Joomla Templates Mobile by About Justhost
ДОБРЕ ДОШЛИ В СТРАНИЦИТЕ  НА  ДВИЖЕНИЕ ЗА РЕАЛНА ДЕМОКРАЦИЯ “ИДЕЯ ЗА БЪЛГАРИЯ“ ОБЕДИНЯВАЩО БЪЛГАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ С БЪЛГАРСКАТА ЕМИГРАЦИЯ ОТ ВСИЧКИ КРАИЩА НА СВЕТА. ЧУЙ ГЛАСА НА РОДИНАТА, ТЯ ТЕ ЗОВЕ!"
Звезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивнаЗвезда неактивна
 

Комисията по досиетата  прикрива крадците и поддържа старото и прогнило политическо статукво. Тя се е превърнала отдавна в комисия по политическите поръчки , работи за партията на деня, в инструмент за политически репресии и слуга на управляващата политическа партия. За това тя може да бъде осъдена във всеки европейски съд за правата на човека!

Т.н. парламентарна „Комисия по досиетата” отново се активизира в последно време с вадене на нови/стари досиета в Националните и регионални медии,  МВР, ДАНС и прочее и разбуни отново  злите духове в обществото. 
Това не е нищо ново за обществото -това отдавна се знае, поредното изваждане на новото политическо оръжие „досие”", защото от опит знаем, откак е създадена прословутата „Комисия по досиетата”( Пардон –Комисията по поръчките), означава, че се готвят нови политически чистки.

Работещите стари кадри  в тези основни обществени  държавни институции  вече са станали НЕудобни на управляващата коалиция  и трябва да се премахнат някак си, за да се заменят със "свои". Естествено! БИВШИТЕ агенти на ДС трябва да се пенсионират и да освободят място за НОВИТЕ такива.
А от досегашното действие на „Комисията по досиетата” знаем ,че винаги е работила за партията на деня, самият неин  избор става на партийна квота от парламентарно представените партии и естествено нейния членове да работят за своите работодатели- партиите.
И пак казани с недомлъвки неща от” великата Комисия”, да не знае обществото истинското състояние на нещата.
За това, че  прословутата Комисия работи за политически поръчки на партиите говорят и случаите „ на създадени нови досиета на политическите противници на тези партии”, сиреч- на неудобните.

Ето, драги сънародници, това е едно от  лицата на политическа корупция, вихреща се във върховете.
 
Защо не каже „Комисията по поръчките” нещо за политическите назначения" на ГЕРБ?
И защо  в МВР се работи за партии, а не за обществото?  Защо продължават да се избира на щат полицаи  и служители –„верен на моята партия”, а „професионалния избор на полицай , съдия и кой да е друг служител в държавната администрация, какъвто е избора  в демократичните общества,  е хвърлен на прасетата?"


В нашата клета държавица  вече 20 години „демократичен преход” продължава старото посттоталитарно мислене и действие, което няма нищо общо с принципите на демокрацията- държавата продължава да е ПОЛИТИЗИРАНА, да няма разделение на властите и всичко да живее под политическа шапка.
А това води и корупцията в обществото, и престъпността, и няма нищо общо с основните принципи на истинската /реална демокрация.
И това продължава да ни  държи във времето и мисленето на тоталитарната държава.

Преди 1989 г. щатни служители на МВР и ДС  със своите сътрудници работиха под шапката на  БКП- единствената партия в държавата, която се отъждествяваше с държавата и тази ретроградна политическа система бе характерна  за тоталитарния източноевропейски социалистически  блок. Тогава имаше идеологическо противопоставяне между Изтока и Запада. ДС бе държавния апарат който прибираше под своята шапка и националната сигурност на страната и вътрешната идеологическа(политическа ) полиция за работа с интелигенцията.
Разузнавачите не бяха идеологически апарат- те работеха само за държавната сигурност. Идеологиечския апарат беше вътрешната ( идеологическа) полиция.
Политическата полиция внедряваше идеологическата линия на БКП и бяха „идеологически ченгета”-такива бяха времената, такава беше политическата система. Тя  беше изпълнителят на идеологическата линия на партията- държава- БКП.
Пример: ДС трябва добре да познава най-големият завод на България и да започне да му обръща все по-голямо внимание. Т.е.да имаш подход, да знаеш какво правиш, защо го правиш, кои толерираш, защо ги толерираш, колко голям правиш сектора, с каква производителност , увеличаваш ли броят на ангажираните в този сектор , увеличаваш ли броя на инвентара , увеличаваш ли носенето на лична отговорност , търсиш ли пазар на стоките , стремят ли се да повишат стойността на труда ? Това беше идеологическата линия на БКП и разбиране за ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ., а то отъждествяваше ДЪРЖАВА С УПРАВЛЕНИЕ.
Но кадрите на ДС тогава не  можеха да крадат и не крадяха собсвеността, понеже тя беше само ЕДНА-ДЪРЖАВНА и имаше и жесток държавен и партиен контрол.
За 15 000 лева Бай Тошо наказваше жестоко в пандиза.
Спомням си един бивш заместник- министър, който в края на 70-те години беше изпратен като дипломат в една западноевропейска страна и се върна от там с един ТИР стари мебели, та бай Тошо го тикна в затвора...
За това красноречиво говори факта, че   България до 1985 г. нямаше външни дългове.

