Joomla Templates Mobile by About Justhost

Бившият съветски президент Михаил Горбачов
Електронният сайт Rurofili.bg публикува последното изявление на бившия съветски президент Михаил Горбачов:“САЩ вече са въвлекли Русия в нова Студена война и не е изключено да предприемат следващи стъпки към истинска война” като супер меродавно и гордо се подписа под него „Национално движение-Русофили“. 


Отдавна следя публикациите на българските русофили и Горбачов и с пълно убеждение мога да заявя, че те продължават да са замръзнали в 70-те години на миналия век в епохата на Студената война, без да разбират политическите процеси след навлизането от САЩ в Европа на последния вид на капитализма-неолиберализма, владеещ и млатещ света в последните 30 години.
Те продължават да не виждат, че старото "империалистическо(идейно) противопоставяне" между Русия и САЩ от времето на Студената война( между САЩ и СССР) вече не съществува. Горбачов и последователите му Елцин и Путин въведоха в Русия неолибералния олигархичен американски икономически и обществен модел и направиха Русия копие на САЩ, а после моделът от Русия дойде в България с тесните връзки между БКП и КПСС.
Сега САЩ, Русия и България се различават само по сурЯтите на олигарсите си и упражняват един и същ икономически и обществен модел- американския неолиберален капитализъм. Руската рубла е прикрепена към долара и руските олигарси използват глобалния пазар на неолиберализма да изнасят парите на Русия( заедно с парите на България) в американски банки. Така "империалистическото съперничество" се замени с "олигархическо съдружие".

Сега между САЩ и Русия -двете най-големи ядрени и енергийни сили в света и производители на конвенционално оръжие, има само икономическо съперничество между олигарсите им управляващи страните, които делят енергийните и оръжейни пазари на света.
Руската олигархия е смесена по комунистическа линия с българската, заедно с нея владее цялата икономика на България, изяжда малка България и изнася парите и заедно със своите, в американски банки. Рейгън успя да подкупи последния елит на КПСС начело с Горбачов да внесат в Русия модела на американския неолиберален капитализъм с неговия глобален пазар, който работи единствено за частните американски банки, пълни хазната на САЩ и прибира 40% от парите и националните богатства на света в банките и хазната на САЩ.
Елцин и Путин продължиха делото на Горбачов, а Путин-наследникът на Елцин, наложи авторитарен режим по подобие на стария сталинистки комунистически режим, роди всички олигарси на Русия с произход в последния елит на КПСС, раздаде им за 1 рубла икономиката на Русия и всички национални богатства на Русия и сам стана първи олигарх. Сега прави напъни да се короняса за следващия руски император. Като го питат колко му е богатството, отговаря:“Това не е важно, важното е, че владея цяла Русия!“

Новоизлюпените за 1 нощ олигарси от бившите руски и български комунисти, за благодарност постъпиха по един и същ начин. Комсомолците и шуробаджанаците на властта получили за 1 лев предприятия, вместо да ги развият, ги продадоха, прибраха парите, изхвърлиха милиона хора безработни на улицата, изнесоха капиталите си с черни куфарчета навън, купиха си вили и къщи в най-скъпите места за живеене по света и сега се изтягат на "Миями бийч" или на курорт в Южна Африка и си живеят живота, без да им пука за съдбата на нацията и родината.
От тогава руските (и наши) олигарси не произвеждат нищо, а разчитат единствено на добива на източници. Затова сега 75% от БВП на Русия се формира само от износ на нефт и газ. Ето защо с поевтиняването преди месец на световната цена на барела нефт, руската рубла девалвира два пъти спрямо долара и еврото, а руската икономика изпадна в колапс и се сви с 40%, руснаците спряха да внасят стоки отвън, спряха да пътуват на вън, сега ще спрат и да ядат щото нямат собствени производства.
П
утин привика олигарси си като „събранието на Фобс“ да ги моли да раждат производства, но добили огромна икономическа мощ и с нея чувствайки се напълно независими от властта, те му отказаха и продължаха по старому.

Тесните връзки между КПСС и БКП свързаха българските и руски олигарси в едно цяло, тази смесена олигархия сега владее цялата икономика на България независимо, че са избутани на преден план българските олигарси.Сред тях има и пряко назначени от Путин като Валентин Златев на Лукойл, но зад всеки български олигарх се крие най-малко един руски олигарх.
Руската олигархия е по-силната като представител на икономика с големи природни ресурси и отнася парите на България не в руски, а в американски банки, по простата причина, че рублата не е конвертируема валута, а долара продължава да бъде единствената световна разменна валута. От това печелят само американските банки, които пълнят хазната на САЩ.

