Joomla Templates Mobile by About Justhost

Борисов и Станишев
Изказването на Борисов " Българите са бедни защото ги мързи да работят, не е заради корупцията и лошото управление" възмути маса българи, в момента когато в ЕС българите се сочат за най-добрите работници.

Питам тези възмутени българи - Какво очаквате  от  един олигарх, натрупал милионите-милиардите си по най-незаконни и престъпни начини с ограбване на народа си? Този олигарх е избран именно от българските избиратели. По управниците, които си избираме си личи и нивото на съзнание на  избирателите.

Забележка: "Олигарх" е обединение на едрия капитал с властта, дадена му чрез демократични избори".

България от 30 години живее в нова неолиберална капиталистическа  система( неолиберализъм), внесена у нас от последния елит на БКП и неговия мозък Андрей Луканов, който планува внасянето на неолиберализма още 1985 г , но той беше реализиран по късно  от съдружието на  двете първи партии БСП и СДС с направения от тях американски икономически план"Ран Ът".
Главен бог на неолиберализма  са парите( капиталите), банките – главен субект, а глобалният пазар- главния лост, движещ стихийно капиталите без правила и национален рамки. Олигархията също е продукт на неолиберализма. Всички наши родени партии в прехода са неолиберални партии  и се управляват от едрия олигархичен капитал. Първата неолиберална партия на едрия олигархичен капитал е БСП, създадена от последния елит на БКП около Луканов,  а последната по скалата е ГЕРБ с лидер Бойко Борисов също произлязъл от последния елит на БКП. 

Луканов е считан за основател и идеолог на БСП, тя е мозъкът на прехода, а ГЕРБ е само нейно творение и последовател. БСП от първия си час не е лява партия като БКП строяща социализъм като алтерватива на капитализма, а нейния антипод- дясна капиталистическа партия изповядваща идеологията на последния вариант на капитализма- неолибералния, където държавата се управлява от едрия олигархичен капитал. БСП и нейния първи ръководител Андрей Луканов е вносител на неолибералния капитализъм у нас с направения от Луканов американски икономически план "Ран Ът", с който Луканов е целял да смени собствеността в икономиката - от държавна в частна собственост под предлог, че сменя вида на икономиката- от непазарна в пазарна. Планът „Ран Ът“ предлага това да стане чрез приватизация и се използва от партия БСП, която се писа за "наследник" на единствената партия в старата тоталитарна комунистическа държава- БКП, имаща тогава цялата власт на държавата  в ръцете си, да започне приватизацията на голямаат държавна социалистическа икономика. За целта БСП създава своята първа олигархична капиталова групировка "Мултигруп", с която заграбва икономиката за "мои и свои хора" от кръга на Луканов.
По късно щафетата на БСП се подема от нейното създание СДС
продължило приватизацията и грабежа заедно с капиталите на „Мултигруп“.
БСП захранва с капиталите на „Мултигруп“  големите
управлявали партии през прехода - СДС, ДПС, НДСВ, ГЕРБ и с тях създава новоизлюпените им за 1 нощ олигарси. Последното партийно издание на БСП е ГЕРБ на Борисов, който също се числи към последния елит на БКП понеже е работил в УБО-то като личен телохранител на Живков. Той също се възползва от ситуацията и взима начален капитал от „Мултигруп“ за да купи СиБанка заедно с Цветелина Бориславова и после с нея да завладее цялата финансова система на България.
Така "духът" на "Мултигруп" независимо, че губи главите на своите създатели - Луканов и Павлов, остава да живее през целия преход до днес включително и храни всички правителства,  включително управлението на Борисов, дори нещо повече - Борисов си служи изцяло с капиталите на "Мултигруп" и го превръща в огромен октопод, който владее сега цялата икономика на България.


БСП и ГЕРБ се оформиха като най големите партии, защото олигарсите им владеят цялата икономика на страната ( БСП) и цялата финансова система(ГЕРБ).
Докато Борисов е единствен олигарх  на партията си ГЕРБ, БСП е другата страна на медала на Борисов, в нейното ръководство има не един, а 36 олигарси замесени от тестото на Борисов. Разликата между тях и Борисов е само по сурЯта и кои части на икономиката владеят. Между олигарсите на двете партии от създаването на ГЕРБ  2006 г. се води битка за делба на икономическата трапеза на България. Откак 
Борисов дойде на власт 2009 г, той  използва властта си да завзема нови части от българската икономика и измества от нея БСП олигарси.