Голямото крадене започна след 1985 г. когато една партийна  върхушка около  Луканов от 9 човека( по-късно същите станаха и основатели на БСП), имаше цялата политическа власт и започна да взима от Запада държави заеми с помощта на магнатите Максуел и Сорос  по следната схема:  само половината от тях влизаха в държавата под формата на закупени стари технологии ( нови  нямахме правото да купуваме, понеже живеехме зад желязната завеса на Първата студената война и блокадата КОКОМ), а другата половина оставаха в чужбина  в частни сметки. От тук започна голямото крадене и лапане на държава България.

За това в един красив ден  през първото управление на Луканов 1990 г. народът ни се оказа  с 9 милиарда външен дълг на плещите си, който всеки от нас трябва да връща, но пък единици го направили без да питат народа си.
Така се управляваше в тоталитарните държави, така ни управляваха бай Тошо и заместника му Луканов, така продължиха да управляват и всички партии през целия преход  до сега неотменно. Никой от тях  не пожела да каже истината за външния дълг на България, нито за изчезналия за една нощ „външен валутен резерв  от 2 милиарда” при първото правителство на Луканов.
Никоя партия и никое управление вече 20 години преход не пожела да проучи и да изкара фактите пред обществото!

Никоя партия не пожела да види крадците сред своите редове и ги накаже!

След 1990 г. ДС бе разформирована от Луканов, бяха  унищожени  отделите на разузнавачите  и икономическата (стопанска)полиция, за  да се отвори пътя за прокарване на плана „Ран Ът” и на последвалото голямо крадене и лапане на държавна собственост.

От ДС се остави само бившата „политическа полиция” -инструмента на тоталитарната държава. Тези дето работиха истински  за държавата- разузнавачите и икономическата( стопанска ) полиция бяха ликвидирани. Докато в останалите социалистически страни стана точно обратно- запазиха се разузнаванията и икономическата полиция, ликвидира се  само "политическата полиция".
След това служителите останали да работят от бившата политическа полиция се трансформираха да работят в системата на МВР и ДАНС, но бяха поделени между новосъздадените партии, идващи на власт.

Комисията по досиетата до сега нищо друго не е правила, освен да изкарва и подхвърля досиетата на бившите разузнавачи и от стопанската полиция, но да прикрива останките от политическата полиция вътре в МВР и ДАНС. Сега някои от тях вече са станали неудобни и са "разкрити" по поръчка.
И като знаем , че всички родени партии след 1989 г.  са произлезли от „Баба БСП” и всички са повтаряли  поведението на майка си във властта- приватизационно грабене на държавна собственост, бъркането  в държавната хазна с големи шепи,  злоупотребите  във властта, прегърнати  с организираната престъпност- може да се разбере защо е толкова криминален български преход след 1989 г. и защо продължава това положение и сега.
Сега 20 години "демократичен преход" Съда и МВР и всичко друго в държавната машина са поделени между БСП и всички нейни рожби- партии, еднакви по произход и подобие  с нея, управлявали в прехода и парламентарно представени -СДС, НДСВ, ДПС,ГЕРБ.
Всички те са произлезли от БСП, проявявали са същото мислене като БСП в управлението на държавата, по един и същ начин вършения от всички ПЛАДНЕШКИ ГРАБЕЖ на държавна собственост, НЕносители на нито един принцип на демокрацията, макар всички да са сложили в названията си думата „демокрация”.
Всички те са  носители на старото посттоталитарно статукво,  дърпат държавата назад и си предават властта една на друга.