Американският неолиберализъм поддържа първото място на долара като световна разменна валута с „печатане на пари на поразия“ и с офшорните банкови райски кътчета без данъци, привличащи парите на целия свят. Не случайно неолиберализма с глобалния му пазар се роди в САЩ през 70-те години, а Рейгън успя със специална външна политика да го разпространи по света и да стане единствения действащ вид капитализъм сега, победил целия свят. За неолиберализма и неговия глобален пазар е характерно това, че няма значение националността на фигурата, която управлява фирмата, а какви са КАПИТАЛИТЕ на тази фирми. Това е една от характерните черти на глобализма(неолиберализма), който не признава национални граници и правила в движението на капиталите.
Ако се провери произхода на капиталите на чуждите фирми у нас, намиращи под формата на концесионери и приватизатори, ще се разбере, че са българо-руски т.е. крадени и изнесени български и руски капитали.

В САЩ не се гледа произхода на парите постъпили в техните банки и въртящи се в икономиката, а на тези които имат пари се отварят неограничени бизнес хоризонти независимо от произхода на капиталите им. Това се използва от смесената руско-българска олигархия да купуват американски, канадски и други фирми от страни, чийто търговско пространство е обединено с американското, пълнят ги с изнесените си пари в американско-английска или друга чужда банка и ги връщат в България, като с помощта на властта( на техните партии), стават концесионери на националните ни богатства. Такава е канадската фирма „Дънди“ пълна с капитали на „Мултигруп“ изнесени в общото американско-канадското търговско пространство. Такава фирма е концесионерът на „Софийски води“, настанен там от френската банка „Париба“, пълна с изнесени българо-руски капитали. Такива са енергоразпределителите ни- ЧЕЗ, Е.ON, EVN, докарани в страната от управлението на НДСВ със съгласието на БСП и ГЕРБ и стотици други...
И понеже фирмите са американски или с други националности, тези, които не познават как работи глобалния пазар на неолиберализма си мислят, че това е американска или чужда олигархия, а де факто са изнесени от Русия и България в САЩ капитали, собственост на смесената руско-българската олигархия и също от Англия, Канада, Южна Африка и други страни със силни икономики, чийто търговско пространство е обединено с американското.
В България 80% от бизнеса са офшорни фирми и банки с "неизвестен" собственик, регистрирани в банкови райски кътчета неплащащи корпоративен данък в България.

В САЩ не е заложено в конституцията и законодателството „разделението между икономическите интереси и властта и политиката“, каквото съществува в другия и противоположен на САЩ социален и обществен модел- този на „европейската правова и социална държава“ упражняван в западна Европа и най-добре представен в най-развитите европейски страни от северна и средна Европа- Швеция, Финландия, Норвегия, Дания, Холандия, Германия, Австрия, Швейцария( Франция и Белгия), 6 от които ръководят ЕС.
Разделението между икономическите интереси и властта и политиката е ново, родено в Европа с раждането на специфичния европейски социален и обществен модел след II Световна война , така известната СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА( wefare state). 
В изброени по-горе най-развити европейски страни разделението на корпоративните интереси от властта и политиката( наричано от мен-“четвъртото разделение на властите“) е заложено в конституцията и в антикорупционното им законодателство и то не позволява раждането на олигархия, едрия капитал да управлява държавата. А с главния действащ „закон за произхода на капиталите“ на това разделение на властите, се следи за чистотата на въртящите се капитали и не се позволява в икономиката да навлизат вътрешни и външни мошеници-инвеститори, които да експлоатират и ограбват народите им.

Между тези най-развити европейски страни обаче има разлики, в зависимост от силата на правовата им държава. Например Франция( и Белгия) е известна с това, че там това разделение на властите не действа така добре, както в останалите държави и те се смятат за страни с по-слаба действаща правова държава в сравнение с останалите страни в осморката. Това съм описала в статията си за Мари льо Пен. В тези страни единствено се позволява в техните банки да навлизат наши капитали, понеже банките са частни и неконтролируеми от властта, особено в последните 20 години, когато масирано в Европа управляват неолиберални партии. Във всички западноевропейски държави до края на 80-те години главните банки бяха държавни, но под натиска на навлезлия от САЩ неолиберален капитализъм те бяха раздържавени и станаха частни. Именно частните банки станаха проводници и откриха вратите на Европа за навлизане от САЩ на крайно десния неолиберален капитализъм, известен още с името “финансов капитализъм“ при когото главни субекти са частните банки в симбиоза с едри корпорации- новата финансово -корпоративна олигархия,захванала властта в САЩ и страните приели американския неолиберален модел- Русия, Китай, от южна Европа- Гърция, Италия, Испания, Португалия.

Неолиберализмът при навлизането си в Европа унищожи нейните стари леви политически сили строящи социалната държава- комунистите на изток и социалдемократите на запад и ги превърна в неолиберали. Затова в последните 20 години неолиберализмът се ширеше без опозиция в Европа и нанесе огромни щети на европейската социална държава.