Борисов е „модел“ и „явление“ едновременно. „Моделът“ му произхожда от модела на предшествениците управляващи партии - БСП и рожбите и -СДС, ДПС, НДСВ.
За разлика от БСП, която има 36 олигарси в ръководството си, Борисов е едноличен олигарх на своята партия - ГЕРБ и също като 102 олигарси и поставени лица на Путин  си има поставеното лице и това е неговата "съдружничка" Цветелина Бориславова.  За да купи през 2004 г. първаат си банка "СиБанка", Бориславова  е взела началния си капитал от  „Мултигруп“, чийто капитали 2/3 бяха дошли от Русия по комунистическа линия, дадени от КПСС на своя сателит БКП да извърши приватизацията и заграби икономиката, а после си я поделят.
Това не може да се "види" с просто око, защото България няма правова държава да следи за чистотата на началния и движещите се външни и вътрешни капитали в икономиката, както правят правовите държави на развитите европейски демокрации от северна и средна Европа.
Борисов това добре знае, за това неистово се страхува от правовата държава  и  не е  направил  през почти 10 годишното си управление дори една крачка напред в изграждането на правова държава у нас.
Още с първите си крачки в заграбване на държавната икономика,  от  своето УБО-телохранител на висшия елит на БКП,  БСП роди ВИС и СИК силови групировки за да и носят пари с бухалките и организираната престъпност и пазят гузната съвест на нейните олигарси от омразата на народа ни към крадците и гробокопачите му от прехода.
Това, че БСП цени Борисов, личи по това, че му довери  ръководството на силовите групировки и от тогава той се изживавя като техен ангел пазител и хранител.
Борисов доказа  това, като  още с идването си на власт 2009 г. издаде заповед  за удължаване с още 10 годиин договорите на плажните концесии дадени на ВИС и СИК групировки от правителството на СДС- Костов  1999 г.

В действащата в Европа от II Световна война до сега реална( пряка, прозрачна, открита) демокрация, главно правило е съдебната система да бъде независима от политическата власт, това я прави работеща за обществото, а не за политическите партии. Но това правило не бе въведено у нас в "демократичния" ни преход.
В направената нова "демократична" конституция 1990 г. от двете първи партии БСП и СДС наречени от народа ни  "сините"( на СДС) и "червените комунсти"( на БСП) съдебната ни система бе оставена под политическа шапка, както беше в старата съветска комунистическа държава, където Политбюро на ЦК на БКП назначаваше ръководството на съдебната система- Висшия съдебен съвет( ВСС). В конституцията от 1990г. членовете на  ВСС се избират пак от парламентарно представените политически партии на квоти и като знаем, че всички наши преходни партии от първата БСП ...до последната ГЕРБ са родени от последния елит на БКП, то с право можем да кажем, че пак ни управлява една партия, този път не социалистическа-комунистическа, а неолиберална капиталистическа.
Това състояние на съдебната ни система я направи напълно неработеща и предопредели бандитския ни преход с разграбване на голямата държавна собственост от времето на социализма.

За това, че Борисов носи още комунистическото си съзнание говори факта, че той не направи никакви реформи в съдебната система и нито един опит да деполитизира съдебната ни система, остави я в старото състояние да бъде под политическа шапка.
Дори Борисов използва това състояние на съдебната система само в своя полза, като успя да вкара свои магистрати от квотата на ГЕРБ във ВСС  и да захвана най важното място във ВСС - главна прокуратура работеща от тогава до сега само да прикрива  далаверите му с държавните пари, кражбите на еврофондовете и банкрута на Корпоративна банка.
Той засили това положение като вкара всички институции на правовата държава - съдебната власт, полицията, финансовото разузнаване, държавния контрол ...под мишницата си и сам коли и беси както едно време правеше БКП и неговия първи работодател Тато.

Борисов съзнателно остави и политизирания характер на българската избирателна система, заложен също в конституцията ни от 1990 г. с политически избор на ЦИК на квоти от парламентарно представените партии, за да може неговата партия с най-голяма квота в НС да захване и управлява ЦИК. Макар Борисов добре а знае, че законодателството на ЕС отрича политически избрана ЦИК, както и партиите да контролират и управляват изборите.
Неговата партия ГЕРБ комфортно се настани начело на ЦИК и започна да манипулира изборите в последната електронна обработка на изборните резултати в ЦИК и назначените от ЦИК- РИК, ОИК, като там променя крайните резултати и решава коя партия да влезе в НС, колко и на кого да даде проценти, кой кмет да бъде избран и прочее. За тази цел 2011 г Борисов със своето законодателно мнозинство прие закон, с който забрани външни наблюдатели в ЦИК( РИК , ОИК) и оттогава те работят на тъмно и неконтролируемо.
На всички останали страни в ЕС избирателните системи са напълно компютъризирани с общ софтуер, там всичко става автоматично, човешка ръка не пипа, но българската продължава да нямакомпютъризация и общ софтуер, без регламент как се прави списъка и как се обработват крайните резултати. Според Борисовата практика само крайните резултати се обработват електронно в ЦИК (РИК и ОИК), но от неизвестна фирма избрана от ЦИК и работеща напълно на тъмно. Това примитивно състояние на избирателната ни система съзнателно се държи от Борисов вече 10 години, като в същото време западните страни технологически усъвършенстваха избирателните си процеси и ги направиха „без човешко присъствие“. За финландската избиратерна система, на която аз съм очевидец, съм писала преди 5 години статия "Избирателната ни система колосално изостава от развита Европа"
На фона на западния опит, който се счита за развития опит на Европа, най-отговорно твърдя, че ГЕРБ е фалшифицирал всички парламентарни и мест
ни избори от 2009 г насам, като неговата партия „безапелационно“ ги е печелила.