В момента най –младата- ГЕРБ, понеже няма свои представители никъде, иска чрез подобни инструменти като прословутата „Комисия по поръчките” да направи такива „разкрития” , че да махне някои представители от другите партии в тях и настани там свои хора.

По същия начин преди няколко месеца ГЕРБ  подходи към смени във ВСС, чрез „разкрития”  случай с „лобиста Красьо”, който НЕ беше дори осъден за лобизъм. Искаха да махнат някои хора на другите партии и да сложат свои.

Работещите в МВР и ДАНС стари служители останали след 1989 г. ,  не са участвали пряко в разграбването  на собствеността след 1989 г., те са само са служили като ИНСТРУМЕНТ   И ИЗПЪЛНИТЕЛИ на разпоредбите на мозъчните тръстове на разграбването. 
А МОЗЪЧНИТЕ ТРЪСТОВЕ на извършения грабеж на държавна собственост СА УПРАВЛЯВАЛИТЕ ПАРТИИ- тяхното ръководство и техните преки държавници във властта,  които имаха цялата власт( вся власт советом) в ръцете си и се разпореждаха със съдбата на нацията.
Тези служители, които добре служиха на партиите,  получаваха облаги от тях и място на трапезата.
Пресен пример е „случая Алексей Петров”, назначен при правителството на СДС, служил на дошлите след това партии в управлението и на последната ГЕРБ, дори имал общ бизнес с Бойко Борисов?! Тогава какво излиза от случая с арестуването му?-Просто само едно „ разчистване на сметки помежду си”.

Рожбите на БСП- СДС, НДСВ, ДПС сега ГЕРБ са като сиамските близнаци- всички масово крали по един и същ начин и притежаващи само една идеология- ПЛАДНЕШКИ ГРАБЕЖ НА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ. Бившата номенклатура на БКП/БСП е създала тези партии.
И всички донесли на страната НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА- най голямата и най страшната в най новата история на държавата.  И слугите им в НС-АТАКА и РЗС вървят по техните пътища и ако продължават така,  могат и те да се окажат в редовете на крадците.

Ако вие, драги читатели от България,  не виждате тази катастрофа, ние емигрантите,  който сме  на 3000 -10 000 км от вас я виждам добре, защото прекарваме  нещата през погледа на цялостното европейско развитите в най новата история на Европа, от където можем да вземем пример.

Може да говорим за два вида "ченгета" и два вида "досиета", в два различни периода.

(1) Преди 1989 г.  се наричат „идеологически ченгета”- те родиха „политическото емигрантство”-преди 1989 г. бягаха на запад  нашите политически емигранти от ретроградната политическа система.  

(2) След 1990 г се наричат „крадливи ченгета”- които помагаха на партиите да крадат държавна собственост.

Кои са по опасни за нас сега?- Тези от тях,  които са помогнали на  партиите - крадци и техните държавници  да крадат нас  и рушат държавата и устоите не обществото ни.

И друго е известно , че най големите тайни полиции от тези служители сега имат двете партии- СДС/ДСБ и БСП с президентството.  От кого ги пази- ще се попитате?- От народното възмездие и тяхната болна съвест.
И двете полиции са издържани с народна пара, от залъка на всички нас- драги български данъкоплатци!

Всички граждани преди 1989 г. имаха „идеологически досиета в ДС” и всички бивши социалистически страни отвориха тези досиета още 1990 г!
Защо не го направиха у нас, защо не отворихме и ние досиетата си още 1990 г.?

А кои досиета да отворим сега?

Сега трябва да се отворят НЕ "идеологическите досиета" преди 1990 г. защото тези хора не са откраднали 1 игла, а трябва да се отворят досиетата на крадците на държавна собственост след 1989 г.

Сега трябва да се отворят  ДОСИЕТАТА НА ДЪРЖАВНИЦИТЕ ОТ ПРЕХОДА- всички до един (заедно с инструментите и слугите им), които с държавническите си решения правеха схемите на крадливите приватизационни сделки и докараха катастрофата.
Ако крадците нямат досиета, трябва да им създадем –ние- ограбения от тях български народ.