В САЩ липсата в законодателството на разделението на корпоративните интереси от властта и политиката е довело до управление на държавата от едрия финансов корпоративен капитал- банките, обединени с едри корпорации, каквото у нас е обединение между СиБанка ( КТБ) с двата корпоративни кръга „Мултигруп“ и „Капитал" управляващи двата най-големи партийно-олигархични клана на БСП и ГЕРБ.
И пак в 6-те най-развити европейски държави от горния списък, които са и силно работещи правови държави, спазващи законодателството си с точките и запетайките, не допуснаха частните банки да се съединят с големите корпорации както е в САЩ. Известно е, че в тях не бе допуснат неолибералния капитализъм да навлезе именно поради силно работещата им правова държава. Неолиберализмът навлезе в страните от Южна Европа поради слабо работещата им правова държава. А в бившия комунистически блок в източна Европа, поради липсата въобще на правова държава, неолиберализмът навлезе дълбоко и изцяло и унищожи социалната им държава, даже ги превърна в пълни сателити на САЩ изсмукващ парите им.

Понеже България упражнява от 1990 г. модела на неолибералния капитализъм на САЩ, донесен от първите две партии БСП и СДС с американския икономически план „Ран Ът“ и в законодателството и липсва закон за проверка на произхода на капиталите, пък и липсва правова държава да съблюдава изпълнението на закона, ние не можем да видим руско-българския произход на капиталите на външните и вътрешни концесионери и приватизатори. Това не се знае от нашите русофили и те по съветски тертип не могат да отделят Русия от реакционния и ретрограден олигархичен режим на Путин, смесват ги в едно тесто и възвеличават Путин като ”единствен способен да се справи( ликвидира) със САЩ“, без да виждат олигархичното сътрудничество между САЩ и Русия и пълното владеене от страна на САЩ както на финансите на Русия, така и националните и богатства.

В САЩ липсата на разделението на корпоративните интереси от властта и политиката е довело до едно друго положение, което няма да видите в западна Европа. В САЩ почти всички притежатели на банки са евреи. Това идва не само от липсата на това разделение на властите, но и от факта, че евреите в САЩ са голяма част не по произход, а по вяра. Вече се счита, че над половината население на САЩ са евреи. Хората там са заразени от Рокфелер и мечтаят да станат новите Рокфелеровци. Тъй като САЩ продължава да се счита най-силната икономика на света, поради позицията на долара като първа световна разменна валута, нейния финансов елит играе ролята на „световен финансов елит“.
Същото положение е и в Русия, понеже общественият модел на Русия е идентичен с този на САЩ. Почти всички олигарси в икономиката, в банките и в ръководния елит на Русия около Путин, са евреи по вяра, не по произход.

Не знаещи нищо за американския неолиберализъм, нито за разликите между американския неолиберален обществен модел и този на западна Европа, нашите русофили, които продължават да вярват във вечната и нерушима руско-българска дружба, внушена им от старата идеологическа комунистическа система с 45 години промиване съзнанието на две поколения българи, сега хвърлят стрелите си и считат за виновник за разграбването на България през прехода само външни фактори и това според тях е САЩ, неговия Федерален резерв, „американско-израелската олигархия“ или „Мосад“...
Но те забравят за 15 годишния авторитарен режим на Путин, ръководещ смесената руско-българска олигархия, както и нашите политици, които именно отварят вратите на държавата ни както за неолибералния капитализъм, така и за руската и световна олигархия под формата на концесионери и приватизатори, да заграбват националните богатства, изнасят парите на България, да експлоатират българския народ и го държат с най-ниски пенсии и заплати в света.

Най-голямото заблуждение е да се счита Путин за комунист! Комунистите се борят срещу капитализма, а Путин е КАПИТАЛИСТ, създател и номинирал олигарсите на Русия,станал техен татко и майка, бетониращ в Русия последния вид на капитализма -неолибер алния ( олигархичен) капитализъм! 
КГБ-истът Путин сложи КГБ под мишницата си и го накара да работи за него и олигархията му. Сегашната КГБ не само запази методите на работа на старата сталинистка КГБ, но се напълни с най-криминалните елементи, под чиято диктовка се възпламени вътрешната война в независима и суверенна държава Украйна по действащото международно право и извършват зверствата над местното население по Чеченския вариант. Така, както стана в България, след като Луканов и Жельо Желев амнистираха всички рецидивисти и убийци, пуснаха ги на свобода, от тях се създадоха силовите групировки, а после... ги вкараха в политиката. Така в първите дни на разпалената от него война в Украйна, Путин пусна всички убийци от затворите и ги прати със специална задача да убиват в Украйна. За това разказват стотиците украински сайтове в социалната мрежа.