Но Борисов усилено се представя за  "демократ" , че управлява най-демократично с устата и демагогията пак на Тато.

Олигарсите на БСП и ГЕРБ имат различни поприща в икономиката на страната. Олигарсите на БСП са „производителни олигарси“, владеят икономиката на страната, добили са състоянието си с властта на партията си по време на приватизацията започната от БСП, продължена от СДС и НДСВ и завършена при Борисов.

БСП е управлявала целия преход в самостоятелни управления или скрита зад управленията на своите рожби - ДПС,СДС,НДСВ, ГЕРБ. Всички 300 партии в България са родени от БСП с капитали на нейния „склад“- "Мултигруп".
За разлика от олигарсите на БСП, Борисов е финансов олигарх, владее финансовата система( банките) и парите на данъкоплатците в държавната хазна, успял е да ги завладее чрез властта си и с помощта на неговата първа банка "СиБанка" започнала също с капитали на "Мултигруп".

Явлението "Борисов“ идва от факта, че той много по ловко от БСП се ориентира в новата неолиберална система, прозря силата на парите и,  добра се до властта и завладя  цялата финансова система на страната. От тогава Борисов е ненавиждан от БСП, защото олигарсите на БСП трябва да се молят на Борисов за кредити.

Борисов добре използва властта си последните 13 години ( първите 3 като кмет на София и останалите като министър-председател на 3 правителства) за да натрупа най-голямото състояние и да стане първи олигарх на България, като да остави олигарсите на БСП по състояние зад себе си на втора позиция. После той умело "откърти" олигарха на ДПС - Пеевски от снагата на БСП. Пеевски е взел началния си капитал също от "Мултигруп" и попрището му  да владее  медийната машина(свободата на словото и формиращото се ново съзнание на българите) му е отредено от БСП. Борисов съедини капиталите си с неговите във втората си банка - "Корпоративна банка" и направи с Пеевски мощен съюз срещу олигарсите на БСП.

Не може още да се каже дали Цветелина Бориславова е негово поставено лице или двамата са съдружници, но може сигурност да се види, че Борисов има пристрастно лично отношение към СиБанка, която е покровителствал от 2003-2004 г  насам откакто Цветелина Бориславова купува банката и още при правителството на Сакскобурготски банката се обединява с "Мултигруп" и заема ключова позиция в приватизацията като върти капиталите на Мултигруп. Цветелина Бориславова продава БТК  на руския олигарх  от исландски произход Тор Бьорголфссон, който играе с руски олигархични капитали  дадени му лично от  Путин. Чрез „СиБанка“ Путин и неговата олигархия се добраха до икономиката на България.
Борисов умело използва властта си първо като кмет на София да прекарва всички държавни плащания - глоби, такси, винетки, здравни застраховки... през "СиБанка" и така за 3 години кметуване я направи най-силната банка в България, а Цветелина Бориславова-най-богатия олигарх. Банката започна с 30 милиона оборотен капитал взет от Мултигруп и за 3 години достигна до милиард. Цветелина Бориславова продаде 2007 г. 75% от акциите на банката за 275 милиона евро на Тор Бьорголфссон, но това не и попречи да продължи да оглавява бордния съвет на банката.
После "СиБанка" и "Катарския фонд" на принц Оман докаран от Доган, заедно купиха мажоритарния пакет акции на "Корпоративна банка" и поставиха за прикритие лицето  Цветан Василев, като сега умело го сочат за първи виновник за банкрута на банката, а в същото време го пазят като златно съкровище в Белград.Това разказвамподробно в материала си "
Истината за КТБ. Борисов и Пеевски са отдавна в съюз"