Ако говорите за лустрация, не може да повтаряме пътя на Чехия, Унгария и други бивши, които лустрираха комунистическите си партии и отвориха досиетата още 1990 г.
Ние нямаме техния път на развитите щом не сме постъпили като тях НАВРЕМЕ!
Сега след 20 години криминален преход ако лустрираме  БСП, трябва да я лустрираме заедно с нейните рожби създадени след 1990 г. и повтаряли нейните дела в управленията си - ПЛАДНЕШКИ ГРАБЕЖ НА ДЪРЖАВНА СОБСВЕНОСТ и довели националната катастрофа.

Г-н ГЕРБ, каквото  го е вършил Станишев, са го вършили всички преди него, вършат го и сегашните- т.е вие.
Както има бог за Станишев, вярвам, че ще има бог и за предишните и сегашните. След 20 години преход достигнахме до резултата да имаме една обща олигархично мафиотска каста на всички управлявали партии през прехода и докарала страната в НАЦИОНАЛНА КАТАСРОФА- най-страшната и най-голямата в най-новата история на България!!

Европа знае и казва за България, че има най -мощното в Европа обединение на МАФИЯ И ДЪРЖАВА.
А народът ни вече има своя нова народна мъдрост У НАС МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА.
Ако не знаете какво значи "българска мафия от прехода" и мислете” селективно"- и за вас един ден" ще има БОГ".

Европа не познава от Втората световна война такъв грабеж на държавна собственост, какъвто се извърши след 1989 г. у нас. За крадене на 200 евро държавна собственост и прибиране на рушвет, там, в белите страни на Европа, държавниците влизат в пандиза и често завършват живота си там. Но, така се случва там, защото техните общества живеят ПОД ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА, докато вече 20 години "демократичен преход" България продължава да няма правораздаване и правоприлагане!

Въпроси, които зададоха нашите читатели:
1.А какво се е случило след досега извадените досиета- същите стоят не помръднати в главни постове в Националното радио, Телевизия, медии,, ДАНС, МВР, Министерски съвет, администрация, НС, водят се в скъпи „Мерцедеси” и харчат народна пара?
2. А защо не се изкарват „досиетата” с работещите за некомунистическата ДС и за ЦРУ? Те са наши хора, така ли?
3. Може ли тая комисия да си каже заплатите, доколко е обществено полезен труда им и докога ще им плащаме за безполезните им терзания ??
4. Какво ли ще се случи с членовете на комисията след време, когато се разгледат предателствата срещу сигурността на Република България?
5. А чии са агентите, които разпродават недвижимата собственост на България зад граница?Защо не се изкарат техните досиета?

ФАКТИТЕ И ИЗВОДИТЕ, които правят същите тези читатели:

Подобна комисия няма в никоя една страна в източна Европа, Българската е единствена и уникална.
Комисията има 8 милиона лева бюджет и тези пари са взети от българските данъкоплатци- най-бедните в Европа по най-недемократичен начин, който отдавна Европа е забравила- без никой да ги пита.
Това прави обществен характера  на тази комисия  и тя трябва да се отчита на българските данъкоплатци , а не на своите партии.
Комисията се е превърнала в инструмент за политически репресии и слуга на управляващата политическа партия!
1) Сега се изкарват досиетата на мижитурките преди 1989 г- дето обаче не са откраднали нито една игла. Откриват се по политически причини. А тези на ЦРУ няма как да се откриват защото ЦРУ управлява България директно от 97 -ма година насам непрекъснато.
2) Върши се „Стани, че да седна”. При тия обстоятелства човек трябва да е ненормален да стане агент на службите ? Какво ли го чака след време ?
3) Когато властта не може да се владее, тя започва да вади скелети от гардероба. Целта е бедното население да тъне в страх, за да не грабне тоягите срещу преяждащата власт. Най-напред са плашели хората с Обществената безопасност. Сега, повече от 20 години, ги плашат с Държавна сигурност. Или пък със свински грип. А Слънцето все така огрява родната, вече избуяваща, патологична простотия!
4) Председателят на Комисията плюс трима членове са от БСП. Заместник-председателя е от ДПС. Секретаря и още един член са от НДСВ. По един член имат ДСБ и БНС. Но това няма значение. Всички са от обединената олигархична каста на партиите БСП, НДСВ(ГЕРБ),СДС,ДПС -всички произлезли от 1 бог- КРАДЕНЕ НА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ .
Всички сега се съюзяват и с дявола, само да не допуснат нова политическа сила в НС, която със ЗАКОН да им отнеме краденото. Комисията служи на единната обединена олигархична каста.
5) Стига сте ни харчили парите за глупости и за користни цели! Свършете и нещо полезно най-сетне. Повече ни дреме за безхаберниците, които назначавате на върхови длъжности и които причиняват най-много бели. Да не ви напомняме за изключителните ви кадри като консулката” Лила” и  новия велик дипломат "Шкумбата"!
6) Какво ще стане, ако дойде деня в който обществото прецени, че „Комисията”  злоупотребява с парите на данъкоплатците и върши политическа корупция?Човешката история учи, че крадците винаги са наказвани, рано или късно, посмъртно или пожизнено, краденото от тях се е връщало на реалния собственик!
7) Стига полицейщина! Стига политически натиск върху служителите на МВР, ДАНС, Медии - и бивши, и настоящи! Стига демагогия! СТИГА ПОЛИТИЧЕСКИ ЦИРКОВЕ!
Спрете с изнудването чрез досиета!
Оляхте се!
8) С тази игра и цялата ви същност, вие т.н. Комисия по досиетата прикривате истинските крадци и поддържате старото и прогнило политическо статукво- вие сте РЕТРОГРАДНИ СИЛИ ОТ КОИТО ОБЩЕСТВОТО НИ НЯМА НУЖДА!
9) Крайно време е да кажем на политиците ни- Баста на т.н.”Комисия по досиетата, пардон-„по поръчките”! Тя  да престане да  нажежава вътрешната атмосфера и да тласка  изтерзаното българско общество  към НОВА вътрешно война!
10) Тя трябва  да се разпусне завинаги и окончателно,  за да спре да бълва негативна енергия и дезинформация за обществото ни, да го държи по този начин с превръзка на очите, то да не може да види лицата  на истинските си душмани и да намери пътя напред към бъдещето си- без корупция и без крадливи партии.
11) За да не бъде и "Комисията" осъдена един ден заедно с "крадците" за корупция или заведена на международен съд за политически репресии и нарушение правата на гражданите или, а народът ни я осъди за предателствата срещу сигурността на Република България!

От нас-бел. на "Идея за България"
-А  всички тези стари партии начело с мама БСП  трябва да бъдат изкарани от парламента и наказани, а  ДЪРЖАВАТА ДА СЕ ДЕПОЛИТИЗИРА истински,  със  залагане в НОВА КОНСТИТУЦИЯ на железните обществени правила на реалната демокрация и нейния ГЛАВЕН ПРИНЦИП - ИСТИНСКО РАЗДЕЛЕНИЕ НА ВЛАСТИТЕ, за да може обществото ни да живее ПОД ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА.

За да постигнем това е нужно пълната смяна на старите партии с нови партии- носители на истински демократични ценности, за да стане България нормална, добре развиваща се, просперираща европейска държава.

Революциите са движещ фактор на прогреса! Когато една управляваща класа се изхаби, опорочи и изврати, както нашата, тя би трябвало да бъде хвърлена на прасетата или качена на кладите! Пречистено обществото ще се оттласне от дъното и ще тръгне към възход! ( мисъл от форума на Идея за България)

БАСТА на крадливия и престъпен преход!

Автор:  ”Дядо Йоцо гледа” на Идея за България -алтернатива на статуквото.
Колектив анализатори: Диляна Владая- Канада, Петър Георгиев-България, Антон Секеджиев-Германия, Дора Апостолова-Финландия, д-р Георги Чакъров-Швеция, Красимир Николов-Германия
9 август 2010 г.

Материалът е актуализиран на 23 август-допълнен с мненията на читателите и развит като АНАЛИЗ.
Карикатура на Христо Комарницки
"Матрицата”- Статуквото си прилича като сиамските близнаци"

Близки по с държание материали
натисни>>>
ОТ ПЛАНА 'РАН ЪТ', ПРЕЗ 'МАРШАЛ', ОЛИГАРХИЯТА, БСП, ДО ЕВРОПЕЙСКАТА РЕАЛНА ДЕМОКРАЦИЯ   

 

Добавете коментар


Реклами от Google