Путин e продукт на последния елит на КПСС и неговия мозъчен тръст -КГБ, той бе назначен от Елцин- наследника на Горбачов.
Путин създаде най-мощната пропагандна машина в света и бълва пропагандата си на всички възможни езици, с всякакви фалшификати, наричайки редовно избраното правителство и парламент на Украйна „фашистка хунта извършила преврат в Киев“. Промива с пропагандата си съзнанието на руснаците живеещи в Украйна, че украинците са "фашисти" и искат да ги убият. Изпратените от него и Янукович снайперисти да убиват на Майдана нарече „провокации от страна на украинците“. Все едно украинците сами са се убивали и пускали бомбите. Прати платени и подготвени свои хора да оглавят руснаците ( и мътят главите им) в източна Украйна и ги представя за "доброволно сражаващи се за родината".  Руските сепаратисти в източна Украйна под ръководството на КГБ свалиха малоазийския пътнически самолет, а Путиновата пропаганда го преписа на украинската армия с хиляди фалшиви снимки и видеомонтажи пуснати в електронни сайтове и медии. Прати свои хора да извършат референдума в Донецк с войнишки маски на лицето и оръжие в ръка и го нарече „истинско народовластие“. За възпламенители на войната в Украйна се сочи САЩ и НАТО, без да има нито един американски нито НАТО-вски танк или войник в Украйна. Руски войски окупираха Крим по най-незаконни начини, след като Русия има договор от 2005 г. с Украйна за взаимно признаване и зачитане на границите, а окупацията на Крим нарече „освобождение от украинската фашистка хунта“ и „историческа необходимост“. Ежедневно десетки руски танкове, тонове оръжие и руски войски пресичат границата на Украйна и поддържат огъня на войната, вече над 10 000 са убитите украински войници в защита на родината, убити са десетки хиляди цивилни граждани, 2 милиона хора са напуснали родните си места да се спасяват от огъня на войната, а обкръжението и пресата му с най -невинни очи отричат тези факти.
Ежедневно путиновата пропагандна машина фабрикува фалшификати на всички езици. Например, отрязали едно предаване на Германската национална телевизия, подменили казаното от водещия с друг глас и други думи, но умело пунтиращ гласа на оригиналния водещ, а на местото на старите му думи сложили нещо съвсем друго. Слагат всякакви фалшификати в устата на известни европейски политици без те сами да знаят, с които се възвеличава Путин и обкръжението му- най-великия, единствен и прочее.

Борбата на украинския народ е крайно тежка, понеже се води на два фронта- (1) срещу външния агресор- Путин и неговите войски, който се стреми да окупира и присъедини независима и суверенна държава Украйна към новия СССР-Евразийски съюз и прибере за руските олигарси нейните национални богатства-в Донбас и (2) срещу своите олигарси, натресени им от КПСС под предводителството на първия олигарх на Русия- Путин, свързани с руската олигархия и предаващи Украйна в ръцете на Путин.
Това е война между олигарсите на двете страни ,но предвождана от Путин и неговата олигархия ,като икономически по-силната. 
Украинците нямат политическа система, сегашната им политическа система е олигархична, с партии на олигарсите, а самата олигархия им бе натресена от бившата КПСС( комунистите на Горбачов), от чийто среди излязоха олигарсите. За това и бе избран за президент олигарха Порошенко със собствена партия, която в момента води съглашателски преговори с Путин. Украинците в момента са се вдигнали на борба срещу Порошенко и ще го свалят.

На здравомислещия човек е отдавна ясно, че Путин започна войната в Украйна, а не САЩ и едва ли на САЩ ще се позволи да  се намеси в нея на терторията на Европа. С всичко това режимът на Путин стана №1 световен терорист, а САЩ падна на втора позиция. 

Мирен протест на руски гражданин срещу арестуването и съденето на руския журналист Юрий Крючков
Путин по почина на Сталин ликвидира всякаква свобода на словото, като хвърля в затвора всеки журналист дръзнал да каже истината за неговия режим. Също опитите за опозиция срещу режима му завършват в затвора. Цялата преса на Русия излиза от цензурата на неговата канцелария.
От канцерарията си бълва фалшиви статистити за своя висок рейтинг за да си подържа имиджа на велик лидер, сплотяващ руското общество под ореола си. 
Ликвидирал е напълно и политическия плурализъм.Всяка регистрирана партия трябва да бъде идеологически еднаква и с програмата на неговата „Единна Русия“. Путин поддържа избирателната система на старата тоталитарна комунистическа държава, където ЦИК е политическа избирана и се оглавява от най-голямата партия, неговата партия с аверите му Жилиновски и Зюганов държат ЦИК и фалшифицират крайните резултати в нея по завета на Сталин “Не е важно кой гласува и как, а кой брои накрая!“.

Същото става и в България, където двата олигархична клана на БСП и ГЕРБ произлизащи от последния комунистически елит, фалшифицират изборите в ЦИК и подменят вота на избирателите от 2009 г. насам.

Страшното е, че огромна част пропагандата на Путин е насочена към българите. Путин използва факта, че България е окрадена от смесената руско-българска олигархия и достигнала дъното на мизерията и бедността, езиците ни са близки, азбуката обща, редовия българин лесно чете руска преса и му промиват мозъка. Вчера гледах в уoutube филм за България на руски с текстови превод на български, сегашната жалка действителност в България бе предадена много достоверно, но накрая, вместо да каже, че истинските виновници са само българските политици, завършва с думите. „Ето, всичко това ви го направи ЕС! Елате под крилото на Русия и ние ще ви направим богати!“. За мен това значи следното: Елате под крилото на руските олигарси да ви до изстискаме,да ви грабим заедно с нашите олигарси и да ви превърнем в суровинен придатък на Русия!