Борисов умело се прехвърли да управлява държавата като втори държавник министър-председател и използва властта си да върти в "Корпоративна банка" целия държавен бюджет и валутен резерв на стойност над 70 милиарда лева.
Колегите на Борисов от "Европейската народна партия" (ЕНП) също въртят държавните пари в частни банки, но тъй като имат правови държави, които размахват желязна секира над главите им, западните политици некорумпирано и прозрачно харчат народната пара и дават отчет на гражданите си за всеки изхарчен цент от държавната хазна. 
В западните страни държавата сключва договор с банките с условието в него, че банките ще дават 2/3 от печалбите си на държавата си под формата на "лихва", понеже са въртели парите на данъкоплатците и силно работещите правови държави на западноевропейските развити демокрации изпълняват тези договори с точките и запетайките.
За 10 години и три управления на Борисов, „Корпоративна банка“ е направила огромни печалби, но до сега той не е дал отговор, дали държавата е получила лихва от Корпоративна банка и колко, дали нещо е влязло в държавната хазна и къде се намират печалбите на банката.
Също СиБанка продължи съществуването си като там продължават да се въртят държавните такси, винетки, здравни застраховки и прочее.
За да скрие далаверите на СиБанка, веднага след банкрута на Корпоративна банка,  Бориславова я дифузира с ООБ  и прие нейното име.
Двете банки - ООБ и СиБанка станаха част от белгийската банково-застрахователна група "KBC Груп" - офшорка, регистрирана в някое банково данъчно убежище/данъчен рай, пълна с руски капитали зад които се е скрил отново Тор Бьорголфссон в съдружие с Путин. Този път българският държавния бюджет и парите на българските данъкоплатци  се прехвърлиха в ООБ и пак останаха подвластни на световната банкова мафия, да хранят скрития дух на  олигархичното съдружие “Борисов- Бориславова”.

Това положение се следеше внимателно от  проформа "противника" на ГЕРБ- БСП, но Партията не обели дума да го разобличи, защото и нейните олигарси играха в играта заедно с Борисов.

Но владеене на парите на държавата не  беше достатъчно на Борисов, той реши да навлезе в икономиката, в нейния най важен и стратегически отрасъл - енергетиката и да заеме местото на олигарсите на БСП, които първи я бяха завладели. Когато олигарсите на двете партии БСП и ГЕРБ добиха голяма финансова и икономическа мощ, те започнаха боричкане помежду си за делба на икономиката на България. В това сега се състои препирнята между двете най големи олигархични партии БСП и ГЕРБ - за части от икономическата трапеза на България смъкнати от гърба на всички българи.
В битката на БСП и Борисов за енергетиката на страната разразила се веднага с идването на Борисов на власт, той успя с помощта на президента Георги Първанов да измести руския газовия олигарх на БСП Сашо Дончев, чийто фирма "Овъргаз" започна като подразделение на "Мултигруп" със собсвеници 50% на Газпром и 50% на Илия Павлов и Сашо Дончев, а след убийството на Илия Павлов остана собственост на Сашо Дончев. Сашо Дончев заемаше  20 години монополно място в преноса на газ от Русия като единствен посредник между руския  Газпром и българската държавна фирма Булгаргаз. Като видя израстването и капиталовата мощ на Борисов, Първанов реши да играе с него, като отиде да преговаря с Путин да смени фирмата "Овъргаз" на Сашо Дончев с фирмите на Борисов и успя, но за това си навлече омразата на БСП и бе принуден да се цепи от нея и основе нова партия "АБВ", която от тогава работи за интересите на Борисов, а Първанов - рамо до рамо с Борисов.

Борисов се оказа по гъвкав от БСП и преди нея прозря същината на новата неолиберална капиталистическа система течаща у нас от 30 години, че парите са най-важни в нея и се насочи чрез властта към завладяване на финансовата система на страната.
О
лигарсите на БСП заграбили старите предприятия от времето на социализма не владееха парите, а икономиката на страната ни. БСП по късно се усети но, както се казва в оня приказка- „Късно е чадо!“, властта премина в ръцете на Борисов и той не иска да я дава на БСП.
Като финансов магнат, Борисов има повече място за лавиране от олигарсите на БСП. Неговите банки не дават финансиране на олигарсите на БСП, или ако дават го правят по лъжичка и с условието-"Ти ще работиш за мен, а не за БСП, с процент за мен".
За това олигарсите на БСП предпочитат да вземат руски пари като по лесните, независимо от политическите цели на Путин, който изисква от тях да отварят вратите на България за навлизане на руския олигархичен едър капитал. Както се казва в онази приказка - "Кой дава парите, той води хорото!".

