Joomla Templates Mobile by About Justhost

Globalenpazar
България получи след 1989 г.  новия си неолиберален капиталистически обществен модел от Русия по комунистическа линия.

Сега у нас има 38 олигарси с богатства  колкото половината БВП на страната направени с пладнешки грабеж на държавна собственост . Те владеят парите и икономиката на България и определят парчето слънце, небе, вода, земя, свобода и стандарт на останалите българи.
Всички български олигарси са захранени с руски пари и се командват от Москва. Парите дойдоха по комунистическа линия с „любовта между Горбачов и Рейгън“ по време на прочутата горбачова „перестройка“. Единствената партия в държавата КПСС, която държеше всички власти под мишницата си, с официална политически линия вкара в Русия системата на американския неолиберален капитализъм и отвори Русия към глобалния свят. Това съм го разказала в материала си Как глобализацията превърна комунистите от борци срещу капитализма в едри капиталисти".
Понеже КПСС имаше „водеща и мъдра“ роля в бившата комунистическа система и беше направила останалите комунистически партии - полска, чешка, българска, унгарска, сръбска, македонска, украинска и прочее свои марионетки и сателити, след 1989 г. тя наложи глобалистичния неолиберален капиталистически модел и на останалите страни от системата и ги завъртя в руската рулетка.
А после с парите си най-богатата страна Русия роди местни олигарси и смеси капиталите на руската и местните олигархии.

Олигархията е продукт на неолибералния капиталистически модел, тя е обединение на едрия капитал с властта и политиката и управлява държавата.
Русия стана пълно копие на САЩ, с разликата, че на мястото на големите олигархични американски корпорации, които управляват партиите и държавата, Путин е назначил своите 102 олигарха.
В системата на неолиберализма( глобализма) с глобален пазар  движещ капиталите без правила и национални рамки, печели по-силната икономика, тя владее по слабите икономики и прибира парите им в своите банки.

В системата на бившите комунистически страни руската икономика бе най-силната, поради факта, че Русия е най богатата в света страна на природни източници. Руските пари по комунистическа линия и с инструментите на глобалния пазар родиха и захраниха местните олигарси и чрез тях навлязоха в икономиките на всички от бившата комунистическа система и ги завладяха.

Последният елит на БКП- около Андрей Луканов, който беше близък с Горбачов, прие руския неолиберален капиталистически модел заедно с руските пари. Той създаде партия БСП и нейната „каса Мултигруп“, която напълни с руски капитали, като добави още откраднатия външен дълг на България формиран между 1984-1989 г, изчезналия за една нощ при първото правителство на Луканов 1990 г. държавен резерв на стойност 2 милиарда долара и първите приватизации започнати от БСП с най-апетитните парчета от българската икономика( наричани от народа- черните куфарчета на Луканов).Така сега "Мултигруп" владее цялата бивша социалистическа държавна икономика , разказваме го в специален материал "Руските капитали на октопода "Мултигруп" владеят България"

В касата на БСП- Мултигруп, обаче, руските капитали бяха преобладаващи и започнаха да ръководят политическия елит на България, от който излезе и новата ни бизнес класа. Сега политическия ни елит се покрива изцяло с бизнес класата на едрия капитал, политиците ни са или представители на олигарсите или самите олигарси.
Както се казва в оная българска поговорка “Който дава парите, той води хорото“. С пари от касата си "Мултигруп", БСП роди всички останали партии, направи ги собственост на олигарси.
Дребен и среден бизнес сега България няма, а само едър бизнес управляващ държавата чрез основните партии управлявали в прехода- БСП, ДПС, СДС, НДСВ, ГЕРБ. Дребният и среден бизнес са част от средната класа и понеже те липсват в България, липсва и средна класа.

Всичките 38 олигарси на България(повечето си имат партии), са с произход в последния елит на БКП, получили са началния си капитал от "Мултигруп" и БСП задкулисно или предкулисно продължава да им дърпа конците. Всички наши олигарси си държат парите в офшорни банкови райски кътчета известни като"данъчни убежища"  90% от които са англо-американски протекторати, чийто банки са дъщерни на главните банки в САЩ и Великобритания и ги захранват с пари. Поради това нашите олигарси са раздвоени , разкрачени и се кланят  както на Москва, така и на Вашингтон.