Аз обяснявам това в моите научни трудове за неолибералния капитализъм, но ограничените мозъци на нашите съветски русофили веднага реагират отрицателно. Един ме нарече "изчадие на Мосад" , друг ме обвини в пристрастие към руската олигархия, според него „твърде много съм споменавала руската олигархия и по-малко съм говорила за американско-израелската“.Обяснявам им, че те са едно цяло, че американо-израелската олигархиа е краен победител, понеже прибира в банките си парите както на руската, така и на българската олигархия, т..е парите на руския и български народ, но те надъхани в старите комунистически идеологеми за вечната и нерушима руско-българска дружба-не искат да ме разберат. Не случайно народът ни назовава останките на съветските комунисти -русофили у нас “дървени глави“.
Тези нашенци, които четат и вярват на Путиновата лъжлива медийна пропаганда и реват за славяните, като забравят ,че и украинците са славяни, аз наричам НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ. 
Това са политически русофили, вярващи в във вечната и нерушима българо-руска(съветска) дружба набивана им от хитрите комунисти, от първите стъпки в тяхната тоталитарна система(чавдарче, пионерче, комунистче) и безнадеждно зомбирани.
Още Димитър Благоев Дядото- който не е бил комунист, а натурален марксист го е казал:
“Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите”. 
И на Майстора: “Съществува една отлична перспектива за застрашените от руския царизъм балкански народи – създаването на независима държава Украина, която да бъде буфер между Руската империя и европейските държави”.

Считам за огромно нещастие 45 годишното господство на насила натрапената ни идеологическата комунистическа система, промила съзнанието на 2 поколения българи, направила ги комунисти в главата, без да си били партийни членове, оставила ги без разбиране за демокрация и правова държава. За това сега борбата на народа ни за отхвърляне на новото неолиберално олигархично робство далеч изостава от борбата на другите европейски народи, започнали още преди 3 години социалната си революция за прогонване на американския неолиберализъм от Европа. Такава е партията на гръцкия народ СИРИЗА победила преди няколко дни в парламентарните избори. 
Но гърците не са живели в идеологическа система като комунизма, имат по-развито от българите разбиране за демокрация, правова държава и са свободни по дух, не се страхуват от ДС, нито от своите мутри, за това и СИРИЗА от която съм се учила, събра за 3 години 3 милиона членове, хора с открити чела. 
Сега българите все все още не разбират антинеолибералния характер на СИРИЗА, пък и няма кой да им каже освен „Идея за България“ и това се използва от нашата олигархия да пуска в своите медии всякакви дезинформации за целите на борбата на СИРИЗА.

У нас тези кръгове от бившата ни ДС, които след 1989 г отидоха да работят под крилото на КГБ, сега оформят новата 5-та колона на Путин в България и замаяни от мириса на парите са готови и майчиното си мляко да продадат, за да изпълнят заръките на „вожда“ да изкарат България от ЕС и я вкарат в новия СССР- Евразийския съюз, граден от Путин. Тези нашенци работещи за КГБ и закачени за кесията на Путин, напълнили гушите си с жълти руски рубли, не виждат действията на руско-българската олигархия у нас ограбващи и изнасящи парите на България, докарали народа ни до положение на „народ на доизживяване“. Те са станали особено активни в последно време, завладели са повечето български медии, чийто собственици са от средите на смесената руско-българска олигархия, превеждат от руски и разнасят пропагандата на Путин.
Те не правят разлика между режима на Путин и Русия и бъркат в душата на българина със старите чувства на благодарност към освободителка Русия от турското робство, сочат изградените паметници, лицемерно плачат за славянството и Русия, без да виждат, че и украинците са славяни, нито виждат, че самият руски народ е започнал мащабна битка за сваляне на реакционния и ретрограден режим на Путин, възпламенил братоубийствената война в Украйна.

Думите на един от опозиционерите на режима на Путин- Максим Кантор
Прибавям снимка с думите на един от опозиционерите на режима на Путин- Максим Кантор, много популярен в руските социални форуми, да видите как самите руснаци оценяват режима на Путин. 

Петата колона на Путин у нас са свързаните със смесените руско-българските олигархични капитали или са на тяхна хранилка, също сред тях са и някои заблудени хорица с ниска политическа култура. Тези "бизнесмени" са част от мутрите и престъпниците, които разграбиха България през прехода! Тях със сигурност народът ни трябва да назове НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ и прати на гилотината на историята!
Поради внасянето от комунистите у нас на олигархичния(неолиберален) американски модел от Русия, тя от „освободителка“ се превърна в „поробителка“. За това считам , че понятията „русофили“ и „русофоби“ в днешен ден трябва да се заменят със „защитници и предатели на национални интереси“.

