Joomla Templates Mobile by About Justhost

Потребителски рейтинг: 5 / 5

Звезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активнаЗвезда активна
 

logo star transparent arial 2
СПОДЕЛЕТЕ И РАЗНЕСЕТЕ!
НИЕ НЕ ПРИНАДЛЕЖИМ КЪМ ОЛИГАРХИЯТА, А КЪМ 99,99 % БЕДЕН НАРОД БОРЕЩ СЕ СРЕЩУ ОЛИГАРХИЯТА,  НЯМАМЕ СОБСТВЕНА МЕДИЯ, НИТО ПАРИ ДА Я СЪЗДАДЕМ, ЗА ТОВА РАБОТИМ САМО ЧРЕЗ ТОЗИ САЙТ И СОЦИАЛНАТА МРЕЖА!


Пенчо Славейков-"Дайте вяра и посочете идеал на наший народ и той е способен на чудеса!"

ЗА РЕАЛНА ДЕМОКРАЦИЯ, ПРАВОВА И СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА

                    УЧРЕДИТЕЛНА ДЕКЛАРАЦИЯ
на политическа партия "НАРОД СРЕЩУ ОЛИГАРХИЯ"


ДРД„Идея за България“ гради политическа сила, която да вдигне България от катастрофата на прехода
                                         

ПРЕГОВОР-КРАТЪК ВАРИАНТ
ИСТИНАТА ЗА БЪЛГАРСКИЯ ПРЕХОД И ТОТАЛЕН ПРОВАЛ НА ПРЕХОДНИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ МОДЕЛ

След 1989 година последният елит на БКП, регистрирал партия БСП, заедно със своята проформа „опозиция“ партия СДС, без да пита народа си с нито една демократична форма на допитване, смени икономическия и обществен модел на България от „социализъм“ на "неолиберален олигархичен капитализъм" по американския модел. С направата на американския икономически плана „Ран Ът“ от двете първи партии БСП и СДС, който препоръчваше смяна на икономическия  модел да стане чрез ПРИВАТИЗАЦИЯ,  първо се смени икономическия модел на България от 100% държавна собственост в 100% частна собственост по модела на САЩ,
Това БКП извърши под диктовката на своя по голям брат КПСС, който първи започна смяната на модела с решение на ЦК на КПСС при Горбачов и изграждане на новия модел при Елцин и неговия наследник Путин. 
Русия изгради своя неолиберален модел  по модела на САЩ, като КПСС изпрати "свои хора" да учат "финанси" в САЩ, т.е идеологическите основи на американската неолиберална икономика. Руските икономисти Гайдар и Чубайс под диктовката на Елцин и Путин, използвайки основните философски насоки на американския неолиберализ
ъм- едрия капитал да управлява партиите и държавата, изградиха в Русия нов, специфичен и страшно уродлив неолиберален капиталистически модел без правова държава, с авторитарен и тоталитарен режим на бившия комунист и последна издънка на КПСС - Путин, следващ стъпките на татко си Сталин. Според него, цялата стара социалистическа собсвеност беше приватизирана и хвърлена в ръцете на  малко число избрани от Елцин и  Путин руски олигарси, сега владеещи цялата стара социалистическа собственост, всички природни богатства и извори на Русия.

Н
овопръкналите се силни руски олигарси, държащи целия едър капитал на най богатата на природни богатства в света Русия, придобили го с пладнешки грабеж на държавна собственост поради липса на правова държава да пресича корупцията с държавната собственост, подпомагани от посткомунистическите елити продължаващи да управляват в бившите комунистически страни на източна Европа, вкараха в тези страни и завзеха икономиките им, в това число и на България.
Последния
т елит на БКП следваше стъпките на последния елит на КПСС, като Луканов и неговия кръг "Монтерей " свалиха комунистическия диктатор Тодор Живков, вече станал ненужен на „новото им лице“ на Луканов и хората му, и завзеха властта.
Луканов изпрати също свои хорав САЩ да участ философията на американския неолиберален капиталистически модел,
но България не възприе неолиберализма директно от САЩ, а възприе уродливия  неолиберален олигархичен капиталистически модел на Русия.
Целта на БКП беше нейния последен елит да заграби голямата държавна социалистическа собственост чрез два вида приватизации- „масовата“ на БСП и „за 1 лев“ на СДС. За тази цел БСП направи първата
си капиталова олигархична групировка"Мултигруп" , напълни я с крадени от българския народ капитали и 2/3 от капиталите на Мултигруп бяха руски, подарък от КПСС на верния си сателит БКП/БСП. Чрез руските капитали в „Мултигруп“, руската олигархия навлезе във българската икономика и я завзе почти изцяло още в приватизацията.
Като за това е виновен преди всичко новия неолиберален пос
ткомунистическия  капиталистически елит на България, създал всички партии управлявали през прехода, отварящ вратите на България за нахлуване на руските олигархични капитали в икономиката и.