БСП е партията с най-много олигарси- 36 на брой, понеже тя внесе новия капиталисически модел, стана мозъка на бандиския ни преход и успя да заграби почти цялата икономика на страната. Сега ръководството на БСП е пълно с олигарси, които владеят цялата икономика на страната, кадруват в партията и определят външната и вътрешна и политика, като не забравят да се кланят на Москва и да целуват нозете на на първия олигарх на Русия - Путин даващ им финансирането сиреч мръвките. Повечето от тях от старание са приели и руско гражданство.

Има и такива олигарси, които са лично са назначени от Путин., ще изброя само главните:

Наример, олигархът на Българския "Лукойл" Валентин Златев е лично назначен 1999 г от Путин за доживотен изпълнителен директор на българския Лукой, явяващо се дъщерно предприятия на руския държавен "Лукойл" и не платил последните 7 години нито цент корпоративен данък на държава България.

Олигархът Сашо Дончев получи началния си капитал от „Мулигруп“ за да създаде с руския „Газпром“ -дъщерна фирма „Овъргаз“ с 50:50 участите. Парвоначално собственици на 50% участие на "Мултигруп" бяха Илия Павлов и Сашо Дончев, но след убийството на Павлов,  Сащо Дончев остана пълноправния собственик и сега дере кожи както на руските така и на българските потребители. Дончев е  изнесъл регистрацията на фирмата си в офшорни зони и също не плаща корпоративен данък на държава България.

Олигархът на ДПС- Пеевски е бил в юношеските си години приятел на Георги Павлов и е започнал с начални капитали на "Мултигруп", сега продължава да се финансира от Руската инвестиционна банка ВТБ, смятаща се за лична банка на на първия олигарх на Русия- Путин, с нея той купи „Булгартабак“ и я предостави на тепсия в ръцете на руснаците, а те побързаха да я ликвидират. Пеевски също е изнесъл  регистрациите на фирмите си в офшорни зони и не плаща корпоративен данък на държава България.

Олигархичната двойка на ГЕРБ „ ББ и ЦБ“ стартира с начален капитал от "Мултигруп" и използва 9 години властта на Борисов, чрез своята първа банка - СиБанка да завладее целия финансов сектор на България. За СиБанка разказвам в друг материал със заглавие "Истината за КТБ. Борисов и Пеевски са отдавна в съюз". Си Банка както и останалите "български" банки  не са "български" ,а "куча марка", понеже всички са и регистрирани в англо-американски офшорни зони, не плащат корпоративен данък на държава България, въртят мръсни пари предимно на силовите групировки, мръсните приватизации у нас и мръсни руски олигархични пари.  
За това Борисов се подаде на натиска на Москва да плащаме обезщетение за Белене. Но като идвал на власт в трите си правителства, първото което е правил да отиде на посещение във Вашингтон за да се увери, че капиталите на Цветелина Бориславова се пазят добре в американските банки.

Олигархът на СДС Иля Прокопов, владеещ медиите от групата "Инакомедия" и изживяващ се в книжен магнат като колегата си Пеевски, започна също с капитали от Мултигруп, но се" разви" като олигарх в управлението на Иван Костов под сянката на СДС и под закрилата на "Отворено общество", за това се кланя повече на Вашингтон отколкото на Москва. Той също е изнесъл регистрацията на фирмите си в офшорни зони и не плаща данъци на държава България. Поради загубата на власт на СДС( оставането му вън от Парламента), сега Иля Прокопов се излежава на шеллонга в една от офшорките си и си кара живота.

По въпроса може да се говори много, обсъдили сме го в специални материали...Имам материал със заглавие  " Русия пряко владее България, Америка - косвено "

Всичко казано горе за нашата олигархия може лесно да се докаже, ако се приложи главното правило на западноевропейска правова държава - да се проучва произхода и чистотата на въртящите се в икономиката и идващи от вън капитали под формата на инвеститори. Но понеже те всички са на власт, държат цялата законодателна, изпълнителна, съдебна, избирателна власт, медии, всички държавни институции и не позволяват да се заложат у нас правилата на западноевропейската правова държава.