Русия на Путин вече не не е държава за която той я представа, тя е потънала до уши в олигархия, икономиката, източниците и територията й е разпределена между олигарсите, които владеят и определят количеството слънце, вода, небе, земя и свобода на руските граждани, изнасят парите на държавата и руските данъкоплатци в американски банки и пълнят държавата хазна на САЩ. Най-малко руските олигарси ще тръгнат да ни освобождават от новото олигархично робство наложено ви от самите тях.

Русия на Путин вече не дава пари даром, а иска закупуване на активи от икономиката от най-важните отрасли и в страните и където тя притежава активи в икономиката, внася олигархичния си политически модел и започва да произвежда олигарси.
Най-фрапиращ пример у нас е продадената през 1999 г. от правителството на Иван Костов рафинерия “Нефтохим“ на руския енергиен гигант Лукойл. Гигантът само проформа е държавен, де факто той се владее от руските олигарси под диригентската палка на първия олигарх на Русия -Путин. По стари комунистически връзки Горбачов-Луканов, Путин
Русия дългове и управление
назначи през 1999 г.правешкия селянин Златев, чийто баща е бил близък с Луканов и Горбачов, за изпълнителен директор на Лукойл и го държи там неизменно до сега.
Така Путин направи Златев частен монополист в стратегически сектор на икономиката ни, неформален собственик и олигарх, направил за 1 петилетка лично богатство от 500 милиона. Българският Лукойл е единственото предприятие за горива в България и стратегическо предприятие, което влияе и определя насоките на развитие за цялата българска икономика. Олигархът Златев под диригентската палка на Путин определя еднолично цените на горивата на българския пазар, които постоянно растат и съзнателно се държат най-високи в света, смъкващи кожите на най-бедните потребители- българските. Монополистът плаща 10% корпоративен данък, а останалите 90% слага в джоба и с помощта на глобалния пазар ги отнася в руски и от там в американски банки.

Подобна е и съдбата на другия енергиен олигарх Сашо Дончев, чийто фирма "Овъргаз" започна като подразделение на Мултигруп с 50% участие на Газпром, също владеещ се от олигарси под командата на Путин. Дори Сашо Дончев е заел председателското място на Българска стопанска камара, чиято главна задача е да развива малкия и среден производителен сектор. Но едва ли олигархът Сашо Дончев работи за малкия и среден бизнес, освен да използва този престол за развитие на своя едър бизнес.

Сега България се управлява от олигархия, която притежава и определя политиката на всички големи и малки партии в България. Понеже нашите олигарси са свързани с руската, а отделно парите им се съхраняват в американски банки, се кланят и на Русия и на САЩ, възвеличават Путин и неговия авторитарен режим, а от друга страна са направили България, без да питат народа и, в пълен сателит на САЩ, на когото усърдно се кланят и целуват крака, изпълняват всякакви негови команди да закупува американски оръжие, с единствена цел- САЩ да пази добре богатствата им крадени от нас. Даже внесоха американски бази, с които да си защитят гърба от народното недоволство, пак без да питат народа си, с типичното си комунистическо мислене без разбиране и упражняване на демокрация и правова държава.
Това раздвоено положение на българската управляваща олигархия, особено след започнатата война на Путин срещу суверенна държава Украйна за заграбване на националните богатства на украинците - Донбас, стана причината Европа да ни смята за „троянския кон“ на Путин в ЕС и да храни огромни подозрения към управляващите ни. Най-сетне Европа заговори на глас за наличие на руско-българска олигархия у нас.

Така смесената руско-българска олигархия краде и отнася стандарта на българите и ги държи с най- ниски пенсии и заплати в света. Никой не може да прави промени в насоките на развитие на българската икономика, нито да започне нечие производство без да се съобразява с българо-руската енергийна олигархия на двата най големи мафиотски олигархични клана БСП и ГЕРБ и кръжещите около тях по-малки слуги на големите - СДС( сега пребоядисано в „реформатори“), ДПС, АТАКА с двойника и НФСБ, използващи властта да крадат от обществения продукт от държавната хазна, националните богатства, парите и жизнения стандарт на българите.

Истинска трагедия е споходила руския народ с управлението на Путин внесъл и бетонирващ в Русия модела на неолибералния капитализъм, неговите олигарси владеят всички природни източници, плащащ само 13% плосък данък и останалите 87% прибират в джобовете си. Затова страната с най-големите богатства в света- Русия, за 30 години „перестройка“ достигна едва 1/10 от доходите на норвежците, които също от 30 години са открили и добиват нефт. За разлика от Русия, Норвегия е социална и правова държава без олигархия и всички излишъци от печалбите идващи от добива на нефт отиват не в гърлата на олигарси, а в „Националния социален фонд“,намиращ се в Норвежка централна банка за социалното подсигуряване на бъдещите поколения. Малка 5 милиона Норвегия сега е най-богатата страна в света, във фонда си е натрупала средства колкото брутния национален продукт на САЩ.