От редиците на последния елит на БКП се пръкнаха новите неолиберални капиталисти- олигарси и мултимилионери, които от тогава до сега стоят зад гърба на всички управлявали през прехода партии  с поставени лица на "нови и непознати министри", представяни за "чисти" лица, като БСП се сочи за „мозъка на бандитския ни преход“.
Олигарсите и техните партии оформят новия политически елит, от малка каста под 1 % от обществото, държаща 
цялата власт, цялата икономика, всички пари и ресурси на държавата обединена с обща много реакционна и ретроградна идеология на неолибералния капитализъм, връщаща човечеството в първоначалната най-хищническа форма на капитализма и с нейните правила вече 30 години разрушават и разграбват България, без да са забили
нито един градивен пирон в  снагата и. 

Българската олигархия се роди с капитали на руската олигархия от редиците на последния елит на БКП, за това се нарича „червена“ или „комунистическа олигархия“. Руската олигархия като по богата и по силна ръководи българските олигарси, заедно с тях е завладяла икономиката на България, и по линията на глобалния пазар на неолиберализма изнася всичките си печалби в банките на американо- английски офшорни зони ( данъчни убежища), като по този начин пълни хазната на САЩ и Великобритания и държи българската празна. В това съдружие българските олигарси са подчинени на руските и техни поставени лица.
Това е направило български
я народ най бедния в Европа, с най ниския жизнен стандарт, принудело е трудоспособното ни население да напусне страната, оставило е българската нация без българско население и държава България на доизживяване.

Единствено спасение за българския народ е той да се организира под флага на своята партия, по мирен политико- парламентарен път, с обединения вот на българските избиратели, да свали червената олигархия от власт като отнемем парите и крадените и от нас богатства!
И това да се извърши чрез ПРЕРАЗГЛЕЖДАНЕ НА ЦЕЛИЯ ПРЕХОД И ЦЯЛАТА ПРИВАТИЗАЦИЯ,  което ще доведе неминуемо да изхърляне на руските олигархични капитали от българската икономика и ликвидиране на олигархията въобще!

Пълния вариант на предговора ще прочетете ТУК


ПАРТИЯТА- ИДЕАЛ, ИДЕОЛОГИЯ, НАМЕРЕНИЯ

Партия НАРОД СРЕЩУ ОЛИГАРХИЯ приема реалната демокрация на Европа с нейните продукти- социалната и правова държава за своя идеология и ги предлага за нов идеал на българското общество, с който да вдигне България от катастрофата на прехода.

Партия НАРОД СРЕЩУ ОЛИГАРХИЯ е нов западноевропейски тип лява социалдемократическа партия, бореща се срещу глобалния пазар на неолибералния капитализъм и неговия продукт- олигархията, със собствена оригинална ЛЯВА идеология пригодена за условията на България, върви по утъпканите пътища на развита Европа, следва нейния развит опит и го адаптира за условията на България , като го съчетава с гениалната стратегия и тактика на Васил Левски, с цел коренно да промени и вдигне България от катастрофата на прехода и направи българите богати като другите европейци. Партията си поставя за цел да изгради първо правова държава, която да стане стълба за изграждане на социална държава и развие демокрацията до върхове.
Партията развива нова лява икономическа и социална политика за създаване на много производителен тип икономика с възстановяване на унищожените производства и създаване на работно место за всеки  за връщане на трудовата сила от вън;  поддържане на социално равенство и равнопоставеност в обществото в осигуряване на основните конституционно утвърдени човешките права- всички равни през закона, за равен старт в работата, за ползване на социалните услуги -образование и здравеопазване, за осигуряване достоен живот и старини на всеки българин в Родината.