Руската олигархия с парите си владее икономиките на всички бивши комунистически страни от източна Европа и Путин задкулисно и предкулисно диктува вътрешната и външна политика на Унгария в лицето на протежето си Виктор Орбан, на Чехия в лицето на протежето си Миклош Земан, на България в лицето на протежето си Румен Радев, в лицето на посткомунистическите правителства на Македония, Словакия, Сърбия, Словения, Хърватия, Полша в Прибалтийските страни и други...всички представители на местната олигархия.

Руската олигархия като по силната дърпа парите на местните олигархии и ги изнася заедно със своите в американски банки и офшорни зони без физическото присъствие на САЩ у нас и в другите страни от източна Европа и без САЩ да ни е хвърлил една бомба.
Установено е , че от 1989 г когато Русия и бившите комунистически страни излязоха на глобалния пазар, руските олигарси са изнесли от Русия и нейните бивши комунистически братя над 20 трилиона долара и ги направиха «бедните роднини на запада».

По такъв начин руската олигархия заедно с нашата сега са направили България най-бедното и тъжно място на света. Доказала съм го в много свои статии, ето една от тях в която ще прочете подробностите „Как малка България е изяждана от олигархиите на три големи геополитически сили- САЩ, Русия и Турция".

Някои ще запитат – Къде е мястото на американските пари у нас?
Не трябва да се разделят руските и американските пари, където са рускате пари, там са и американските, преплетени като свинските черва, имат едни и същи цели, налагат един и същ модел, но по различен начин действат у нас.
Руските пари дойдоха у нас по линията на внесения след 1989 г. от последния елит на БКП у нас неолиберален капиталистически модел, те станаха инструмента на нашия последен комунистически елит да награби с тях голямата държавна социалистическа собственост. За внасяне на неолиберализма у нас, Луканов и 9 души около него направиха американския икономически план "Ран Ът".
Планът вкарваше у нас американския икономически и обществен неолиберален модел.
Питам ви- Каква е американската икономика- 100% частна? Каква беше нашата социалистическа икономика преди 1989 г - 100 % държавна?!
Планът " Ран ът" изникваше икономиката ни да стане 100% частна чрез приватизирания на голямата държавна собственост. За приватизацията БКП нямаше пари и за това се обърна с молба към КПСС.
Русия- най богатата на природни източници страна в бившата комунистическа система и чиято КПСС имаше „водеща и мъдра роля“ в цялата система
, първа внесе неолиберализма по време на горбачовата „перестройка“, създаде първата капиталова олигархична групировка „Мултигруп“ и с нея заграби държавната икономика, и сега "Мултигруп" владее цялата икономика на България.
От както роди неолиберализма и го направи своя държавна идеология( по времето на Рейгън), САЩ никъде не изнасят пари и не инвестират, те само прибират парите на останалия свят в своите банки и с тях движат икономиката си. САЩ подкупиха последния елит на КПСС- Горачов и сие да замени стария си модел”социализъм” с техния неолиберален капитализъм и по такъв начин набавиха Русия свое обществено подобие и се добраха до парите и националните и богатства и ги прибират в своите банки.
Също САЩ
поддържат режима на Путин, защото той позволява на олигарсите си да изнасят парите си до стотинка в амеркано-офшорни зони.

Понеже руските олигархични пари владеят икономиката на България, руските олигарси когато изнасят своите пари, изнасят и българските. Така руските олигарси вместо да реинвестират печалбите си в българската икономика и я развиват, те я убиват, както убиха Булгартабак, Нефтохим и прочее и не плащат данъци на държава България, което оставя нейната социална сфера без приходи и също я убива.

