посткомунистически елит, за да си върнем заграбеното от него, отворим пътя за демокрация и изграждане на правова държава и направим медиите да работят не за политическата класа и нейното статукво, а за обществото и неговите целокупни интереси както е в европейските демократични общества с правови държави.

Atanas Atanassov : Dora Apostolova струва ми се добре, когато не може да се направи каквото трябва, да им се помага да се премахват взаимно :) . Може би Ви изглежда несериозно, донякъде съм съгласен, но е въпрос на тактика. Към Главната цел могат да водят както магистрали, така също пътища, пътечки, ... :) . Естествено че докато се ходи по тесните пътечки е добре да се мисли за магистрали и по възможност да се правят. От друга страна, не всички ще са съгласни да минават по магистралите, които бихме счели за 'правилните' :) ?

Dora Apostolova: Atanas Atanassov , къде четете да предлагам да оставим партиите сами да се с самоунищожават без опозиция? Това са теории родени от самото мутростатукво в негова полза. С бездействието на нашата настояща сервилна на статуквото интелигенция, която не е в състояние да роди силна ИДЕЙНА опозиция на мутростатуквото , ние подаряваме доброволно ВЛАСТТА в ръцете на същите партии , те да я използват за да си правят закони в НС с които „законно“ да продължават грабежа над нас докато затрият България?!
Олигарсите на двете най големи партии БСП и ГЕРБ от 10 години водещи „битки“ помежду за властта, не развиват икономиката, не откриват нови производства, не отварят нови работни места, това не вдигна жизнения стандарт на българите, даже стана най-ниския в Европа.
Поради липса на стандарт и работни места в страната населението продължава да се изнася, само миналата година са напуснали страната 50 000 души, вече над 4 милиона български граждани са напуснали страната след 1989 г откак този посткомунистически престъпен елит захвана властта в държавата.
Вижте поведението на двете най-големи партии БСП и ГЕРБ от 10 години водещи „битка“ помежду си за властта? В тази битка виждате ли техните олигарси да са обеднели и сами да се самоубиват? НЕ! Напротив, благосъстоянието на олигарсите расте и цъфти за сметка намаляващото благосъстояние на редовите хора.
Финансовият олигарх на ГЕРБ Бойко Борисов използва властта си вече 9 години да върти в своите банки СиБанка и Корпоративна банка парите на данъкоплатците си и да прибират печалбите им на стойност милиарди евро без да внесе нито процент лихва в държавната хазна.
Така бат Боко да „отчита“ пред ЕС висок ръст на икономиката само с финансови игри без нито цент да инвестира в икономиката на страната, без да развива нови производства, да отваря нови работни места и по такъв начин да определя нашия стандарт, нашето бъдеще.
През тези 9 години обедняхме още повече, а бат Боко прибра в джоба си над 4 милиарда евро печалби на банките си .
36-те олигарси на БСП продължават да са собственици на цялата икономика и понеже в опозиционната фалшива битка за власт между БСП и ГЕРБ, Бат Боко, който държи цялата финансова система на страната,коли и беси, не дава финансиране от банките си на олигарсите на БСП и ги принуждава те да търсят руски пари, като по този начин отварят вратите на Путин и олигархията му да нахлува и завладява икономиката на България и Путин да диктува задкулистно външната и вътрешна политика на държавата.
Трябва да се отнеме властта от ръцете на старите партии и се извадят от НС. Това може да направи единствено българската интелигенция и българския избирател. Интелигенцията трябва да роди ОПОЗИЦИЯ на сегашните мутропартии, тя да бъде не корпоративна партия на едрия олигархичен капитал, а ИДЕЙНА партия работеща за целокупното общество, с градивни идеи за бъдещето на България, както е в развития демократичен европейски запад, а българския избирател с обединения си доброволен вот и ново пораснало съзнание, да я вкара с голямо мнозинство в НС, да не допусне старите партии в Парламента или ги остави малцинство в него и по такъв начин да им отнеме властта, а след това със свое законодателно мнозинство приема закони с които поставя основите на правовата държава и я пуска срещу мутростатуквото.

Правовата държава по естествен начин ще  срине мутростатуквото, ще извърши първо преразглеждане на бандитски ни преход, ще върне собствеността на народа заграбена от партиите през прехода, ще изправи на съд крадците и мародерите , ще ги конфискува до 10-то коляно и ще ги завре в пандиза да завършат живота си. Така правовата държава ще внесе справедливост в обществото, ще възстанови човешките ресурси, ще върне бъдещето на народа ни, ще отприщи неговите творчески сили напред.В настоящето крайно дясно неолиберално политическо пространство на България няма баланс, т.е. липсва опозиция да му се противопостави. Нужна е нова ИДЕЙНА ОПОЗИЦИЯ и тя трябва да бъде непременно ЛЯВА.
Всички български партии създадени след 1989 г са десни неолиберални партии. Няма баланс в българското политическо пространство, понеже няма лява партия. Предишната лява партия БКП се самоунищожи под удара на собствените си грешки.
Наследилата я БСП от първия си час е крайно дясна неолиберална партия на едрия олигархичен капитал. Но понеже БСП наследи бившата лява партия БКП, тя лъже хората, че е лява партия и така монополизира лявото политическо пространство, не позволява да се роди нищо „ново ляво“ в него.

Проблемът е още един- за нова лява партия е нужна и нова лява идеология, старата лява идеология не е актуална вече. А все още Европа не е намерила новата лява идеология да се бори ефективно срещу последния вариант на капитализма -неолибералния, за това и в нейните нови леви сили са все още слаби.
Аз правя опити да намеря тази нова лява идеология и това отразявам в материала си за Маркс“ Капитализъм и социализъм. неолиберализмът направи Маркс неактуален. Търси се новия Маркс
Още написала съм я във вид на „ЗНАНИЕ за реалната демокрация правова и социална държава на Европа“ за нуждите на лявата партия която създаваме. Също и как тя работи в условията на България, развита в ДОКТРИНАТА на „Идея за България“ намираща се в главния и сайт www.ideyazabulgaria.org

Автор Дора Апостолова
2 февруари 2019 г.

Добавете коментар


Реклами от Google