Сега в България няма опозиция срещу олигархичното статукво, всички партии в НС и вън от него са десни олигархични, продукт на новата неолиберална капиталистическа система.Преди 1989 г лява партия беше БКП, но се самоунищожи под ударите на собствените си грешки, бе преименувана от последния елит на БКП в БСП и превърната в дясна неолиберална партия на едрия капитал. България остана без леви партии, оголването на левия фронт даде възможност на БСП, използваща ловко старата демагогия на комунистите, да монополизира лявото политическо пространство, да се представя за лява партия и не позволява да се роди нищо ново "ляво" в него.



В лицето на партия НАРОД СРЕЩУ ОЛИГАРХИЯ,  ДРД „Идея за България“ гради нужната идейна политическа  опозиция, която да запълни дупката в политическото пространство и да предложи нова истинска политическа алтернатива на българските избиратели. Партията възнамерява да върши реформи с голям замах и дълбочина, да изчисти боклука събиран цели 30 години бандитски преход.

 


ГЛАВНА ЦЕЛ

Да
свалим трайно комунистическата олигархия от власт , измъкнем икономиката от нейни ръце и ликвидираме. Да направим БЪЛГАРИЯ ПРАВОВА И СОЦИАЛНА ДЪРЖАВА , с общество упражняващо РЕАЛНАТА европейска демокрация, прилагащо развития опит на Европа, с нов политически модел от идейни партии и некорумпиран политически елит, работещ само за обществените и държавни интереси,създаване условия на всички българи за достоен живот и старини в Родината. 
 
Това да стане със СМЯНА НА СИСТЕМАТА, неолибералната олигархична икономическа, политическа и обществена система се заменя със системата на правовата и социална държава на 8-те най развити социални държави от северна и средна Европа- Швеция, Финландия, Норвегия, Дания ,Холандия, Германия и Швейцария.
Системата се сменя от горе надолу, след 30 години бандитски преход без правова държава  и мачкане на конституцията, не е възможно смяната да стане отдолу нагоре.
Смяната започва първо със смяна на икономическия модел. Върху икономическия модел се изгражда и съответен йерархически модел- политически и социален. Ние извършваме смяна на неолибералния капиталистически  модел от прехода с този на неговия антипод - социалната държава на Европа, която не е капиталистическа, а социалистическа държава.
За целта 'Идея за България' е развила концепции за правова и социална държава по модела на развитите страни и демокрации от северна Европа т.н. скандинавски модел.

СТРАТЕГИЯ И ТАКТИКА
При наличието в България на монолитно дясно неолиберално политическо пространство без леви партии и опозиция срещу неолиберализма и неговия продукт - олигархията, за да реализира своята главна цел- построяване на правова държава, с която да ликвидира олигархията, партия НАРОД СРЕЩУ ОЛИГАРХИЯ цели да влезе с мнозинство в НС, за да може със собствено законодателно мнозинство да приеме нужните закони и реформи и приеме нова конституция.

Основни елементи на правовата държава и моменти от програмата на партията заложени в новата конституция:

1. Да се приеме нов закон за референдумите, с който правят референдумите по-достъпни и със задължителен характер.

2. Със свикване на Велико народно събрание (ВНС) или с национален референдум се приема НОВА КОНСТИТУЦИЯ, в която са заложени правилата на правовата държава от законодателството на ЕС и нов икономически, политически и социален модел, заимстван от социалната държава на северноевропейските развити страни и демокрации.