У нас от началото на прехода действа третия механизъм на американската външна политика – „Отворено общество“ на Сорос. То вкарва и бетонира у нас американския неолиберален капиталистически модел и е идеологът на всички партии у нас родени след 1989 г БСП, Д
ПС, СДС, НДСВ, ГЕРБ....и още 300 в регистъра.
Сорос и "Отворено общество" работят съвместно с политиците ни, получават издръжката си директно от държавната хазна на България, без да внесат нито цент инвестиции у нас, обединили са се
с политиците ни от всички партийни цветове и заедно с тях ограбват България чрез кражба на еврофондов, обществени поръчки, бъркат направо в държавната каса.

Американците дават пари само за да подкупват и корумпират политици и то само в страни където няма правова държава, както е у нас. Например правителството на Клинтън даде 10 милиона долара на Костов да извърши „нежната революция“ и свали правителството на Жан Виденов и по такъв начин „Отворено общество“ да завземе вътрешната и външна политика на България.
Писала съм много по този въпрос, предоставям ви за четете още 2  от тях , там ще намерите подробности:
Кой е Сорос и как направи богатствата си ? Сорос в България. Сорос и Путин от едно тесто замесени“  
Прилаган ли е у нас Плана Ран Ът и как да се минимизират щетите от него?“ 


Неолибералния  олигархичен обществен модел и  неговия  елит може да се ликвидира, само ако се изтръгнат парите от ръцете  на олигарсите, те  ги правят силни. И това може да направи народа ни като извърши преразглеждане на целия ни преход с ново справедливо разпределение на собствеността на икономиката.

Ликвидираме ли  нашата олигархия,  затваряме автоматично вратите на България за навлизане на руската олигархия, така и за изнасяне парите на държавата ни в американски банки.

"Идея за България" в своята доктрина посочва ясно пътищата как ще се извърши преразглеждане на прехода. Доктрината ни ще намерите в главния ни сайт www.ideyazabulgaria.org

Сега Путинова Русия прави 50% от БВП само с износ на сурови източници - газ и нефт, производства няма и дори храни за вътрешно потребление не произвежда. Произвежда само оръжие, понеже Путин е решил да става лидер на света по пътя на войната.

Олигарсите, които държат цялата икономика на Русия не желаят да произвеждат, ударили са го на лесен живот- прибрали са някой източник, добиват нефта и газа за твърда валута и печалбите си изнасят навън, но не в руски банки, а предимно в англосаксонски банки, понеже рублата не е разменна валута, а прикрепена към долара.
Европа е най големия купувач на руски енергийни източници и плаща на олигарсите в евро, която е най-силната валута сега в света по силна от долара. От печалбата си олигарсите плащат 13 % данък на държавата( или въобще не плащат), най-малко 20 % влиза в джоба на Путин и останалото от печалбата изнасят в американски и английски банки и офшорни зони.
Така номинираните лично от Путин олигарси са го направили най богатия човек в света, добил богатството си с криминални начини, като е използвал властта да ограби държавна собственост и другите от обществото. И цялото си заграбено богатство Путин е сложил на поставени лица от личния си двор и ги е направил пълни марионетки в ръцете си. А като го питат колко му е богатството, той отговаря- "Няма значение, аз притежавам цяла Русия!".

В това видео  https://youtu.be/DYPO3KFJjfA направено от руски разследващи журналисти, ще разберете как Путин си е направил богатствата използвайки 25 години властта си. И веднага ще го свържете с нашия нов елит, който за същото време, със същите начини и прийоми, разграби и унищожи съвременна България.

От друга страна, с изнасянето на руски пари в американски банки, за да заблуди народа си и му отвлече вниманието в глуха посока, Путин продължи старото противопоставяне на Сталин от времето на Първата студена война „“СССР срещу САЩ“ с новата модификация “Русия срещу САЩ“ и сочи САЩ за най-големия враг на Русия.
А действителността е съвсем друга. Преди противопоставянето беше на идеологическа основа поради различните идеологии на обществените системи на СССР и САЩ .
Сега това го няма, двете страни са с еднаква обществена система, обществата им еднакво изповядват ценностите на неолибералния олигархичен капитализъм. Това съм разказала в материала ми "Путин и Тръмп - двете страни на един медал. Левите европейски сили трябва да спрат ограбването на Русия"

САЩ и Русия са най-големи ядрени и енергийни сили в света, най-големи производители на конвенционално оръжие и противопоставянето между тях е само между техните олигархии за делба на енергийните пазари на Европа и оръжейните на Близкия Изток.