С вземането на руски пари дадени от КПСС на БКП и складирани  в "Мултигруп" стана смесване на българските и руски олигархични капитали, в чието обединение водещи и по силните станаха руските капитали като представители на най-богатата на природни източници страна в света Русия. Един руски олигарх има минимум 20 милиарда долара лично богатство, докато един български олигарх има мижавите няколко стотици милиона или максимум милиард.
С капиталите на "Мултигруп" през време на приватизацията партиите успяха да заграбят цялата икономика на страната, като руските капитали в "Мултигруп"  станаха водещи в този процес и от тогава Русия води парада у нас,  за това партията с най-много руско-български олигарси- БСП е повече ориентирана към Путин и Москва.

Докато олигархът Борисов, за 10 години с помощта на властта си успя да натрупа голяма финансова мощ и да намали влиянието на руските капитали върху себе си и понеже изнася и държи  капиталите си в американски и английски офшорни банки, за това повече се кланя на Вашингтон отколкото на Москва.
Прави впечатление, че в началото на всяко свое управление той първо прави визита в САЩ, за да се увери, че американците добре му пазят парите в своите офшорни банки.

Финансовото състояние на Борисов може да зависи от САЩ, но оцеляването му като министър председател и дори физически, зависи от Путин и Русия.
Той вече си е взел поука от първото си управление, когато хората бяха излязоха на протест с чисто икономически искания, които той много умело с помощта на активисти на БСП и ТИМ(една от групировките произлезли от разпадналия се "Мултигруп" след убийството на Луканов и  после на неговия човек Илия Павлов) бяха модифицирани в политически.

Явлението "Борисов" се допълва с казусът "Радев - "президент". Това беше дългобойната стратегия и тактика на Борисов.
Бойко не е нито прост, нито глупав. Радев беше избор на Решетников и Путин и посочен на социалистите още при срещата на Корнелия Нинова и Първанов с Путин. Но именно Борисов му помогна да седне на президентския трон, като свободно нагласи в ЦИК крайните числа в президентските избори и допълни цифрата на гласувалите за Радев до 2 милиона за да покаже, че Радев бе "народен избор" т.е „воля на българския народ“ и да покаже за пореден път на народа си колко е глупав и "лош матриЯл" за да избере кандидата на БСП- Радев.
С фалшифициране на президенския избор в ЦИК,
Борисов реализира казуса"Радев" и допусна БСП да завземе президентското кресло с цел да я омаскари пред ЕС и света.
Президентът ни и първи държавник има ограничени пълномощия според конституция и изпълнява само две функции - главнокомандуващ на българската армия и да инициира посоката на външната политика на страната.
Олигарсите пълнещи ръководството на БСП и ръководещи партията, родени с руски пари и ръководени от първия олигарх на Русия - Путин, веднага пришпориха Радев да заработи за тях и руските държавни интереси. Още не седнал на президентското си кресло Радев проплака за ембаргото наложено на Русия и възхвали завземането на Крим от Русия, с което загърби интересите на собствения си народ и постави съдбата му на карта. Това подробно обяснявам в друг свой материал със заглавие "Путин като Ердоган. България притисната в кошмара на два средновековно сатрапски диктаторски режима"
Така БСП бе орезилена пред целия свят, Радев получи прозвището "троянския кон на Путин в ЕС“ и стегна обръча на международната изолация на България, за да може Борисов да изгрее в международен план като "спасителят на имиджа на България".

Борисов показа, че е хитър и ловък политик и умело се възползва от ситуацията за да извлече максимална полза за себе си във външнополитически аспект. Дори възобновяването на "АЕЦ Белене" се смята, че е някакво политическо споразумение и отстъпки пред Путин, без сам Борисов да вярва, че ще се реализира. Но това ще ни коства отново източване към Русия стотици милиони и милиарди.
Същевременно Путин и олигарсите около него нямат в момента интерес БСП да вземат властта, защото ще секнат средствата по еврофондовете от които пряко или косвено и те се облажват.
За това Путин, чрез Радев осигури на БСП олигарси някакво символично участие във властта(като единствената "опозиция" на ГЕРБ в НС), колко да не обезсърчи тях и техните привърженици.

В европейски мащаб Борисов действа също така ловко. Той разбра сегашната политическа действителност в Европа с мащабното настъпление на американския неолиберализъм в последните 30 години и управлението на ЕС от най-десните неолиберални сили – консерваторите и християн демократите обединени в най-голмата европейска партия ЕНП.