3. Обявяват се серия национални и местни референдуми.
- Обявява се национален референдум за КРИМИНАЛИЗИРАНЕ НА ПРИВАТИЗАЦИЯТА след 1989 г., за да се развържат ръцете на правовата държава и тя ликвидира олигархията по икономически път, с направа на ПЪЛНА РЕВИЗИЯ НА ПРЕХОДА, по този начин се изтръгнат от ръцете на олигархията това което я прави силна- парите. Криминализиране на приватизацията е единствения начин да се открият  и накажат корумпираните политици и престъпници, използвали властта да заграбят  с криминални начини  държавната собственост принадлежаща на всички в обществото.

-
Преразглеждане на всички приватизационни, концесионни и реституционни сделки и заменки; всички продажби на общинско и държавно имущество,предприятия и земи, преразглеждане на всички външни заеми вземани с внасянето на неолибералния капиталистически обществен модел от 1985 г. насам;

- Проверява се произхода на първия милион на всички бизнесмени/политици; банки, извършва се ревизия на всички управления от 1985 година до  сега.

 - Не с национализация , а с проверка изпълнението на закона  за следприватизационен контрол, се извършване РЕпрватизация и ново преразпределение на собствеността в икономиката, като се следва икономическия модел на северноевропейските развити социални държави, по този начин се ликвидира нашата олигархия и се затварят вратите на държавата ни за навлизане на други олигархии - руската, турската..., спира се изнасянето от олигархията на българските пари в офшорни зони.

- И
зграждащата се партия НАРОД СРЕЩУ ОЛИГАРХИЯ, застъпва в своята програма приемане закони за извършване на две лустрации.

а) Лустрация на комунистическия режим преди 1989 г. с откриване, разобличаване и наказване, посмъртно или пожизнено, поръчителите и извършителите на репресиите срещу български граждани несподелящи идеологията на комунистическата партия и репресираните роднини и приятели на забегналите зад граница българи, също несподелящи официалната идеологическа и политическа линия на БКП.

б) Лустрация за крадците на държавна собственост и техните помагачи от бившата ДС, през прехода след 1989 г.
Този вид лустрация може да се извърши само ако първо се построи ПРАВОВА ДЪРЖАВА с правилата на развитите европейски държави( заложени в законодателството на ЕС). Тя по естествен път ще извърши РЕВИЗИЯ НА ПРЕХОДА с първо РЕВИЗИРАНЕ НА ПРИВАТИЗАЦИЯТА на голямата държавна социалистическа собственост и по такъв начин се извърши лустрацията.

 

4. Поставяне правилата на правовите държави на развитите северноевропейски демокрации в българското законодателство и изграждане на правова държава
Нашето виждане за съдебна реформа:
За да бъде ликвидирана олигархията и се премахне страшната корупция във висшите етажи на властта държаща ни бедни, да вкараме престъпниците и корумпираните в затворите, спрем политиците да крадат и родим нов некорумпиран и непродажен политически елит, създадем нова бизнес класа осигуряваща здрав и честен инвестиционен климат в страната, за да се трупа частна собственост само с честен труд на много поколения, за да се спазват законите с точката и запетайката, за да се следи за всеки цент некорумпирано харчене на държавните пари, за въвеждане на обществен ред в държавата ни и я направим добре управлявана и администратирана държава, да спрем унищожаването на природата на България от алчни политици, съдебната система да заработи за обществото, а не за партиите и политиците( както е до сега), да спрем партиите да фалшифицират изборите, е необходимо да се изгради първо ПРАВОВА ДЪРЖАВА т.е да възтържествува Върховенството на закона. Правовата държава  ще спомогне за развитие на демокрацията и ще внесе справедливост в обществото. С нея ще ударим мутростатуквото и ликвидираме неговия продукт- олигархията.