Руската рубла бе свързана с долара и това улесни руските олигарси да изнасят парите на Русия в американски банки. Руски икономисти са установили, че руските олигарси изнасят в американски банки ежегодно над 300 милиарда долара , колкото са данъците внасяни от руските данъкоплатци. Известният руски социален икономист Евгений Федоров и бивш  съветник на Путин, който не се счита за опозиция на Путин, понеже продължава да е член на неговата партия “Единна Русия" и депутат в руския парламент"Дума", пише:
"Русия е окупирана страна. Ежегодно ние плащаме данък в хазната на САЩ - около 200-300 милиарда долара, което е равно на всичките събирани данъци в Русия. Целият частен бизнес в Русия, освен малкия и средния, е длъжен да се регистрира в чужбина, и това правило е установено от американците още през 90-те години. Централната банка на Русия е отделена от държавата и е подчинена на Ню-Йоркската съдебна юрисдикция. Т.е. Руската Централна Банка може да се съди с руското правителство, в Ню Йорк. Всичките партии са създадени и се издържат от "дарения", а уставите им са измислени от американците. Американските съветници 1991 г. подбираха бъдещите олигарси и им раздаваха съветско имущество, при определени условия. Властта се контролира чрез механизмите на корупцията. Американците ни забраниха да се борим с нея. За 20 години руските елити станаха американски. Реално, Русия я управляват неруски елити. Нашата държавна система работи за държава, под името САЩ. От тях е създадена и за тях работи...."
Тук ще видите видеоклип с това изявление на Евгений Федоров:
 

Изявлението на Евгений Федоров е правено 2012 г. В него той не обяснява “Защо САЩ победи Русия“, нито дава вид да разбира, че победителят е системата на неолибералния капитализъм и неговия глобален пазар, внесен и упражняван от неговия работодател и партиен ръководител Путин, считан за първи олигарх на Русия и бетониращ системата в Русия с авторитарния си стил на управление. Федоров е типичен представител на руската интелигенция, която макар да има отлични специалисти, продължава да е обременена с идеологемите на 100 годишния комунизъм в Русия и да не разбира истината за своето олигархично настояще, нито да търси пътища и начини за смяна на неолибералната система.
За това след изказването на Федоров до 2015 г., в Русия нищо не се е променило. След девалвацията на рублата края на 2014 г. Путин направи изявление, в което спомена, че Русия ще откачи рублата от долара, но на този етап, без икономика и зависеща от технологиите на САЩ и развитите европейски страни за добива нефт и газ, това не е възможно.

С руската олигархия ние може да се справим само ако премахнем първо нашата олигархия и по този начин ще отрежем пътищата на цялата световна олигархия към България. А нашата ще премахнем като изградим правова държава по модела на най-развитите европейски социални държави, приемем техният икономически модел и партията на българския народ ДВИЖЕНИЕ 1 МИЛИОН-ПОБЕДА, съратник на СИРИЗА, радетел за реална демокрация,правова и социална държава, като дойде на власт, ще извърши допитване до народа с национален референдум и провери всички приватизационни сделки, извършени след 1989 г., развали и извърши ново справедливо преразпределение на собствеността.

В настоящата статия са доразвити моменти от моите по-ранни статии: "Кратко учебно помагало за неолиберализма и социалната държава, щетите на неолиберализма и борбата срещу него", "Как малка България е изяждана от олигархиите на три големи геополитически сили- САЩ, Русия и Турция","Неолиберализмът превърна Русия в окупирана от САЩ страна", "За глобализацията. Защо Путин започна война срещу своя народ?", " "Далаверата българска приватизация и защо не станахме Швейцария на Балканите?"

Автор: Дора Апостолова
Анализ на „Идея за България“
3 февруари 2015 г.