Европейските неолиберали са едри капиталисти, лобират и прокарват интересите на големите финансови корпорации. Борисов ловко се писа за „консерватор“ и направи партията си ГЕРБ член на"Европейската народна партия"(ЕНП).
Европейските консерватори се намират под диригентската палка на САЩ и прокарват американските интереси в Европа. Както и САЩ , те са против режима на Путин, но не и срещу изнасяните от Путин и олигарсите му ежегодно над 300 милиарда долара руски пари в офшорни зони, като всички те преминават през европейските банки на път към данъчните убежища и пълнят техните джобове, за това те ги приемат с охота и въртят в банките си.
След като неолиберализмът изигра лоша шега на обединените икономики на САЩ и Англия, като отнесе производствата им в Китай и Азия, ликвидира средната им каса, срина икономиките им и ги остави без пари, единствено руските пари останаха да движат  икономиките на САЩ и Англия.

Борисов използва тази политическа ситуация в Европа и САЩ да затваря очите на неолибералното ръководство на ЕС за ставащото в България, за фалшивите статистики за икономическото положение които подава на Брюксел, за фалшификациите на изборите , за далаверата на века в "Корпоративна банка", за свободното шетането на Путин и руската олигархия у нас и завладяването от нея на българската икономика, за износа на българските пари в офшорни зони и прочее.

"Едвропейската народна партия", сега оглавявана от германския християндемократ Манфред Вербер, току що "замрази" членството(но не я изхвърли) на партията на Виктор Орбан "Фидес" за това, че Орбан също като бившите комунисти е сложил съдебната власт и медиите под своята политическа мишница.
Българите, обаче, се чудят, защо Манфред Вебер не вижда, че Бойко Брисов също държи съдебната система под своя политическа мишница и защо наказва Орбан, а не наказва Борисов? Какви са тези двойни стандарти на ЕНП?
Дори нещо повече - Монфред Вебер открито се е намесвам в българите избори на страната на Борисов като е заявил публично, че Борисов е „единствената алтернатива за България“.
Диктаторът Путин разполагащ с парите на най-богатата страна в света Русия е използвал парите и за своите дългобойни политически цели- да изкупува части от икономиките на другите страни, като се стреми чрез капиталите си да се добере и определя тяхната вътрешна и външна политика и командва. Отделно да смучи техните икономики и изнася парите им заедно с руските в офшорни зони. Но на бюргерите от ЕНП това не прави впечатление, за тях парите не миришат.
Борисов добре вижда тази политика на ЕНП и е станал добър донор на партията, но парите не ги взима от личния си джоб, а от държавната хазна и джоба на българските данъкоплатци.

Олигархът Борисов прокарва интересите на едрия капитал в България, скрити зад политиката на американския олигарх Джордж Сорос и най-богатия олигарх в света - Путин.
Сорос е американски финансов магнат, прокарващ американския неолиберален капиталистически модел у нас. Той го прави чрез бившия комунистически елит продължаващ да управлява България и след 1989 г в нова система- на неолибералния капитализъм, който Сорос превърна в неолиберален елит, като по този начин остави бившите комунисти на власт. Това ще прочетете в нашия материал със заглавие "Кой е Сорос и как направи богатствата си. Сорос в България. Путин и Сорос от едно тесто замесени Путин и Сорос от едно тесто замесени".

Посткомунистическият елит на България между които е и Борисов са олигарси, които работят с руски пари, смесели са капиталите си с руските олигарси и се командват от тях, те отварят вратите на държавата за навлизане на руски капитали и завладяване на икономиката на България от олигархична Путинова Русия.
Руските капитали в България и посткомунистическия елит се използват от Путин да прокарва своите политически интереси в България и дори да определя външната и вътрешната и политика. Под ръководството на Москва се намират олигарсите на всички управлявали партии в България - от БСП ...до последната ГЕРБ.

Руската олигархия вече е завладяла 80 % от българската икономика. Най-голямото и единствено предприятие за производство на горива в България „Лукойл“, явяващо се най-голям данъковложител в българската хазна, бе продадено на Русия по време на правителството на Костов- СДС и направено дъщерна фирма на руския държавен “Лукойл“, в която се разпорежда Путин, който назначи Валентин Златев по комунистическа шуробаджанашка линия за пожизнен директор на българския "Лукойл", еднолично определящ цената на горивата на пазара и по такъв начин го направи за една петилетка руски олигарх с милиарди натрупано лично състояние от дрането кожите на най-бедните потребители в Европа- българските. 
„Лукойл“ изнася парите си в офшорни зони и последните 7 години не е плащал данъци на държава България. Въпреки нееднократните протести от обществеността, Борисов се прави да не забелязва това поведение на „Лукойл“, а "СиБанка" продължава да работи съвместно с „Мултигруп“, да финансира „Отворено общество“ и неговите подразделения в България и командва цялата банкова система на България.