Най-важни принципи  на правовата държава са:
 - добре направени ЗАКОНИ в името на човека и неговите нужди за подобряване и защита на живота му и в името на целокупните обществени нужди и благо;
- НЕЗАВИСИМА ОТ ПОЛИТИЧЕСКАТА ВЛАСТ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА, както изисква законодателството на ЕС.
(1) Законите се градят в Парламента на държавата - НС и целия закондателен процес , както и прилагане на законите, се съблюдава и контролира от независимата съдебна система. А в НС влизат само представители на партии и за да имаме добро законодателство трябва да заложим в конституцията нови правила, с които  да сменим цялата политическа система от корпоративна в идейна, като по този начин ще заменим стария корумпиран политически елит с нов, некорумпиран, национално-отговорен от добри професионалисти.
(2) За да имаме независима съдебна система е необходимо да се премахне от действащата конституция политическия избор на съдии и прокурори от парламентарно представените партии в НС( избор от НС) и се замени с пряк народен избор.
Добрите закони в полза на целокупното общество, спазването им от независимата съдебна система ще вкарат престъпниците и корумпираните в затворите, не ще им позволят да се добират до политически и държавнически постове и управляват държавата.

- Паралелно с това се върши и структурна реформа в съдебната система, с премахване от действащата конституция на специализираните съдилища, като ВСС се намалява от 25 члена на 2- главен съдия и главен прокурор, които да се избират на всенароден избор и назначавани от президента, който е деполитизирана фигура. Новата структура на ВСС не може да работи без да се премахне политическия избор.
Следователно е необходимо да се извърши или промяна в конституцията или приемане на нова конституция.


- След назначаването на главния съдия и главния прокурор, се провеждат  местни избори( местни референдуми) за всяко место на магистрат и полицай, така съдебната система и полицията се прочистват от корумпирани магистрати и полицаи.

- Да се въведе правилото на правовите европейски държави - Всички етажи на властта -равни пред закона. За да се ликвидира корупцията във висшите етажи на властта и спре навлизането на престъпници и паразити в държавното управление, със специален статут и тежки наказания уредени в закон, да се обявят всички получаващи заплати от държавния бюджет за държавни служители в държавната и местна администрация, скалата започва от горе надолу - президента, депутатите в НС, целия Министерски съвет, цялата местна администрация от кмета надолу, магистрати, учители и медицински персонал в държавната образователна и здравна сфера, участници в бордове и ръководители на държавни предприятия, полицаи, митничари ...до чистачката. А не както до сега държавни служители са само ниските етажи на властта, а високите - извънземни, без да ги хваща закона.
В Наказателния кодекс да се заложат безпощадни наказания за държавни служители уличени в корупция и с държавнически решения нанесли непоправим ущърб на държавата, обществото и природата - без правото да работи повече в държавната сфера, с минимална 200 000 глоба, включително и затвор. Да не може да се кандидатира за политически длъжности само при съмнение за корупция.

- За да  администрираме по добре държавата си и създадем нужния обществен ред , трябва да се възстанови доверието в професионалиста, оценката и избора му в държавната и местна администрация. За целта партийната и роднинска шурободжанащина в назначенията в държавната и местна администрация, наследена от комунистическата държава и морал, да бъде забранена със закон.

- За да се спрат фалшификациите на изборите от партиите е нужно нов избирателен кодекс с ПРЕМАХВАНЕ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ИЗБОР НА ЦИК и се замени с постоянен орган държавни служители, работещи под зоркото око на независимата съдебна система. Избора да залегне в новата конституция.

5. ИКОНОМИКА и икономически модел. Главната ни цел е да измъкнем икономиката от ръцете на червената олигархия, която определя нейното развитие, коли и беси в нея и ограбва българския народ.Силната и независима икономика, както  и правовата държава са гарант за независимостта и запазване суверенитта на държавата ни. За това партията ще се стреми с помощта на правовата държава да гради и развива силна икономика, която да задържа работната сила в страната и осигурява достоен жизнен стандарт, живот и старини на всеки българин в родината.
Партията няма да развива неолиберална политика за въртене на пари  и данъци в полза на банките, а политиката на европейската социална държава за развитие на силно производителна икономика.

-
главно условие за изграждоне на силно производителна икономика е държавата да има развита  НАУКА . Науката е в основа на добре развиващата се икономика и я подсигурява с технологии. В бандисткия си преход България загуби икономиката си, загуби и науката си, всички способни учени на България емигрираха и сега работат за чужди държави.
Партия НАРОД СРЕЩУ ОЛИГАРХИЯ, с идването си на власт ще направи всичко възможно за връщане на българския научен потенциал от чужбина, като изравни доходите на българските учени с тези на запада и по примера на развитите европейски държави ще заделя 4% от БВП на България за наука.