Добавете коментар


Коментари   
-2 # Да, но....... 11-09-2015 21:37
Хубава статия, има верни неща: за износа на капитали от страна на другари от БКП и ДС.
Не споделям мнението на автора относно Сириза. Гърците, които не са изпитали "радостите" на комунизма от години мечтаят за комунизъм. От 70-те години има един виц:
На границата си говорят българче и гърче. Гърчето: няма нищо ново, хапвам маслини. Българчето: вече съм пионерче и ще ходя на бригада.
Гърчето: татко каза, че и ние ще си направим комунизъм.
Българчето: тогава няма да похапвах маслини. 
Отговор | Цитиране | Цитиране
0 # Отговорideyazabulgaria 19-09-2015 09:34
Другарю анонимник, поразени сме от това, че не различаваш ”комунизъм“ от ”социализъм“( социална държава). Комунизмът е бил идеологическа политическа система на източните комунисти, докато социализъм( известен като социална държава) е бил социална система на цяла Европа , започнат да се строи в двете и части непосредствено след ВСВойна. Гърците не мечтаят за комунизъм, а за връщане на своята социална държава, ликвидирана от неолибералния капитализъм, вкаран в Гърция от консерваторите на „Нова демокрация“ и социалистите на"Пасок" ,с който бе унищожена социалната им държава. Не знаеш ли , че сега човечеството и най вече Европа се водят битка за прогонване на американския неолиберален каритализъм? СИРИЗА именно това прави, но да се назовава Ципрас и останалите ръководители на СИРИЗА "комунисти" е още по голяма глупост. Източните комунисти също строяха социализъм по същото време както и западна Европа строеше социализъм. Но не го построиха ,защото нямаха демокрация и правова държава. Социализъм( социално справедливо общество)не се строи без демокрация и правова държава. Затова комунистическата политическа система не успя да построи социализма, а след 1989 г го замени с неолиберален капитализъм, така комунистите от "борци против капитализма" се превърнаха в едри хищни капиталисти- олигарси и мултимилионери и се самоубиха. Вече с лампата на Диоген в Европа няма да намериш „комунист“. Същото време цяла западна Европа на развитите европейски държави от северна и средна Европа построиха развития социализъм на Маркс, а тяхната силно работеща правова държава го запази и до ден днешен.
СИРИЗА има идеология, изписана на нашата корица“реална демокрация,правова и социална държава“, защо ги причисляваш към комунистите ,само защото се наричат „леви“? Това е пълна глупост! Леви са били всички до сега политически сили борещи се срещу всякакъв вид на капитализма. Сириза е от новите леви сили, борещи се срещу последния вид капитализъм- неолибералния, обгърнал света и България сега. Сега на 20-ти има нови избори в Гърция, СИРИЗА се бори за законодателно мнозинство, за да си довърши реформите и прогони неолибералния капитализъм.
Скоро ще отворим специална рубрика в сайта "ГРЪЦИЯ И СИРИЗА" там ще прочетеш всичко писано от нас за нея. За сега чети нашата Фейсбук страница www.facebook.com/ideyazabulgaria , там е събрана голяма част от писаното от нас за Сириза.
Като теб елементарно разсъждават сега слугите на един или друг олигархичен клан. Много ми приличаш на нискочелците от обкръжението на костовиста и син комунист Иво Инджев, разсъждаващи по същия начин, защото не смеят да си помислят, че техния трибун Костов е един от олигархичните кланове на България.
Впрочем, СИРИЗА отново победи в изборите на 20 ти септември за ужас на нашата мутроолигархия.
СИРИЗА загуби коалиционното си мнозинство в предишния парламент с отцепване на 29 депутати в парламента. За това Ципрас с гениална прозорливост се хвърли към нови избори, като знаеше ,че 62 % от народа го подкрепя. Целта му беше да се изчисти от предателите и го направи. Сега ,след новите избори, той има верни нему 145 депутата в парламента. Заедно с малката партия на независимите изгради коалиция, сега ще приемат нови закони и по демократичен законодателен път ще ударят неолибералите от „Нова демокрация“ и „Пасок“ докарали кризата с външния дълг, крали го и дълбоко потънали в ямата на корупцията. Ще си направят законите , приемат със своя законодателно мнозинство и ще ги изправят на съд за корупция народът да им види делата и голите задници, ще им проверят касите и богатствата, ще ги конфискуват и лустрират , От това се страхуват най-много "Нова демокрация" и настървено агитираха в изборите срещу СИРИЗА. Сега, след като СИРИЗА взе властта, а те останаха малцинство в Парламента , неолибералите от Брюксел- Юнкер( ЕНП) и Шулц- S&D затракаха зъби от страх, защото началото, което постави СИРИЗА, ще се подеме от техните народи и ще се стовари и върху техния гръб.
По пътя на СИРИЗА се движи и нашата партия ДВИЖЕНИЕ 1 МИЛИОН ПОБЕДА. Ние ще се стремим да вземем законодателно мнозинство, за да можем да приложим нашите реформи и по законодателен път да сменим системата, изправим на съд корумпираните, обезпаразатим , конфискуваме до дупка и заврем в пандиза.
Отговор | Цитиране | Цитиране
0 # ОТГ: Крайно време е да заменим понятията русофили и русофоби със защитници и предатели на национални интересиКолева 06-05-2015 17:45
Здравейте, Много точен и верен коментар. Но искам да допълня само ,че русофилството е толкова вкоренено в съзнанието на българите, че обявяването открито няма да сработи в началото. Аз вече отдавна имам прозрение, че много от нашите беди са дошли от изток и че ни  направо изнудват с това Освобождение, което си дойде по чисто Божия воля. И ако трябва да сме благодарни това е само към Бог. Отделно ни откраднаха историята. Но от това и те не са видели добро. не случайно толкова пъти войната е чукала на границите им. но пък и знам , че Русия си е наш естествен приятел, исторически и духовно свързани с нас. но първо трябва те да го признаят и тогава.
Отговор | Цитиране | Цитиране

Реклами от Google