Първият олигарх на Русия е майка и татко на своите олигарси Путин, като орлица пази техните интереси на международния и вътрешен пазар.
Но това е добре скрито от пропагандната машина на Путин, за сметка на показност - надуване мускули и биене по гърдите за „достоен и силен държавник, стабилизирал Русия“, „ отново победител в изборите“ с измислени рейтинги и фалшификации в изборите.
Ха, каква стабилност има Русия, какъв "враг" е САЩ, след като всички пари на Русия заминават за англосаксонски банки и нищо не остава за обикновения руски гражданин?!
Такива ми ти работи с „победата“ и "мускулите" на Путин!
Само кьорфишеци за меките глави!!!

"Идея за България" получи подкрепата на Обединената руска социалдемокрация, работеща в нелегалност.
Сега Путин е започнал клеветническа кампания срещу Европа и ЕС с опити да създаде хаос и дестибилизация в нея. От една страна заедно с протежето си Асад бомбардират в Сирия,потънали са я в руини и пришпорват бежанската вълна към Европа. От друга страна Путин мрази ЕС, на който е принуден да продава газ и нефт, без да смее да спре едно кранче, защото знае ,че икономиката на Русия ще колабира за определени дни, за това и гради свой втори СССР- Евразийски икономически съюз, с цел да го оглави и стане негов лидер.
Но докато в ЕС влизат най-богатите в света държава, в неговия Евразийски съюз влизат най-бедните с 15 пъти по нисък жизнен стандарт от Европа, най-много Путин да стане „лидер на бедния свят“ противопоставящ се на богатия. :D

Понеже руският народ е силно свързан с Европа и нейната културна основа, Путин се страхува неистово от европейската демокрация, да не би неговия народ да се зарази от бацила и и поиска да живее в свобода и демокрация както се живее в Европа.
Неговата пропаганда денонощно промива главата на нашия теляк с посткомунистическо съзнание кланящ се на "бащицата" Путин, който поради 70 годишното непрекъснато управление у нас на комунистите, продължава да не познава демокрацията и нейния продукт - правова държава, за това и идва в нашия сайт и рИве- “Абе каква демокрация има тази Европа?!“

Демокрацията, нашенецо, в днешно време се определя по пълнежа на джоба. Западняците имат сега с 15 пъти по висок жизнен стандарт от потуранца българин и това дължат на демокрацията и правовата държава. Правотата държава е плод на демокрацията.

От 70 години демокрацията и правовата държава са станали единствения фактор за растеж и прогрес в Европа.
Правовата държава ликвидира корупцията до основи във всички нива на обществото, не позволява елита да краде обществения продукт, той влиза до цент в държавната хазна и от там отива за развитие на икономиката, отворя нови работни места, осигурява на всеки правото на труд в родината и вдига стандарта на обществото.
Социалната сфера има средства да осигури достоен живот и старини равнопоставено на всички членове на обществото.
Постига се материален и духовен просперитет на целокупното общество.

Това добре знае руското общество и не случайно е започнало мащабна битка за сваляне на посткомунистическия режим на Путин без свобода на словото и убежденията и за ликвидиране на ограбващата го олигархия.

„Идея за България“ първа разказа на света за огромните щети на неолиберализма върху руското общество с цел да ускори борбата му и помогне на руския народ да постигне своето освобождение. Това ще ускори и освобождението на българския народ от руската олигархия.
И бяхме разбрани и адмирирани от руснаците. Получихте от „Обединената руска социалдемокрация“ следното послание:
Уважаемая Идея за България ! Спасибо за этот важный и в общем верный экскурс в историю. Желаю Вашей стране, Болгарии, освобождения как от российской мафии, так и от собственных бандитов-олигархов. С уважением и с СД приветом! "

Автор Дора Апостолова
Коментар на Идея за България
29 март 2018 г.
Авторът е учредител и идеолог на Движение за реална демокрация -Идея за България, историк, политолог, преподавател по политическа история.

 

Добавете коментар


Реклами от Google