- Разработване
концепция на нов икономически модел по подобие на северноевропейските страни и главните и моменти да бъдат заложени в новата конституция: със социализиран много производителен тип зелена икономика и зелена енергия, дигитализация, електронизация и иновации, наситена с технологии; с приоритетни отрасли в икономиката държавна собственост управлявани на пазарния принцип;
технологиите да помагат за откриване на нови работни места, а не за тяхното закриване.

- Извършване на пълна либерализация на малкия и среден бизнес намиращ се под закрила на държавата; с помощта на държавата(практика на северноевропейците и Япония) и специална държавна политика за вкарване на всички иновации в производства, стартиране над 200 000 малки и средни фирми за възстановяване на производствата и създаване на нови производства с откриване над 2 милиона нови работни места; възстановяване на националния трудов пазар за създаване на «работно място за всеки» и връщане на трудовата работна сила от вън, така спиране на демографския срив и възстановяване демографския климат в страната. Държавното финансиране за малкия и среден бизнес под формата на безлихвени кредити ще дойде от РЕприватизацията, връщане на изнесени пари в данъчни убежища и нова държавна данъчна политика.

- Ликвидиране на латифунджийството и ДПС мафия в земеделието, преминава
не към превеса на малките и средни частни фермери, обединени в кооперации по настоящия германски модел земеделие, с широката подкрепа и субсидиране от държавата.

Нова данъчна политика. Премахване на позорния 10% плоския данък, въведен от управлението на БСП в полза на нейната олигархия, който не осигурява никакви доходи за издържане и развитие на главните социални услуги- образование и здравеопазване и
преминаване към  прогресивен данък, с премахване данъчно облагане за ниските доходи , въвеждане на по-нисък корпоративен данък за малкия и среден независим бизнес и вдигане корпоративния данък на едрия бизнес.

- Пълна трансформация на банковия сектор  с преминаване
от банки собственост на еднолични олигарси, към акционерни банки с хиляди акционерни собственици по скандинавския модел.

-
Криминализиране навлизането и въртенето на руски капитали и пари от организираната престъпност в българската икономика.

- Криминализиране неплащането на корпоративен данък (печалба) на държава България от работещи в нея наши и чуждестранни фирми.
 

- За да се поддържа икономиката чиста без мръсни пари въртящи се в нея, задължително се проверява произхода на парите на стартиращ бизнес над 10 000 лева, с постоянни проверки на чистотата на въртящите се в бизнеса капитали.

- Периодично се проверява произхода и чистотата на началното и текущо финансиране на партии и частни медии. Това да се заложи в конституцията.

- Със специална държавна политика и конвенцията на ЕС за пране на мръсни пари се връщат отвън възможно повече от мръсните пари от приватизацията  и неплащане на данъци в страната, изнесени в навън в чужди банки и данъчни убежища.

- Гонене на висок ръст на БВП и бързо вдигане на жизнения стандарт.

6. Залагане в новата конституция и уредено със закон въвеждане социалния модел на европейската социална държава с «реалния социален минимум»(РСМ), гарантиращ на всички равнопоставено безплатно образование до края на висшето образование, безплатно здравеопазване на слабите слоеве на населението - пенсионери, деца, безработни, учащи и спасяването им от бедността. Това да се заложи в конституцията.
Формулата на РСМ за 1 човек започва с твърда сума от ... лева нужни за най необходимото(според синдикатите), като се добавят разходи за жилището - наем, ток ,отопление, застраховки + разходи за здравеопазване- такси лекарства престой в болница + разходи за образование до 26 годишна възраст = РМС. Сумата за най необходимото се актуализира всяка година според ръстта на БВП. По РСМ се формира минималната  работна заплата.


7. Нов закон за българското гражданство и приравняването му с европейските стандарти, с премахване сегашната крайно корупционна практика с негативни последици за нацията да се издава гражданство: (1) срещу пари и инвестиции(купуване),(2) до  6-то роднинско коляно, (3) без да е живял и работил в България.