Отделно руско-българските олигарси владеят всички медии и са установили жестока цензура в тях за ставащото в България.
В последно време цензурата се пренесе в социалната мрежа- Фейсбук и Ютуб. Путин чрез дясната си ръка газовия олигарх Мюлер, успя за закупи руския Ютуб и не малко акции от Фейсбука, да сложи свои администратори на общия район „Русия -България“ и да наложи жестока цензура за руснаци и българи в социалната мрежа.
Материалите на "Идея за България" във Фесбука касаещи Путин и неговите протежета в България - Борисов, Радев...непрекъснато се цензурират, като се обявяват за "спам".

Борисов вижда всичко това, но се прави до не го„забелязва“. Дори е изпратил своя еврокомисар Мария Габриел в Еврокомисията, а "слепците" от ЕНП управляващи Европейската комисия( ЕК), са я направили "информационен комисар" и не виждат, че Борисов я изпрати в ЕК в качеството и на „троянския кон на Путин“ в ЕС.
Мария Габриел се прави да не вижда и чува за действията на Путин и неговата разширяваща се пропаганда в източна Европа и България.

В година 2019 , след 30 години бандитски преход с пладнешки грабеж на голямата държавна социалистическа собственост, такава почти не остана, а за крадене остана единствено държавната хазна с парите на данъкоплатците харчени чрез обществените поръчки и европроекти. До нея се добираш само ако имаш власт. От 2009 г Борисов е завзел властта с трите си управления и държи БСП олигарси далеч от държавната хазна, в нея бърка само той.  Като правеше мили очи на едрите капиталисти от ЕНП, Борисов успя да вземе евросубсидиите и с маниера на „бащицата си Тато“ започна сам да се представя пред народа си за велик благодетел -“Елате и станете членове на моята партия, а аз ще ви дам някое европроектче, пък вие ще дадете 20 % от неговия бюджет за моята партия“. Така лудна бедния ни народ и лумпенизира обществото ни. Това даде възможност на мафията закриляна от него да изплува на повърхността и захване ключови позиции в управлението на държавата и икономиката. Но нейните представители са повече хора с ниско мозъчно съдържание и старо мислене така и не разбират, че не живеем във времето на Тато, а в условията на демокрация, в която не може да скриеш истината и това води герберите към пропастта.
EС има само една практика- да дава еврофондовете на правителствата за вътрешно разпределение. От тук нататък има думата правовата държава. Ако има правова държава да следи за некорумпирания харчлък на тези пари и ги прати до цент по предназначение в държавната хазна и от там за развитие на икономика и социалната сфера, европарите не се крадат.

Борисов възроди старата ДС в редиците на партията си и ги е пратил сред своите да подслушва и му носи. Като Путин е военизирал редиците на партията си и е превърнал членовете и в безропотно стадо, което само той ви води за каиша и подритва да му бъдете послушни. На непокорните спретва по един политически процес и на бързо им затваря устата, както направи на поморийския кмет за това, че беше му се опълчил за плажната концесия „Изток“ и не искаше тя да влезе отново в ръцете на мутрите му. Но не се отказа от него, защото той добре му снасяше от еврфондовете цели два кметски мандата. А пък и завалията кмет не можеше вече да се откаже, защото беше вече обещал на свои гербери чакащи със зинали уста някоя мръвка от еврофондовете.

Тук да допълня
как управлението на Борисов прати държавата ни в гьола на Европа.
Всички бивши комунистически страни , които също като нас имаха свои вътрешни политически полиции в ДС за следене хората дали спазват линията на Партията- единствена и меродавна идеология в системата на комунистите, още 1990 г отвориха архивата на своите ДС и я забравиха, само България НЕ отвориха архивата на своята ДС и това направиха нашите партии съвсем съзнателно.

Архивата на ДС остана "не пипната" и в „техните ръце“, за да я използват за свои политически цели.
СДС започна като възроди фашизма, ликвидира досието на Костов и Луканов и на своите хора от обкръжението на Костов, дори написа нови досиета на политическите си противници. А вътрешния министър в Костовото правителство Методи Андреев буквално се преобърна в жандарм, ходеше сред своите съграждани в Перущица с чанта пълна с досиета и изнудваше хората с досиетата.
А ГЕРБ на Бойко Василев стигна по далеч, възроди старата комунистическа политическа шуробаджанащина като използва архивата също за политически цели от рода “стани ти да седна аз“ защото Бойко беше обещал на своите хора да им осигури работа, но такава нямаше в частната сфера, пък и икономика нямаме, а работа се намираше само в държавната сфера – в държавната и местна администрация и той почна да изкарва досиета на хората заемащи по добрите и платени длъжности, за да ги принуди да се уволнят сами, а той да настани своите хора на техните места.
Така професионалиста изчезна от нашата държавна и местна администрация, те се напълниха само с непрофесионалисти назначени по политическа линия и за това сега България се сочи в Европа за най лошо управляваната страна с напълно пропаднала държава.