8. Провеждане национален референдум за съдбата на 5-те американски бази в България без да излизаме от НАТОтака както Гърция направи още 70-те годни,  и остана в НАТО и приемане членство в градящата се нова общоевропейска отбранителна система. 

Сега Макрон ( Франция) и Шолц( Германия) обявиха продължаване до пълно завършване на строителството на общоевропейската отбранителна система(ООС). В този случай НАТО става само помощник в строителството на ООС и се саморазпуска с построяването и.
Така не е нужно да се прави референдум за напускаме на НАТО, достатъчно е България да се присъедини към
ООС , българсите управляващи да заговорят на народа си за нея и незабавно да започнат дипломатическите совалки за присъединяване на България към ООС, като граница на ЕС!


9. Във външно политически план партията ще осигурява членството на България в ЕС, ще работи за издигане на левите сили в ръководството на ЕС, ще ратува за изграждането на европейска общоотбранителна система на мястото на НАТО, която да подсигури независимостта на ЕС от  големите геополитически велики сили САЩ и Русия, ще  парира всички техни  опити да разпалват нови войни в Европа.
Общоевропейската отбранителна система ще  осигурява независимостта и свободата на България и ще я пази от заплахите на едноличните авторитарни режими на двете съседни големи геополитически сили -  Русия и Турция.


Цялата програма за развитие на България като социална и правова държава по пътя на развитите европейски страни е развита като ДОКТРИНА и се намира в сайта на Движението www.ideyazabulgaria.org

КРАЙ!

От временен инициативен комитет
Dora112013
Автор
Дора Апостолова
- идеолог и председател на УС на ДРД“Идея за България“


Публикувана за първи път на 25 септември 2021 г.
p.s. Учредителната декларация е кратко издание на ДОКТРИНАТА, намираща се в настоящия сайт на Движението(начало). Пишете ни вашите предложения за нова лява политика за борба с неолибералния капитализъм, неговия глобален пазар и техния продущт олигархията у нас, на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.


Организационни:
За да се завържат ръцете на партиите да фалшифицират изборите , гражданската организация възнамерява да започне наказателна процедура в европейски съд срещу правителствата и техните партии от 2009 година насам за фалшифициране изборите в последните 12 години и анулиране на последните избори. Каним други граждански организации и честни българи да ни подкрепят в съдебния процес.
Организацията ни се строи в две структури- (1) гражданска организация-сдружение „Движение за реална демокрация- Идея за България”(ДРД“Идея за България“) и (2) партия НАРОД СРЕЩУ ОЛИГАРХИЯ. Първо трябва да станеш член на гражданската структура, след което може да заявиш членство в партията. Записването за членство в гражданската структура става чрез електронния формуляр СТАНИ ЧЛЕН, а за член на партията е необходимо да подадете допълнително писмено и собственоръчно подписано заявление-декларация, което се изтегля от рубриката“Заявяване на членство“. И двете се намират в начална страница на главния сайт на движението www.ideyazabulgaria.org

След записване в СТАНИ ЧЛЕН ни уведомявате по електронната поща на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. , че имате намерение да изпратите заявление- декларация за членство в партията. Ние ви уведомяваме на кой адрес да изпрати заявлението-декларация.

Имаме намерение гражданската организация да достигне минимум 65 000 члена, а за партията събираме минимум 2500 члена от средите на гражданската организация. И колкото повече, толкова по добре.

Партиите имат както пасивни,така и активни членове. Щом не се чувствуваш активен, бъди пасивен, но си дай подписа за учредяването и по такъв начин ще ни подкрепиш и бъдеш искрен както към нас, така и към себе си и към Родината си.
Внимание- имаме условия за членство при нас! натиснете>> Условия за членство
Гражданската организация подкрепя гърба на партията и я вкарва с мнозинство в НС. С обедините сили на членовете в гражданската организация предизвикваме нови избори.
В момента събираме минимум 50 души от средите на нашата гражданска организация за инициативен комитет на партията, които да се подпишат под учредителната декларация. Който желае да бъде в състава на учредителите, да ни предупреди по мейла Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  
Събираме 500 души от средите на нашата гражданска организация за присъствие на учредителното събрание. Който желае да присъства на учредителното събрание да  ни извести по имейла Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Срещата на инициативния кометет и Учредителното събрание на партията ще се състоят в началто на лятото, юни-юли 2021 година. На който е изявил желание да присъства, ще бъде уведомен за подробности по електронната поща.