Карикатура на Чавдар Николов

БСП и ГЕРБ са двете страни на един и същ мафиотски модел, но това не пречи и двете да се пишат за "демократи". Има една съществена и тънка разлика между "демократите" на БСП и "демократите" на ГЕРБ. На БСП  крадат фино, скрито и прикрито с мазния глас на партиен секретар и с демагогията на Партията със сто годишен стаж в демагогията, а на ГЕРБ като по млада партия без опит го прават открито, първосигнално, с дебел врат и бухалките. Но това са само подробности в декора...

БСП е най ловката партия, наследи тази ловкост от майка си БКП, с нея БСП успява да обърка главата на политически неграмотния българин с къса памет, както сочи за глава на мафията проформа "врага" си Борисов, а себе си представя за по-чиста от зората и прикрива факта, че тя създаде модела на прехода ни, скрои бандитския ни преход, стана неговия мозъчен тръст и главен кукловод, роди олигархията, започна приватизацията и с нея захвана за олигарсите си най-апетитните части от бившата социалистическа икономика, роди силовите групировки за охрана на гузната съвест на новите си богаташи, раздаде началния капитал и с него роди всички останали партии и заедно с рожбите си- ДПС,СДС, НДСВ, ГЕРБ, фалшиви патриоти и прочее разграби и разруши икономиката като оставиха милиони хора безработни, включително и циганите, оставиха България без икономика и я закараха в клозета на Европа с най-ниския жизнен стандарт, направиха я най-пропадналата държава оставена без население и на доизживяване...
БСП създаде Борисов и тя му дърпа конците. Борисов съществува, защото съществува БСП, Няма ли я БСП, няма и да го има и Борисов!

За Борисов БСП е нужна като въздуха и слънцето пред ЕС и не случайно е отредил на БСП мястото на своя "опозиция". Без опозиция, ЕС и Европа ще го заподозрят, че развива авторитарен режим по подобие на Путин и  неговото протеже Орбан и тогава лошо му се пише. За да заблуди ЕС и Европа  Борисов сочи БСП за своя "опозиция", като същевременно грижовно и четка и гали перата.

Без власт от 2009 г БСП  остана на сухо и до нея не достигат еврофонодовете, за това тя разрази истинска битка за свалянето на Борисов. БСП олигарси са 10 години вън от властта, огладняха, омършавяха и сега неистово се стремят към нея, за това най- прилежния слуга на БСП- олигарси - Корнелия Нинова е „сърдита“ на Борисов, за това и Борисов е обявил БСП за най-големия си „враг“ и разменя в НС всякакви „нападки“ с Нинова.
БСП е разбрала, че по редовен път с демократични избори няма да си върне властта, за това прибягна до „задната врата“, като се мъчи да свали ГЕРБ чрез своя президент, който постоянно отправя критики към управлението на Борисов, без това да му влиза в пълномощията.
Но БСП води „битката“ срещу ГЕРБ само с общи приказки, без никаква конкретика, което вече декиш не хваща в очите на българина тотално унищожен и намразил до смърт бандитския си преход.

За да ни разиграват двете най -големи олигархични партии БСП и ГЕРБ , еднакви като сиамските близнаци, макар едната да се пише за "лява", а другата за "дясна", разменящи си властта помежду почти вече 10 години, най-голяма вина носи българската интелигенция, която не е в състояние да роди нова лява политическа партия като истинска опозиция на цялото неолиберално капиталистическо мутростатукво на България, която да се изправи едновременно срещу двете най големи олигархични партии БСП и ГЕРБ, катализиращи и бетониращи статуквото и ги измете от политическия хоризонт на България.
Щом не се противопоставяме на обединената мафия на БСП и ГЕРБ и не се стремим да ги изкараме от властта с нашия избирателен вот и съзнание, си заслужаваме робството на олигарсите им!

Автор :Дора Апостолова
Материал на "Идея за България"

Първа публикация във фейсбука на 30 октомври 2018 г.
Актуализирано на 1 ноември  2019 г.

p.s. Писаното горе е част от цялостен анализ за същността на българския преход

към началото на сайта >>>
към други статии на автора в неговия блог >>>

Добавете коментар


Реклами от Google