За етапния ред на организацията следете рубрика ЧЛЕНСТВО И ОРГАНИЗАЦИЯ, изведена в начална страница на сайт ideyazabulgaria.org

Помощни материали към преговора-анализи и коментари на Идея за България :
1. Настъплението на американския неолиберализъм в Европа и ударите му върху европейската социална държава 
2. От плана Ран Ът през Маршал олигархията БСП до европейската реална демокрация
3. Кратко учебно помагало за неолиберализма и социалната държава, щетите на неолиберализма и борбата срещу него
4. Как малка България е изяждана от олигархиите на три големи геополитически сили- САЩ, Русия и Турция
5. За различно грозните фигурки на БКП и БСП
6. Социалната държава на Европа - претворения социализъм на Маркс. Тъжната истина за социализма, който България загуби
7. Прилаган ли е у нас Плана Ран Ът и как да се минимизират щетите от него?
8. Неолиберализъм с англосаксонска окраска. Автоголът на Брексит. Защо бе убита лейбъристката Джо Кокс?
9. Новият социализъм сега е преди всичко борба срещу неолибералния капитализъм!
10. Забравената източна Европа. Втора Студена война дели Европа на две...
11. Капитализъм и социализъм. Неолиберализмът направи Маркс неактуален. Търси се новия Маркс
12. Кой е Сорос и как направи богатствата си ? Сорос в България. Сорос и Путин от едно тесто замесени
13. Путин като Ердоган. Малка България притисната от кошмара на два средновековно сатрапски диктаторски режима
14. Октоподът на Борисов. Как БСП създаде явлението и модела "Борисов"
15. Как глобализацията превърна комунистите от борци срещу капитализма в едри капиталисти
16. Не е проблема в партиите, а в тяхната същност
17. Българското "дясно" между Тръмп и Хилари с благословията на Сорос
18. Какво ни докара липсата на правова държава? Концепция за съвременната правова държава
19. Защо прегърнах идеята за преформулиране на лявата политическа идея?
20. Една много тъжна приказка за собствеността, цензурата и свободата на словото в България
21. Как руските пари създадоха българските олигарси и управляват България
22. Как англосаксонците прибират парите на Русия. Путин и Тръмп - двете страни на един медал.
23. Социализмът на Европа идеал на Бърни Сандърс. В какво той успя и в какво сгреши?
24. Същност на българския преход. БСП – кукловодът, ГЕРБ - производното, мястото на плана „Ран Ът“
25. Какво се случва в Европа, Русия, България и източна Европа в последните 30 години
26. Няма нужда да сменяме националния си празник, а трябва да сменим елита си и ликвидираме олигархията!
27. Защо Борисов не бе поканен в Давос и защо Европа не вярва на сините му очи ?
28. Ако не е Гешев, ще бъде някой друг като Гешев. Как трябва да бъде променена конституцията?
29.
Русия пряко владее България, Америка - косвено
30.
Далаверата българска приватизация и защо не станахме Швейцария на Балканите?
31
.
Кое доведе до провала на комунистическата система и защо станахме „бедните роднини на запада“?
32
.
Особената съдба на българската държавна сигурност. Позицията на партия НАРОД СРЕЩУ ОЛИГАРХИЯ
33.
На 14 ноември 2021, БСП фалшифицира изборите и извърши русофилски преврат с катастрофални последици за България

34.
Технологията на изборните фалшификации и катастрофалните последици от тях за бъдещето на българската нация.

и още над 5 000 кратки коментари и анализи  в рубриките "Коментари от фейсбука" и блога на автора и главен анализатор на Движението Дора Апостолова, плод на 16 годишен анализаторски труд




Добавете коментар


Реклами от Google